Missers, blunders en een owngoal, maar op het einde wint... Bayern München

  1. 45' - Geel - Rami Bensebaini
  2. 37' - Own goal - Benjamin Pavard (1 - 1)
  3. 26' - Doelpunt - Joshua Zirkzee (1 - 0)
  4. 10' - Verv. Marcus Thuram door Breel Embolo
  1. 89' - Verv. Ivan Perišic door Javi Martínez
  2. 86' - Doelpunt - Leon Goretzka (2 - 1)
  3. 83' - Verv. Breel Embolo door Lászlo Bénes
  4. 77' - Verv. Joshua Zirkzee door Kwasi Wriedt
  5. 70' - Verv. Patrick Herrmann door Oscar Wendt
  6. 69' - Geel - Stefan Lainer
  7. 62' - Verv. Mickaël Cuisance door Kingsley Coman
  8. 62' - Verv. Lucas Hernández door Alphonso Davies

  Bayern München heeft dankzij een bijzonder late goal van Goretzka de drie punten thuis gehouden tegen Borussia Mönchengladbach. De competitieleider overtuigde niet, maar kan dinsdag met een nieuwe zege wel een achtste titel op rij pakken.

  Hansi Flick moest na de halve finale in de beker stevig aan zijn elftal sleutelen. Coman en Davies kregen rust, Lewandowski en Müller waren geschorst. Het leverde een onuitgegeven elftal op met Zirkzee in de spits en Cuisance, die debuteerde als basisspeler, op het middenveld, nota bene tegen zijn ex-ploeg. 

   

  En dat was er ook aan te zien in de studieronde. Borussia Mönchengladbach, de laatste ploeg die Bayern wist te kloppen in december, begon vol overtuiging. Dat leverde na een kwartier zowaar de voorsprong op, maar de VAR stak er nog net een stokje voor.

   

  Bayern had de boodschap begrepen, maar Lucas Hernandez vergat het af te maken. Daar kon Embolo aan de overzijde wel een puntje aan zuigen: ook hij liet het na om Neuer in twee tijden te verschalken. "Hoe kon het nog 0-0 staan?", vroeg ook Gladbach-doelman Sommer zich af. Hij besloot dan maar een handje toe te steken met een belabberde uittrap, Zirkzee bedankte met de 1-0.

  Pavard zet eigen foutje recht

  Voelde Bayern zich schuldig over het cadeautje? Een blunder van Kimmich bleef nog onbenut, maar Pavard besloot een wederdienst te doen. De Franse rechtsachter schoof een voorzet ongelukkig voorbij Neuer, goed voor een 1-1-ruststand.

   

  Bayern had ook na de pauze de klap nog niet verwerkt, dus gooide Flick routiniers Alphonso Davies en de jarige Kingsley Coman tussen de lijnen. Een gouden ingreep, want het gaf de competitieleider weer overwicht op het veld. Maar dat momentum vertalen in een doelpunt lukte een bleek Bayern niet.

   

  Gladbach wreef zich al in de handen, maar kreeg in de slotminuten toch nog het deksel op de neus. Pavard maakte zijn owngoal goed met een geweldige inspanning en een assist, Goretzka schonk de Rekordmeister de volle buit.

  Bekijk hier het beslissende moment:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Bayern München houdt dankzij een bijzonder late goal van Goretzka de drie punten thuis. De competitieleider kan tijdens de midweekspeeldag de titel binnenhalen als Dortmund een steek laat vallen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Sommer stuurt iedereen naar voor voor zijn laatste uittrap. Gladbach zet nog eens alles op alles. .
  4. Nog 3 minuten. Borussia Mönchengladbach heeft nog 3 minuten om een antwoord te formuleren op de 2-1. Kan het Bayern nog twee punten afsnoepen? . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Neuer schrikt. Neuer wacht ver voor zijn doel op het laatste fluitsignaal en wordt ei zo na verrast. Stindl probeert de bal over de Duitse doelman te wippen.  .
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Ivan Perišic eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Bayern kan het zeker. Bayern München trekt dan toch het laken naar zich toe. Pavard maakt zijn owngoal goed met een geweldige inspanning en biedt Goretzka een intikker aan. .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Leon Goretzka van FC Bayern München. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 85. Bayern heeft al 16 keer gescoord in het openingskwartier, maar kan het ook onder druk doelpunten maken in de slotminuten? Het antwoord zou snel moeten volgen. .
  10. tweede helft, minuut 83. Invaller Embolo wordt zelf gewisseld. Heeft Laszlo Bénes meer succes in de laatste 10 minuten? .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Lászlo Bénes erin, Breel Embolo eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Bayern München maakte geen geweldige indruk in de beker en doet vandaag niet beter tegen Borussia Mönchengladbach. De doorsteekbal van Alaba naar Coman was te doorzichtig. .
  13. tweede helft, minuut 80. Wriedt, die net doelpuntenmaker Zirkzee heeft afgelost, heeft minder geduld dan zijn ploegmaats. Sommer ziet zijn afstandsschot ver naast zijn kooi gaan. .
  14. tweede helft, minuut 80. Stilte voor de storm? Bayern München duwt Gladbach meter per meter achteruit: het voorbereidende werk voor een slotoffensief? .
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Bayern München, Kwasi Wriedt erin, Joshua Zirkzee eruit
  16. tweede helft, minuut 77.
  17. tweede helft, minuut 77. Met nog een kwartiertje te gaan lijken beide ploegen even ingedommeld. Boateng probeert de jarige Coman af te zonderen voor de neus van Sommer, zonder succes. Blijft het bij een 1-1-gelijkspel? .
  18. tweede helft, minuut 74. Oscar Wendt heeft nog frisse benen, maar zelfs hij kan de verloren bal van Embolo niet meer gaan halen.  .
  19. tweede helft, minuut 73. De start van de tweede helft was hoopgevend voor Gladbach, maar nu ondergaat het al even de wet van de sterkste. Het heeft het ook moeilijk om de bal wat langer bij te houden en rustig op te bouwen. .