• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern München en Leipzig delen de pepernoten in spektakelmatch

  1. 36' - Doelpunt - Justin Kluivert (2 - 2)
  2. 34' - Doelpunt - Thomas Müller (2 - 1)
  3. 30' - Doelpunt - Jamal Musiala (1 - 1)
  4. 25' - Verv. Javi Martínez door Jamal Musiala
  5. 19' - Doelpunt - Christopher Nkunku (0 - 1)
  1. 84' - Verv. Jérôme Boateng door Chris Richards
  2. 83' - Verv. Kingsley Coman door Douglas Costa
  3. 78' - Verv. Justin Kluivert door Willi Orban
  4. 78' - Verv. Amadou Haidara door Alexander Sørloth
  5. 75' - Doelpunt - Thomas Müller (3 - 3)
  6. 72' - Verv. Nordi Mukiele door Dani Olmo
  7. 72' - Verv. Marcel Sabitzer door Kevin Kampl
  8. 64' - Verv. Leroy Sané door Serge Gnabry
  9. 62' - Verv. Emil Forsberg door Yussuf Poulsen
  10. 51' - Geel - Nordi Mukiele
  11. 48' - Doelpunt - Emil Forsberg (2 - 3)

  Bayern München en Leipzig hebben er een aangename topper van gemaakt. Leipzig stelde heel wat moeilijke vragen aan Bayern, maar uiteindelijk was er de onverslijtbare Müller om toch nog een punt te redden voor de competitieleider.

  Met Bayern en Leipzig keken op speeldag 10 in de Bundesliga de nummers 1 en 2 van het klassement elkaar in de ogen. Landskampioen Bayern had al sinds september niet meer verloren en was niet van plan om de vicekampioen die statistiek te laten verstoren.

   

  Toch waren het de bezoekers die het eerst van zich lieten horen: Sabitzer pegelde na twee minuten al op de lat. Het bleek een eerste waarschuwing te zijn voor Bayern, dat na 20 minuten dan toch op achtervolgen aangewezen was. Nkunku rondde een knappe counter goed af: 0-1. Het was meteen het startsignaal voor een dol kwartier.

   

  De 17-jarige Musiala, die de geblesseerde Martinez al vroeg was komen vervangen, trapte de gelijkmaker in minuut 30 knap tegen de touwen. In minuut 34 kwam Bayern zelf op voorsprong, dankzij de onvermijdelijke Müller. En amper een minuut later maakte Kluivert de gekheid compleet: de "zoon van" zorgde met zijn eerste goal in de Bundesliga voor de  2-2.

  Nkunku

  Nkunku opende de debatten.

  Leipzig kan voorsprong niet verdedigen

  Eén minuut na de rust al zette Leipzig onverstoord het doelpuntenfestival verder. Forsberg kon onbedreigd inkoppen op een voorzet van Angeliño. Boateng en Süle keken naar mekaar, maar hadden beiden boter op het hoofd.

   

  Coach Nagelsmann zag hoe zijn ploeg, met de voorsprong op zak, terugplooide onder de Beierse druk en greep in. Met een extra verdediger tussen de lijnen leek hij zekerheid in te bouwen, maar in minuut 75 kon dat plannetje al snel de vuilbak in. Coman zette Müller voor doel en die liet de kans niet liggen: 3-3.

   

  Bayern bleef drukken in het slotkwartier, maar kreeg de muur van Leipzig niet meer gesloopt. Door het gelijkspel verandert er niet veel bovenaan de stand. Bayern blijft leider, Leipzig blijft eerste achtervolger op twee punten.

  Bekijk de 0-1 en de 1-1:

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 25. Bayern en Leipzig delen de punten na intense topper. 6 doelpunten, veel kwaliteit aan de bal en een hoge intensiteit. Bayern en Leipzig hebben de verwachtingen in deze topper volledig ingelost. Bayern blijft leider in de Bundesliga, Leipzig dichtste achtervolger. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. 2 minuten extra tijd. Ref Siebert doet er nog twee minuten extra tijd bij. Krijgen we nog een winnaar? .
  4. tweede helft, minuut 87. Leipzig is al even niet meer in de buurt van Neuer geweest. De bezoekers lijken zich vooral te focussen op het behouden van het gelijkspel, in plaats van nog vol voor de zege te gaan. .
  5. tweede helft, minuut 85. Bayern probeert nog maar het vat lijkt stilaan af te zijn bij de landskampioen. Musiala wordt nog eens door de Leipzig-verdediging geloodst, maar hij mist zijn schot volledig. .
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Bayern München, Chris Richards erin, Jérôme Boateng eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij FC Bayern München, Douglas Costa erin, Kingsley Coman eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Ook Flick gaat nog wat wissels doorvoeren. Costa en Richards komen erin voor de moegestreden Boateng en Coman.  .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RB Leipzig, Willi Orban erin, Justin Kluivert eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij RB Leipzig, Alexander Sørloth erin, Amadou Haidara eruit