Taiwo Awoniyi (ex-Gent en ex-Moeskroen) afgevoerd na pijnlijke botsing

  1. 45+2' - Geel - Carlos Gruezo
  2. 45' - Geel - Felix Uduokhai
  3. 41' - Geel - Leandro Barreiro
  4. 23' - Verv. Taiwo Awoniyi door Karim Onisiwo
  5. 1' - Doelpunt - Florian Niederlechner (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Edimilson Fernandes
  2. 78' - Verv. Carlos Gruezo door Reece Oxford
  3. 77' - Verv. Danny Latza door Edimilson Fernandes
  4. 77' - Verv. Levin Öztunali door Ádám Szalai
  5. 71' - Verv. Florian Niederlechner door Eduard Löwen
  6. 70' - Verv. Raphael Framberger door Tin Jedvaj
  7. 68' - Geel - Raphael Framberger
  8. 65' - Verv. Leandro Barreiro door Jean-Paul Boëtius
  9. 62' - Verv. Noah Sarenren Bazee door André Hahn
  10. 62' - Geel - Noah Sarenren Bazee
  11. 62' - Verv. Marco Richter door Alfred Finnbogason

  De match tussen Mainz en Augsburg heeft voor Taiwo Awoniyi maar 23 minuten geduurd. De aanvaller van Mainz, die wij nog kennen van bij Gent en Moeskroen, bleef liggen na een pijnlijke botsing en werd afgevoerd.

  Awoniyi botste na een luchtduel keihard met zijn hoofd tegen het hoofd van Felix Uduokhai, de verdediger van Augsburg. De 22-jarige Nigeriaanse aanvaller van Mainz ging neer en bleef even roerloos liggen.

   

  Hij werd met een nekband en bij bewustzijn afgevoerd op een draagbaar en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.  Volgens de eerste berichten valt de schade mee en was Awoniyi al aan het babbelen met de dokters in de ziekenwagen.

   

  Hij moet de nacht doorbrengen in het ziekenhuis ter observatie maar stelt het goed. "Hij was snel weer bij bewustzijn en herinnert zich wat er gebeurd is", zei Mainz-coach Achim Beierlorzer.

   

  Awoniyi is nog altijd eigendom van Liverpool dat hem uitleent aan Mainz. Na een moeilijke start leek Awoniyi zijn draai te hebben gevonden sinds de herstart van de Bundesliga. In de Jupiler Pro League speelde Awoniyi voor Moeskroen en Gent. Hij zou misschien langer uitgeleend worden aan Mainz.

  Mainz verloor de thuiswedstrijd tegen Augsburg. De enige goal van de wedstrijd viel al in de openingsminuut: Niederlechner bezorgde Augsburg de volle buit. Augsburg doet zo een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.

  Bekijk de botsing tussen Awoniyi en Uduokhai

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door André Hahn (FC Augsburg), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 94.
  3. Philipp Max (FC Augsburg) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 94.
  4. Gele kaart voor Edimilson Fernandes van 1. FSV Mainz 05 tijdens tweede helft, minuut 93
  5. Edimilson Fernandes (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eduard Löwen (FC Augsburg). tweede helft, minuut 93.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  7. Ádám Szalai (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Reece Oxford (FC Augsburg). tweede helft, minuut 90.
  8. Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mainz 05) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  9. Eduard Löwen (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mainz 05). tweede helft, minuut 85.
  10. Jean-Philippe Mateta (1. FSV Mainz 05) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 84.
  11. André Hahn (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Moussa Niakhaté (1. FSV Mainz 05). tweede helft, minuut 84.
  12. Daniel Brosinski neemt de hoekschop voor 1. FSV Mainz 05. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 81.
  13. Ádám Szalai (1. FSV Mainz 05) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij FC Augsburg, Reece Oxford erin, Carlos Gruezo eruit
  15. Ruben Vargas (FC Augsburg) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 77.
  16. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Edimilson Fernandes erin, Danny Latza eruit
  17. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Ádám Szalai erin, Levin Öztunali eruit
  18. Eduard Löwen (FC Augsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jeremiah St. Juste (1. FSV Mainz 05). tweede helft, minuut 76.
  19. Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alfred Finnbogason (FC Augsburg). tweede helft, minuut 75.
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij FC Augsburg, Eduard Löwen erin, Florian Niederlechner eruit