Werder Bremen ontsnapt (voorlopig) aan degradatie, Düsseldorf is dupe

  1. 34' - Verv. Toni Leistner door Marco Höger
  2. 29' - Doelpunt - Niclas Füllkrug (3 - 0)
  3. 29' - Geel - Mark Uth
  4. 27' - Doelpunt - Milot Rashica (2 - 0)
  5. 22' - Doelpunt - Yuya Osako (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Yuya Osako door Claudio Pizarro
  2. 87' - Verv. Milot Rashica door Leonardo Bittencourt
  3. 81' - Verv. Kevin Vogt door Philipp Bargfrede
  4. 75' - Verv. Ismail Jakobs door Tim Lemperle
  5. 75' - Verv. Anthony Modeste door Christian Clemens
  6. 75' - Verv. Davy Klaassen door Fin Bartels
  7. 68' - Doelpunt - Josh Sargent (6 - 1)
  8. 62' - Doelpunt - Dominick Drexler (5 - 1)
  9. 58' - Doelpunt - Yuya Osako (5 - 0)
  10. 57' - Geel - Kingsley Ehizibue
  11. 55' - Doelpunt - Davy Klaassen (4 - 0)
  12. 49' - Geel - Kevin Vogt

  Werder Bremen heeft zich op de laatste speeldag nog naar een barrageplaats gewurmd in de Bundesliga. Dankzij een klinkende 6-1-zege springt Werder nog over Düsseldorf in de stand. Als het niet voor het eerst in 40 jaar wil degraderen, moet het wel ook nog de barragematchen overleven tegen een club uit de 2e Bundesliga.

  Bij de coronaherstart van de Bundesliga zag het er beroerd uit voor Werder Bremen, maar dankzij zeges tegen Schalke en Paderborn bleef het tot de slotspeeldag in de running voor het behoud.

   

  Dat had het ook in grote mate te danken aan Düsseldorf, dat de voorbije weken de gelijke spelen opstapelde. Düsseldorf was vorig seizoen, met de Belgen Lukebakio en Raman, nog een zorgeloze middenmoter, maar dit seizoen kwam de motor niet op gang.

   

  Dat werd op het veld van Union Berlijn pijnlijk duidelijk. Düsseldorf werd met 3-0 weggetikt en vanuit Bremen kwam de redding ook niet.

   

  Werder moest winnen om zijn kansen gaaf te houden en deed dat met verve. Nog voor het halfuur was Keulen, dat om niets meer speelde, al zoekgespeeld. Werder scoorde uiteindelijk 6 keer, meer dan in al zijn vorige thuismatchen in 2020 samen.

   

  Zo werd het toch nog een feestelijke 1.900e Bundesliga-wedstrijd voor Werder. Of er volgend seizoen ook een 1.901e komt, hangt af van de barrages die het nog moet spelen tegen de nummer 3 van de 2e Bundesliga. Daar staat nog 1 speeldag op het programma. De strijd om de 3e plek gaat wellicht tussen Hamburg en Heidenheim.

  Fase per fase