Droomdebuut voor Vlap met goal en assist, maar net geen stunt bij Bayern

  1. 41' - Verv. Ritsu Doan door Christian Gebauer
  2. 37' - Doelpunt - Amos Pieper (0 - 2)
  3. 9' - Doelpunt - Michel Vlap (0 - 1)
  1. 89' - Verv. Fabian Klos door Mike van der Hoorn
  2. 80' - Geel - Fabian Kunze
  3. 78' - Geel - Corentin Tolisso
  4. 70' - Doelpunt - Alphonso Davies (3 - 3)
  5. 62' - Verv. Michel Vlap door Sergio Córdova
  6. 62' - Verv. Andreas Voglsammer door Nils Seufert
  7. 58' - Verv. Bouna Sarr door Joshua Kimmich
  8. 57' - Doelpunt - Corentin Tolisso (2 - 3)
  9. 49' - Doelpunt - Christian Gebauer (1 - 3)
  10. 48' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 2)

  Anderlecht-huurling Michel Vlap heeft zijn start in de Bundesliga niet gemist. Hij stond tegen landskampioen Bayern München voor het eerst aan de aftrap bij Bielefeld en blonk uit met de openingsgoal en een assist. Zijn kunststukje leverde geen driepunter op want het werd nog een gelijkspel.

   Michel Vlap was deze winter overbodig bij Anderlecht en zo stond hij dit weekend niet tegenover Cercle maar wel tegenover Bayern München. De Nederlander miste zijn start niet want al na 9 minuten maakte hij zijn allereerste goal in de Bundesliga. Op een besneeuwd veld gaf hij Neuer het nakijken met een strak schot.

   

  Na een halfuur nam hij ook een hoekschop voor zijn rekening. Die bal kopte ploegmaat Pieper tegen de touwen. Promovendus Bielefeld trok zo met een dubbele voorsprong de rust in.

   

  Bayern panikeerde nog niet en de onvermijdelijke Lewandwoski zorgde snel voor de aansluitingstreffer. Maar Gebauer zorgde al net zo snel opnieuw voor een verschil van twee doelpunten. Ook in die derde goal had Vlap een klein voetje.

   

  De bezoekers gooiden alles in de strijd om Bayern af te houden, maar doelman Ortega werd toch nog twee keer geklopt door Tolisso en Davies. Zo kon Vlap na 90 minuten op het terrein niet helemaal tevreden zijn met het onverwachte punt tegen de leider.

   

  Opmerkelijk, Vlap is na Dimata, Zulj en Thelin de vierde Anderlecht-huurling die dit weekend wist te scoren.

  Kijk hier naar de hoogtepunten van Michel Vlap

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Fabian Kunze (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München). tweede helft, minuut 92.
  3. De poging wordt gered door Stefan Ortega (Arminia Bielefeld). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 92.
  4. Kingsley Coman (FC Bayern München) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 92.
  5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Arminia Bielefeld, Mike van der Hoorn erin, Fabian Klos eruit
  7. De poging wordt gered door Stefan Ortega (Arminia Bielefeld), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 88.
  8. De voorzet komt tot bij Robert Lewandowski (FC Bayern München). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 88.
  9. Cédric Brunner (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kingsley Coman (FC Bayern München). tweede helft, minuut 87.
  10. Christian Gebauer (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alphonso Davies (FC Bayern München). tweede helft, minuut 86.
  11. Niklas Süle (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabian Klos (Arminia Bielefeld). tweede helft, minuut 85.
  12. Leroy Sané (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sergio Córdova (Arminia Bielefeld). tweede helft, minuut 85.
  13. Sergio Córdova (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Corentin Tolisso (FC Bayern München). tweede helft, minuut 83.
  14. Fabian Kunze (Arminia Bielefeld) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  15. Manuel Prietl (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Corentin Tolisso (FC Bayern München). tweede helft, minuut 81.
  16. Gele kaart voor Fabian Kunze van Arminia Bielefeld tijdens tweede helft, minuut 80
  17. Corentin Tolisso (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabian Kunze (Arminia Bielefeld). tweede helft, minuut 78.
  18. Gele kaart voor Corentin Tolisso van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 78
  19. Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 75.
  20. Manuel Prietl (Arminia Bielefeld) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Lewandowski (FC Bayern München). tweede helft, minuut 74.