Bundesliga - speeldag 10 - 05/12/20 - 18:31
Emil Forsberg
2 - 3
48'

Bayern München en Leipzig hebben er een aangename topper van gemaakt. Leipzig stelde heel wat moeilijke vragen aan Bayern, maar uiteindelijk was er de onverslijtbare Müller om toch nog een punt te redden voor de competitieleider.

Met Bayern en Leipzig keken op speeldag 10 in de Bundesliga de nummers 1 en 2 van het klassement elkaar in de ogen. Landskampioen Bayern had al sinds september niet meer verloren en was niet van plan om de vicekampioen die statistiek te laten verstoren.

Toch waren het de bezoekers die het eerst van zich lieten horen: Sabitzer pegelde na twee minuten al op de lat. Het bleek een eerste waarschuwing te zijn voor Bayern, dat na 20 minuten dan toch op achtervolgen aangewezen was. Nkunku rondde een knappe counter goed af: 0-1. Het was meteen het startsignaal voor een dol kwartier.

De 17-jarige Musiala, die de geblesseerde Martinez al vroeg was komen vervangen, trapte de gelijkmaker in minuut 30 knap tegen de touwen. In minuut 34 kwam Bayern zelf op voorsprong, dankzij de onvermijdelijke Müller. En amper een minuut later maakte Kluivert de gekheid compleet: de "zoon van" zorgde met zijn eerste goal in de Bundesliga voor de  2-2.

Nkunku
Nkunku opende de debatten.

Leipzig kan voorsprong niet verdedigen

Eén minuut na de rust al zette Leipzig onverstoord het doelpuntenfestival verder. Forsberg kon onbedreigd inkoppen op een voorzet van Angeliño. Boateng en Süle keken naar mekaar, maar hadden beiden boter op het hoofd.

Coach Nagelsmann zag hoe zijn ploeg, met de voorsprong op zak, terugplooide onder de Beierse druk en greep in. Met een extra verdediger tussen de lijnen leek hij zekerheid in te bouwen, maar in minuut 75 kon dat plannetje al snel de vuilbak in. Coman zette Müller voor doel en die liet de kans niet liggen: 3-3.

Bayern bleef drukken in het slotkwartier, maar kreeg de muur van Leipzig niet meer gesloopt. Door het gelijkspel verandert er niet veel bovenaan de stand. Bayern blijft leider, Leipzig blijft eerste achtervolger op twee punten.

Bekijk de 0-1 en de 1-1:

20:25

Bayern en Leipzig delen de punten na intense topper

6 doelpunten, veel kwaliteit aan de bal en een hoge intensiteit. Bayern en Leipzig hebben de verwachtingen in deze topper volledig ingelost. Bayern blijft leider in de Bundesliga, Leipzig dichtste achtervolger.

90+3' tweede helft
90+1'

2 minuten extra tijd

Ref Siebert doet er nog twee minuten extra tijd bij. Krijgen we nog een winnaar?

90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
88'
Serge Gnabry (FC Bayern München) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
87'
FC Bayern München krijgt een vrije trap. Angeliño (RB Leipzig) haalde Jamal Musiala onderuit.
87'

Leipzig is al even niet meer in de buurt van Neuer geweest. De bezoekers lijken zich vooral te focussen op het behouden van het gelijkspel, in plaats van nog vol voor de zege te gaan.

86'
De poging wordt gered door Péter Gulácsi (RB Leipzig), die geen rebound weggeeft.
86'
Jamal Musiala (FC Bayern München) haalt uit met zijn rechter...
85'

Bayern probeert nog maar het vat lijkt stilaan af te zijn bij de landskampioen. Musiala wordt nog eens door de Leipzig-verdediging geloodst, maar hij mist zijn schot volledig.

84'
82'

Ook Flick gaat nog wat wissels doorvoeren. Costa en Richards komen erin voor de moegestreden Boateng en Coman.

78'
Bij FC Bayern München wordt de hoekschop genomen door Serge Gnabry. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
77'

Onze woorden zijn nog niet koud of Nagelsmann haalt Willi Orban al van de bank. Opnieuw een verdediger dus. Ook ex-Buffalo Sørloth zien we klaarstaan. Het wordt een tactisch steekspel in deze slotfase.

76'

Alles te herdoen!

Het plannetje van Nagelsmann is nog maar net ontplooid of hij mag al iets nieuws gaan bedenken. Müller klimt zowaar hoger dan Konaté en Upamecano en knikt zijn tweede van de avond tegen de touwen: 3-3.

76'
Benjamin Pavard (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dani Olmo (RB Leipzig).
71'

Nagelsmann neemt het zekere voor het onzekere en schuift wat met zijn ploeg. Olmo en Kampl komen in de plaats van Mukiele en Sabitzer. Adams schuift zo een rijtje naar achteren, waardoor de bezoekers nu met 3 verdedigers en twee wingbacks spelen.

66'
Amadou Haidara (RB Leipzig) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Müller (FC Bayern München).