• home
 • video
 • pas verschenen

  Eeuwige tweede? Dortmund kroont zich 5e keer in 8 jaar tot vicekampioen

  einde
  02
  1. 39' - Verv. Marcel Sabitzer door Dani Olmo
  2. 30' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 1)
  3. 21' - Geel - Patrik Schick
  1. 90+3' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 2)
  2. 90+1' - Verv. Thorgan Hazard door Nico Schulz
  3. 90+1' - Verv. Raphaël Guerreiro door Dan-Axel Zagadou
  4. 81' - Verv. Giovanni Reyna door Leonardo Balerdi
  5. 80' - Geel - Axel Witsel
  6. 78' - Verv. Mateu Morey door Jadon Sancho
  7. 74' - Verv. Emil Forsberg door Ibrahima Konaté
  8. 74' - Geel - Emre Can
  9. 70' - Verv. Kevin Kampl door Amadou Haidara
  10. 70' - Verv. Timo Werner door Christopher Nkunku
  11. 57' - Geel - Angeliño
  12. 54' - Geel - Kevin Kampl
  13. 50' - Geel - Giovanni Reyna
  30'Erling Haaland0 - 1
  90+3'Erling Haaland0 - 2

  Acht titels op rij voor Bayern München en voor de vijfde keer eindigt Borussia Dortmund op de ondankbare tweede plek. Een 0-2-overwinning in een magere topper tegen RB Leipzig volstond. 

  Het journaal 13u met o.a. de tweede plaats voor Dortmund in de Bundesliga

  Witsel en Hazard in de basis

  Na het pijnlijke slippertje (0-2) tegen FSV Mainz kon Borussia Dortmund zijn tweede plek nog kwijtspelen aan RB Leipzig. Er stond veel op het spel in de topper, maar dat viel niet af te leiden uit de wedstrijd.

   

  Met een laag blok - met Witsel en Hazard in de basis - ontmantelde Dortmund-coach Lucien Favre de diepe ballen van RB Leipzig, het handelsmerk van de Rode Stieren. Het maakte van de thuisploeg vooral tamme kalfjes. 

   

  Dortmund kwam na een korte studieronde wel gevaarlijk voor de dag. Verrassend genoeg had Erling Braut Haaland meerdere kansen nodig om toe te slaan. De 19-jarige Noor liet nog twee grote mogelijkheden onbenut, maar de derde keer was clichématig de goede keer. Ook de assist van Reyna verdient een eervolle vermelding. Veel meer had de eerste helft niet om het lijf.

  Patstelling na de rust

  Leipzig-coach Julian Nagelsmann had halfweg geen keuze: wisselen. Maar ook met meer aanvallende kracht op het veld lukte het niet voor de thuisploeg. Zelfs de inspanningen van de geluidstechnici, die opzwepende supporterskreten uit de luidsprekers knalden, hielpen niet.

   

  Dortmund kwam minder gevaarlijk voor de dag na de pauze, maar de weinige kansen waren wel voor zwart-gele hemden. Morey schoof een dot van een kans naast het doel, Haaland trof via de voeten van Gulacsi de deklat.

   

  RB Leipzig kon er niets tegenover zetten. De mogelijke tegenstanders in de kwartfinales van de Champions League zullen met plezier hebben toegekeken. Pas in de slotminuten kwam er wat dreiging, zonder gevolg. Haaland nam aan de overzijde dan maar de laatste hoop weg. Dortmund eindigt zo voor de 5e keer in 8 jaar als vicekampioen, RB Leipzig is nog niet zeker van een CL-ticket.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Borussia Dortmund eindigt voor de 5e keer in 8 jaar als vicekampioen. Een 0-2-overwinning in een magere topper tegen RB Leipzig volstond. Erling Haaland nam beide doelpunten voor zijn rekening. .
  2. tweede helft, minuut 94. Haaland maakt het af. Sluipschutter Haaland beslist de wedstrijd op de valreep. Brandt bedient de spits perfect en die kans laat de Noor niet meer liggen. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 0, 2.
  4. tweede helft, minuut 92. De slotminuten worden dan toch nog spannend voor Dortmund. Een hoekschop blijft hangen in het strafschopgebied, maar krijgt gelukkig voor de bezoekers geen gevolg. .
  5. tweede helft, minuut 91. Hazard verdwijnt. Thorgan Hazard kwam in de tweede helft veel minder in het spelbeeld voor en verdwijnt nu helemaal uit de wedstrijd. Lucien Favre vult nog wat tijd met wissels. .
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Borussia Dortmund, Nico Schulz erin, Thorgan Hazard eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Borussia Dortmund, Dan-Axel Zagadou erin, Raphaël Guerreiro eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Dan toch gevaar? Angelino duikt op aan de tweede paal, maar kraakt zijn schot. De bal hobbelt voorbij de goal van Bürki. Als het nog niet duidelijk was, Dortmund is nog niet veilig. .
  9. tweede helft, minuut 87. Lucien Favre houdt zijn manschappen scherp. Eén doelpunt tegen kan de tweede plek van Dortmund toch nog vergallen. .
  10. tweede helft, minuut 85. De Rode Stieren zijn vandaag tamme kalfjes. RB Leipzig komt niet uit de patstelling. Het heeft nog 6 minuten om iets te tonen. Bürki ontneemt Angelino een kans. .