Dortmund ontsnapt in Düsseldorf dankzij goal van Haaland in 95e minuut

  1. 90+5' - Doelpunt - Erling Haaland (0 - 1)
  2. 84' - Geel - Achraf Hakimi
  3. 83' - Verv. Erik Thommy door Jean Zimmer
  4. 81' - Verv. Kenan Karaman door Rouwen Hennings
  5. 81' - Verv. Marcel Sobottka door Alfredo Morales
  6. 81' - Geel - Niko Gießelmann
  7. 76' - Verv. Markus Suttner door Steven Skrzybski
  8. 74' - Verv. Thorgan Hazard door Giovanni Reyna
  9. 70' - Geel - Manuel Akanji
  10. 61' - Verv. Axel Witsel door Erling Haaland
  11. 58' - Geel - Thorgan Hazard
  90+5'Erling Haaland0 - 1

  Bayern München kan vanavond de titel nog niet vieren. Het moest hopen op een nederlaag van Dortmund in Düsseldorf. Die kwam er bijna na twee schoten op de paal van de thuisploeg, maar invaller Haaland ontpopte zich met een rake kopbal tot de redder van de bezoekers.

  Na 60 slome minuten vond Dortmund-coach Favre het welletjes geweest. Hij zette de fitte Haaland in de plaats van Axel Witsel. Die aanvallende wissel loonde bijna meteen.

   

  Na een goeie poging van Sobottka zette doelman Bürki een snelle tegenaanval op. Thorgan Hazard vond Haaland. Het schot van de Noor werd afgeblokt maar belandde voor de neus van Guerreiro, die raak trof.

   

  De ban leek gebroken, maar de VAR stak er een stokje voor. Guerreiro had het leer even gestreeld met zijn arm en dat was voldoende om de voorsprong uit te wissen. Terug naar af en het enthousiasme van Dortmund kreeg een nieuwe knauw. Het voetbalde traag en degradatiekandidaat Düsseldorf rook een kans.

   

  De thuisploeg mikte op een puntje, maar kwam er soms verrassend uit. Invaller Skrzybski stelde het doelkader twee keer zwaar op de proef. Iedereen had de 0-0 al opgeschreven toen de bezoekers in de allerlaatste minuut toch nog met een actie kwamen. En wie anders dan Erling Haaland maakte het af? De Noor liet de keeper geen kans met een strakke kopbal. Dortmund blijft door de zege mathematisch nog in de strijd om de titel.

  Erling Haaland heeft net gekopt, de 0-0 mag even later van het scorebord.

  De winnende treffer van Haaland

  Deze goal van Guerreiro werd eerst afgekeurd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 0-1. Dortmund gaat met drie punten naar huis na een goal in de allerlaatste minuut van goudhaantje Haaland. Zuur voor Bayern München dat zo vanavond zeker de titel niet kan vieren. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Haaaaaaaaaland! Natuurlijk. Invaller Haaland slaat Düsseldorf tegen het canvas. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd bezorgt hij Dortmund de zege: 0-1. Hij kopt het leer tegen de touwen. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 0, 1.
  5. tweede helft, minuut 93. Dortmund zoekt nu haast wanhopig naar de treffer. Brandt gooit nog een bal in de box, maar niemand kan erbij. .
  6. Toegevoegde tijd. De scheidsrechter heeft er nog zin in. Mede door de tussenkomst van de VAR krijgen we er 5 minuten bij. . tweede helft, minuut 92.
  7. tweede helft, minuut 91. Weer Skrzybski! Wat een kans nog voor de thuisploeg. Na de inworp kan invaller Skrzybski helemaal alleen richting doel. Hij schiet hard, maar net niet raak. .
  8. tweede helft, minuut 90. Düsseldorf kan je niet beschuldigen van haast en spoed. Ze zijn blij met een punt. .
  9. tweede helft, minuut 86. De tijd tikt ongenadig weg voor Dortmund. Dit puntje is voldoende om Bayern (voorlopig) van de titel te houden, maar de eigen kansen zijn zo wel helemaal weg. .
  10. Gele kaart voor Achraf Hakimi van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 84
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Fortuna Düsseldorf, Jean Zimmer erin, Erik Thommy eruit
  12. Kans Düsseldorf! Een zucht van opluchting op de Dortmund-bank. Het geluid van de bal die tegen het doelkader ketst galmt door het lege stadion. Skryzbski schuift de bal naar de linkerbenedenhoek, maar treft net niet raak. . tweede helft, minuut 82.
  13. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Fortuna Düsseldorf, Rouwen Hennings erin, Kenan Karaman eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Fortuna Düsseldorf, Alfredo Morales erin, Marcel Sobottka eruit
  15. Gele kaart voor Niko Gießelmann van Fortuna Düsseldorf tijdens tweede helft, minuut 81
  16. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Fortuna Düsseldorf, Steven Skrzybski erin, Markus Suttner eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Geen Belgen meer. Hazard gaat in de tribune naast Witsel zitten. Dortmund wil zonder Belgen de drie punten nog pakken.  .
  18. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Borussia Dortmund, Giovanni Reyna erin, Thorgan Hazard eruit
  19. Witsel kon niet uitblinken. tweede helft, minuut 72.