• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern klopt Dortmund opnieuw in klassieker om duimen en vingers af te likken

  1. 45+4' - Doelpunt - David Alaba (1 - 1)
  2. 45+3' - Geel - Thomas Delaney
  3. 45' - Doelpunt - Marco Reus (1 - 0)
  4. 36' - Verv. Joshua Kimmich door Corentin Tolisso
  5. 36' - Geel - Joshua Kimmich
  1. 90+1' - Geel - Axel Witsel
  2. 83' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 3)
  3. 82' - Geel - Robert Lewandowski
  4. 80' - Doelpunt - Leroy Sané (1 - 3)
  5. 69' - Verv. Jadon Sancho door Julian Brandt
  6. 69' - Verv. Kingsley Coman door Leroy Sané
  7. 69' - Verv. Giovanni Reyna door Thorgan Hazard
  8. 69' - Verv. Jérôme Boateng door Javi Martínez
  9. 60' - Verv. Thomas Delaney door Jude Bellingham
  10. 48' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 2)

  Bayern München heeft de tweede klassieker van het seizoen tegen Borussia Dortmund gewonnen. Na de Supercup in september stond nu de leidersplaats in de Bundesliga op het spel. Net als in september won Bayern met drie goals tegen twee. Bij Dortmund begonnen Thomas Meunier en Axel Witsel in de basis en viel Thorgan Hazard in.

  Venijn zit in de staart van eerste helft

  Na geslaagde generale repetities in de Champions League (Dortmund
  won 0-3 van Club Brugge en Bayern 2-6 van Salzburg) wist iedereen dat de acteurs op het veld klaar waren voor een top voorstelling. En of het dat werd. 

   

  Alle elementen zaten in het scenario en de uitvoering: tempo, duels, technisch vernuft en intensiteit. Alleen voor de fans van grote kansen was de opbouw langzaam. Lewandowski en Witsel kregen elk een kansje in het begin en Haaland een grote op de tegenaanval halfweg de eerste helft. 

   

  Bayern speelde wel dominant en scoorde na een halfuur, maar de goal werd afgekeurd door de VAR voor buitenspel, een geval van centimeters.

   

  Het venijn zat in de staart van de eerste helft. Linksachter Guerreiro, naar onze mening dé uitblinker bij Dortmund, haalde de achterlijn en Reus kon van dichtbij zijn assist omzetten in de 1-0. Bayern dreigde in de kleedkamer te verdwijnen met een achterstand, maar in de extra tijd trapte Alaba een vrije trap tegen de rug van Meunier, die niets kon doen aan de 1-1.

  De onvermijdelijke Lewandowski en Haaland scoren opnieuw

  De sterren Lewandowski, Haaland en Sané gebruikten de tweede helft als podium om opnieuw uit te blinken. Een verdienstelijke bijrol was er voor de jonge Brit Bellingham, die inviel.

   

  Bayern startte furieus en Lewandowski kopte de 1-2 prachtig in de hoek. Hij bewees andermaal dat hij de snelheid van Haaland niet nodig heeft om heel veel te scoren. Bayern had nog kansen, maar Dortmund gaf zich zeker niet gewonnen en het tempo en de intensiteit daalden pas helemaal in de slotfase toen de 2-3 al op het bord stond.

   

  Dortmund viel aan en Bayern wist dat er ruimte zou komen. Die speelde het bij de 1-3 van invaller Sané perfect uit. En toch ben je nooit klaar met Haaland. Opnieuw Guerreiro zorgde voor de assist en op snelheid maakte de Noor er 2-3 van. De spanning was terug en Reus had op aangeven van opnieuw Guerreiro een enorme kans op 3-3. Die kwam er niet.

   

  Thomas Meunier, Axel Witsel en Thorgen Hazard vielen zeker niet door de mand, maar geen van de drie kon tegen Bayern uitblinken.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Laatste fluitsignaal. Bayern wint voor de tweede keer dit seizoen de klassieker tegen Dortmund met 2-3. Na de Supercup in september is het eerste competitieduel ook een kluif voor Bayern. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. VAR keurt de goal opnieuw af. Lewandowski stond buitenspel net voor hij de 2-4 scoorde. Er is geen discussie mogelijk in deze fase. Het blijft dus toch nog spannend. .
  4. tweede helft, minuut 93. Lewandowski maakt het werk af voor Bayern: 2-4. Bayern profiteert van de ruimte dat het moegestreden Dortmund laat. Lewandowski trapt van dichtbij en via Bellingham gaat de bal in doel. .
  5. Gele kaart voor Axel Witsel van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 91
  6. tweede helft, minuut 90. Witsel gaat op de bon omdat hij Martinez aanloopt. .
  7. tweede helft, minuut 87. Dortmund-aanvoerder laat het liggen. Dortmund is nog niet dood, maar moet dan wel dringend efficiënter worden. Opnieuw mag Guerreiro een assist achter zijn naam zetten, maar Reus knalt van dichtbij staalhard over. Makkelijk was het niet, maar het was wel dé kans op 3-3. .
  8. tweede helft, minuut 83. 2-3: Daar is Haaland. Guerreiro wipt de bal over de hele Bayern-defensie. Haaland neemt mee en is dan niet meer te stuiten. Hij gaat voorbij Neuer en werkt af. Wat een goeie wedstrijd is dit toch. .
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 2, 3.