• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund in spaarmodus voorbij Hertha dankzij doelpunt van Can

  1. 30' - Verv. Javairô Dilrosun door Alexander Esswein
  1. 90' - Verv. Raphaël Guerreiro door Marcel Schmelzer
  2. 88' - Verv. Alexander Esswein door Lazar Samardzic
  3. 88' - Verv. Marko Grujic door Arne Maier
  4. 80' - Verv. Axel Witsel door Leonardo Balerdi
  5. 79' - Verv. Thorgan Hazard door Mateu Morey
  6. 77' - Geel - Krzysztof Piatek
  7. 76' - Geel - Alexander Esswein
  8. 68' - Verv. Julian Brandt door Giovanni Reyna
  9. 62' - Verv. Per Ciljan Skjelbred door Krzysztof Piatek
  10. 58' - Doelpunt - Emre Can (1 - 0)
  58'Emre Can1 - 0

  Dortmund heeft zijn tweede plaats in de Bundesliga verstevigd dankzij een glansloze overwinning tegen Hertha. In een wedstrijd met 4 Belgen aan de aftrap maakte Emre Can het enige doelpunt.

  Axel Witsel, Thorgan Hazard en Jadon Sancho hadden deze week een stevige bolwassing gekregen van de club omdat ze geen mondmasker hadden gedragen bij hun kappersbezoek. Vooral de Engelse flankaanvaller had vol onbegrip gereageerd, maar het drietal stond toch (met een frisse coupe) aan de start.

   

  Maar blitser dan hun kapsels werd de eerste helft niet. De horizontaal gemaaide grasstroken in het Signal Iduna Park werden als looplijnen gebruikt: veel laterale passes, veel miscommunicatie en weinig diepgang. Hazard had wel een goede kans, maar trapte onbesuisd naast.

   

  De enige bal tussen de palen kwam dan weer van Hertha Berlijn, met Lukebakio en Boyata in de basis. Daridi knalde centraal op Bürki. Als er publiek in het stadion had gezeten, zou er vast en zeker een fluitconcert hebben weerklonken bij het rustsignaal.

  Debat zonder wederwoord

  Na de rust leek Dortmund toch een offensievere kaart te trekken. Sancho reageerde eerst nog teleurgesteld omdat hij een snelle aanval niet mocht afwerken, maar greep zich even later naar zijn pas geknipte haren voor een pijnlijke misser. 

   

  Uiteindelijk moest gelegenheidsverdediger Emre Can zich dan maar in de voorhoede mengen. De Duitser werkte na voorbereidend werk van Brandt beheerst af in de rechterhoek. De debatten leken geopend, maar een wederwoord van Hertha kwam er niet meer.

   

  In de slotminuut zette Sancho nog een heerlijke aanval op, die hij zelf vergat te bekronen. Met de zuinige zege blijft Dortmund mathematisch nog kans maken op de titel, tenzij het volgende week verliest en Bayern wint. Voor Hertha Berlijn was het dan weer de eerste nederlaag onder coach Labbadia.

  Voor de wedstrijd kwam er nog steun voor de "Black Lives Matter"beweging:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91. Einde. Borussia Dortmund sleept zonder veel glans de drie punten in de wacht en maakt mathematisch nog kans op de titel. Maar als het volgende week verliest en Bayern wint, gaat de titel naar München. .
  2. tweede helft, minuut 91. Bijna de afmaker. Jadon Sancho tikt de Berlijnse defensie op een hoopje, zet een een-tweetje op en kan het ei zo na zelf afmaken. De vleugelaanvaller had bijna een heerlijk doelpunt op zijn naam en had het ook verdiend na zo'n actie. .
  3. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Borussia Dortmund, Marcel Schmelzer erin, Raphaël Guerreiro eruit
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Hertha BSC, Lazar Samardzic erin, Alexander Esswein eruit
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Hertha BSC, Arne Maier erin, Marko Grujic eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Komt er nog een slotoffensief van Hertha Berlijn? Als het nog een kans wil maken op een Europees ticket, kan het beter nog op een puntje jagen. .
  7. tweede helft, minuut 85. Geen hands. Emre Can ziet zijn tweede doelpunt van de avond in corner verdwijnen. Hij heeft wel handspel gezien bij Boyata, maar daar gaat scheidsrechter Osmers niet op in. .
  8. tweede helft, minuut 81. Twee Duivels eraf. Thorgan Hazard en Axel Witsel mogen schuilen in de dug-out, Balerdi en Morey nemen de plekken van de Rode Duivels in. Rekent Favre zich al zegezeker? .
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Borussia Dortmund, Leonardo Balerdi erin, Axel Witsel eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mateu Morey erin, Thorgan Hazard eruit