Bayern München blijft op zijn troon zitten in Duitsland: 8e titel op een rij!

  1. 43' - Doelpunt - Robert Lewandowski (0 - 1)
  2. 32' - Geel - Alphonso Davies
  1. 89' - Geel - Joshua Kimmich
  2. 88' - Verv. Miloš Veljkovic door Claudio Pizarro
  3. 88' - Geel - Sebastian Langkamp
  4. 84' - Verv. Davy Klaassen door Niclas Füllkrug
  5. 82' - Verv. Serge Gnabry door Lucas Hernández
  6. 79' - Geel 2 - Alphonso Davies
  7. 62' - Verv. Milot Rashica door Josh Sargent
  8. 62' - Verv. Leonardo Bittencourt door Fin Bartels
  9. 56' - Geel - Maximilian Eggestein

  Bayern München heeft zich als eerste club uit de Europese toplanden tot kampioen gekroond. Het had aan een zuinige zege bij Werder Bremen genoeg voor een even zuinig, corona u weet wel, titelfeest.

  Gary Lineker zei ooit dat voetbal een eenvoudig spelletje is dat 90 minuten duurt en waarbij aan het eind de Duitsers winnen. In de Bundesliga zou je daarvan kunnen maken dat een seizoen 34 matchen telt en aan het einde Bayern München kampioen is.

   

  Nochtans zag het er dit seizoen lange tijd niet zo best uit voor Bayern. Dortmund en Leipzig zaagden aan de poten van de Rekordmeister, geholpen door de kwakkelende start die coach Kovac de kop kostte.

   

  Maar zijn opvolger Flick had wel het goeie recept op zak. Na een korte aanpassingsperiode was de pletwals vertrokken. Na de corona-herneming werden concurrenten als Leverkusen en uiteindelijk ook Dortmund eronder vermorzeld.

   

  De laatste horde, Werder Bremen, leek de makkelijkste. Traditieclub Werder dreigt voor het eerst sinds 1982 uit de Bundesliga te vallen. Werder hield het - ondanks eenrichtingsvoetbal - 43 minuten vol. Toen klapte de buitenspelval dicht, maar wel met de vingers van de Werder-spelers er nog tussen. Lewandowski glipte erdoor en liet dat buitenkansje niet liggen. Zijn 31e competitiegoal.

  VIDEO: Lewandowski met het enige doelpunt van de match

  Eerste prijs is binnen, wat volgt er nog voor Bayern?

  De 2e helft had veel minder om het lijf, maar toen Alphonso Davies - die voor de rust nog het Bundesligarecord verbeterde met een sprint van 36,51 km/u - zijn 2e gele kaart kreeg, werd het plots toch nog spannend.

   

  Gelukkig voor Bayern was doelman Neuer op de afspraak. Met zijn vermaarde rushes hoog op het veld, maar ook met een magistrale save in de slotminuten op een kopbal van Osako.

   

  Zo mag Bayern op 2 speeldagen van het einde zijn 30e landstitel vieren, zijn 8e op een rij. Later kan daar ook nog de dubbel bijkomen of misschien zelfs de treble, want wie kan dit Bayern afstoppen als de Champions League later dit seizoen weer van start gaat?

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. EINDE: Bayern is kampioen! Na wat professioneel tijdrekken in het slot, is de zege en dus ook de titel voor Bayern München een feit. Lewandowski en Neuer waren de uitblinkers in een al bij al vrij povere match tegen Werder. .
  3. tweede helft, minuut 93. Nog een kansje voor Lewandowski, maar die is vooral blij dat het uitmondt in een hoekschop, zodat er weer wat tijd is gewonnen. .
  4. Toegevoegde tijd. We zijn begonnen aan de extra tijd. Zit er nog een verrassing in? . tweede helft, minuut 91.
  5. Wereldsave Neuer. Neuer bewijst nog eens zijn wereldklasse, met een magistrale redding op een subtiele kopbal van Osaka. Deze save is misschien nog belangrijker dan de goal van Lewandowski. . tweede helft, minuut 89.
  6. Gele kaart voor Joshua Kimmich van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Werder Bremen, Claudio Pizarro erin, Miloš Veljkovic eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Toch nog Pizarro. Claudio Pizarro krijgt als joker nog een handvol minuten om iets te forceren. De Peruaan werd zelf 6 keer kampioen met Bayern, maar verdedigt nu op zijn 41e de kleuren van Werder. .
  9. Gele kaart voor Sebastian Langkamp van Werder Bremen tijdens tweede helft, minuut 88
  10. tweede helft, minuut 88. Bij Werder hebben ze nu toch alle registers opengetrokken. Zo krijgen we de leukste minuten uit de hele match te zien. .
  11. tweede helft, minuut 85. Sargent met dé kans. De hartslag van iedereen die Bayern lief is, gaat plots de hoogte in want Sargent krijgt de kans om in de 16 te draaien en te keren en ook nog eens uit te halen. Bij Werder willen ze een penalty voor hands, maar de ref wuift dat weg. De dj is het er niet mee eens, want daar zijn de fluitconcerten weer. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Werder Bremen, Niclas Füllkrug erin, Davy Klaassen eruit
  13. Blessure. Hernandez wordt in eigen strafschopgebied geraakt door een Werder-speler. De scheidsrechter doet teken dat hij gewisseld moet worden en dat volstaat voor de Fransman om uit de doden op te staan. Hij zou er anders maar een paar minuten opgestaan hebben. . tweede helft, minuut 84.
  14. tweede helft, minuut 82. Defensieve wissel. Flick kiest toch eieren voor zijn geld en ruilt de aanvallende Gnabry voor de verdedigende Hernandez. .
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Bayern München, Lucas Hernández erin, Serge Gnabry eruit
  16. tweede helft, minuut 81. Het is niet Werder maar Bayern dat het dichtst komt bij een goal. Coman knokt zich tot in het strafschopgebied. Hij probeert doelman Pavlenka te poorten, maar dat lukt niet. .
  17. Tweede gele kaart voor Alphonso Davies van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 79
  18. tweede helft, minuut 79. Rood voor Davies! Om een foutje van Coman te herstellen, maakt Davies zich iets te breed. Het levert hem een 2e gele kaart op. Bayern moet de laatste 10 minuten met zijn tienen afwerken. Het zal toch niet? .
  19. tweede helft, minuut 77. Neuer lijkt zijn hand te overspelen, wanneer hij zelfs voor zijn doen uitzonderlijk ver uitkomt om Boateng ter hulp te schieten. Maar de doelman redt het en redt zo ook het hachje van Bayern. .