Onvermijdelijke Lewandowski knalt Bayern in extra tijd naar de zege

  1. 43' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 1)
  2. 32' - Verv. Kingsley Coman door Leroy Sané
  3. 24' - Geel - Serge Gnabry
  4. 14' - Doelpunt - Patrik Schick (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 2)
  2. 82' - Verv. Patrik Schick door Lucas Alario
  3. 74' - Verv. Leon Bailey door Kerem Demirbay
  4. 72' - Geel - Leon Bailey
  5. 68' - Verv. Leroy Sané door Jamal Musiala
  6. 68' - Verv. Corentin Tolisso door Joshua Kimmich
  14'goalPatrik Schick1 - 0
  43'goalRobert Lewandowski1 - 1
  90+3'goalRobert Lewandowski1 - 2

  Bayern München heeft de Duitse topper tegen Leverkusen pas erg laat naar zijn hand kunnen zetten, dankzij goaltjesdief Robert Lewandowski. De Pool schonk zijn team diep in de toegevoegde tijd de overwinning, waardoor Bayern ook over Leverkusen naar de 1e plaats in de Bundesliga wipt.

  Bayer Leverkusen ging door op zijn elan van de voorbije weken en begon sterk aan de wedstrijd. Bayern München had moeite met de hoge druk van de thuisploeg, dat aanvallend voetbal op de mat bracht tegen de recordkampioen.


  Op het kwartier werd de ploeg van Peter Bosz beloond voor het goede spel. Op een ingestudeerde hoekschop knalde Schick de 1-0 tegen de touwen met een heerlijke volley. 


  Na een halfuur faalde Schick niet oog in oog met Neuer, maar zijn tweede doelpunt van de avond werd afgekeurd voor buitenspel. Een domper voor Leverkusen, want net voor rust gaf het de voorsprong uit handen na geblunder achterin. FIFA-speler van het jaar Lewandowski bedankte.

   

  Na een furieuze start van Bayern in de tweede helft, leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Daar besliste Robert Lewandowski anders over. In de slotminuut knalde hij de bezoekers met een afgeweken schot naar de overwinning.

   

  Bayern München neemt zo de leidersplaats over van Bayer Leverkusen. De huidige kampioen heeft 2 punten voorsprong op achtervolgers Leverkusen en Leipzig.

  De openingsgoal van Schick:

  Lewandowski beslist de topper:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 25. Einde: Lewandowski schenkt Bayern 3 punten. Na een goede openingsfase van Leverkusen knalde Schick met een volley de voorsprong op het scorebord. Net voor rust maakte Lewandowski na geblunder achterin gelijk. De wedstrijd leek af te stevenen op een verdiende puntendeling, maar in de slotminuut besliste opnieuw Lewandowski de wedstrijd met een afgeweken schot. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94.
  4. tweede helft, minuut 93. Lewandowski beslist de wedstrijd. In de slotseconden zorgt Lewandowski voor de beslissende goal. Na slecht wegwerken bij de thuisploeg trapt de Pool naar doel. De bal wijkt af op Tapsoba, Hradecky is kansloos. .
  5. Robert Lewandowski kan scoren voor FC Bayern München. De assist komt op naam van Joshua Kimmich. tweede helft, minuut 93.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 1, 2.
  7. Lucas Alario (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lucas Hernández (FC Bayern München). tweede helft, minuut 92.
  8. Robert Lewandowski (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 92.
  9. tweede helft, minuut 91.
  10. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  11. tweede helft, minuut 90. Leverkusen lijkt vrede te nemen met een gelijkspel, maar prikt toch nog tegen. Diaby passeert Davies, zijn voorzet vindt geen ploegmaat. .
  12. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lucas Alario (Bayer 04 Leverkusen) stond buitenspel. tweede helft, minuut 89.
  13. Robert Lewandowski (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen). tweede helft, minuut 88.
  14. tweede helft, minuut 87. Bayern gaat op zoek naar de winnende treffer en verhoogt de druk op de thuisploeg. .
  15. Joshua Kimmich neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 87.
  16. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Lucas Alario (Bayer 04 Leverkusen) stond buitenspel. tweede helft, minuut 86.
  17. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Nadiem Amiri (Bayer 04 Leverkusen), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 84.
  18. Nadiem Amiri (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Niklas Süle (FC Bayern München). tweede helft, minuut 83.
  19. tweede helft, minuut 83. Amiri pikt de bal goed mee op de linkerflank. Zijn voorzet levert een hoekschop op. Alario trapt die strak voor doel, maar niemand van Leverkusen kan er zijn hoofd tegen zeggen. .
  20. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Lucas Alario erin, Patrik Schick eruit