• home
 • video
 • pas verschenen

  Haaland tovert weer tegen Leipzig, Dortmund verliest wel Witsel

  1. 32' - Geel - Thomas Delaney
  2. 30' - Verv. Axel Witsel door Emre Can
  1. 90' - Doelpunt - Alexander Sørloth (1 - 3)
  2. 88' - Verv. Yussuf Poulsen door Lazar Samardzic
  3. 85' - Verv. Marco Reus door Julian Brandt
  4. 85' - Verv. Jadon Sancho door Steffen Tigges
  5. 84' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 3)
  6. 73' - Geel - Manuel Akanji
  7. 71' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 2)
  8. 71' - Verv. Amadou Haidara door Hwang Hee-Chan
  9. 69' - Verv. Thomas Delaney door Dan-Axel Zagadou
  10. 61' - Verv. Marcel Sabitzer door Lukas Klostermann
  11. 61' - Verv. Emil Forsberg door Alexander Sørloth
  12. 55' - Doelpunt - Jadon Sancho (0 - 1)

  Dortmund heeft zijn laatste strohalm gegrepen en de topper bij RB Leipzig, dat leider kon worden, tot een goed einde gebracht. Voor de rust was het nergens, maar erna stuwde Haaland de bezoekers naar voren en 1-3-winst. De Noor scoorde 2 keer en had een voet in de 3e goal. Dortmund verloor wel Axel Witsel zonder tegenstander in de buurt.

  Het was een topper tussen de nummer 2 en nummer 5 in de Bundesliga met 2 gezichten. In de 1e helft was RB Leipzig duidelijk de betere. Dortmund, met Meunier en Witsel in de basis, kwam er niet aan te pas.

   

  Leipzig, dat bij een zege over Bayern naar de 1e plaats kon wippen, speelde vinnig en snel, maar wel zonder veel doelgevaar. Angelino, Poulsen en Olmo waren bedrijvig, maar het liep telkens mis bij de laatste pass.

  Tot overmaat van ramp voor Dortmund stortte Witsel op het halfuur plots ter aarde: zonder een tegenstander in de buurt leek er bij de Rode Duivel bij het afzetten iets in zijn kuit te schieten. Witsel wist niet wat hem overkwam en moest met een pijnlijke grimas van het veld huppelen. Hij kon zijn linkervoet niet meer gebruiken. (lees voort onder tweet)

  VIDEO: Witsel valt uit

  Dortmund en Haaland staan op na de rust

  In het slot van de 1e helft stak Dortmund voor het eerst iet of wat zijn neus aan het venster. En dat was een voorbode voor de 2e helft. De bezoekers namen resoluut het heft en de bal in handen en zetten Leipzig onder druk.

  Leipzig was de voorbije 4 competitieduels zonder tegengoal gebleven en had dit seizoen zelfs nog maar 1 keer verloren (eind oktober tegen Gladbach), maar plots ging het snel.

  Haaland ontketende zijn duivels. Vorige week bij zijn rentree na een maand blessureleed kwam hij tegen Wolfsburg nog niet tot scoren, maar vanavond toonde hij zich weer als vanouds.

  Hij bracht de 1e goal van Dortmund aan: hij dreef de bal op aan de rechterkant, vond Reus aan het penaltypunt, die met een fraai hakje de vrijstaande Sancho bediende. 

  Die goal bevrijdde de bezoekers helemaal. Haaland wervelde, zette de aanvallen op en maakte ze af. Hij trapte eerst nog op keeper en lat, maar kopte wat later een voorzet van Sancho onhoudbaar binnen.

   

  In de slotfase maakte de Noor het helemaal af met zijn 12e goal van het seizoen (in 10 duels). Reus stuurde hem door de buitenspelval, Gulacsi omspelen en klaar was kees. In 25 competitiematchen voor Dortmund zit Haaland nu aan 25 goals.

   

  De goal in de extra tijd van Sørloth (ex-AA Gent) was maar een doekje voor het bloeden voor RB Leipzig. 

   

  Dortmund won zo "zijn match van de laatste kans": in de stand leidt Bayern met 33 punten, gevolgd door Leipzig (31), Leverkusen (29) en Dortmund (28).

  Aanval opzetten en afwerken: de 0-2 van Haaland

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-3. Leipzig is geen leider in de Bundesliga. Dat was het geval bij winst en voor de rust was de thuisploeg ook baas. Maar zonder gevaar. Dortmund kwam met een volledig ander gezicht uit de kleedkamer. Sancho en 2x Haaland zorgden voor de goals in de "match van de laatste kans" om nog aanspraak te kunnen maken op het hoogste in Duitsland. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. Sørloth met eerredder. Invaller Sørloth doet waarvoor hij ingebracht is: scoren. Maar bij 0-3 en in de 90e minuut is dat maar een doekje voor het bloeden. Het is zijn 1e goal in 14 matchen, minder goeie cijfers dan die van zijn landgenoot aan de overkant. Sørloth heeft een verleden bij AA Gent. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Alexander Sørloth van RB Leipzig. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij RB Leipzig, Lazar Samardzic erin, Yussuf Poulsen eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Borussia Dortmund, Julian Brandt erin, Marco Reus eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Borussia Dortmund, Steffen Tigges erin, Jadon Sancho eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Nummer 2 voor Haaland. Haaland glipt door de buitenspelval net buiten de zestien, Reus heeft dat goed gezien. Dankjewel zegt de spits, hij omspeelt Gulacsi en duwt simpel binnen. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 0, 3.