• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Ook Leverkusen ondergaat de wet van de sterkste tegen Bayern

  1. 45' - Doelpunt - Serge Gnabry (1 - 3)
  2. 42' - Doelpunt - Leon Goretzka (1 - 2)
  3. 40' - Geel - Thomas Müller
  4. 35' - Geel - Karim Bellarabi
  5. 32' - Geel - Robert Lewandowski
  6. 30' - Geel - Nadiem Amiri
  7. 27' - Doelpunt - Kingsley Coman (1 - 1)
  8. 9' - Doelpunt - Lucas Alario (1 - 0)
  9. 8' - Geel - Kingsley Coman
  1. 89' - Doelpunt - Florian Wirtz (2 - 4)
  2. 85' - Verv. Alphonso Davies door Lucas Hernández
  3. 76' - Verv. Lucas Alario door Kevin Volland
  4. 74' - Verv. Leon Goretzka door Javi Martínez
  5. 74' - Verv. Serge Gnabry door Thiago
  6. 74' - Geel - Aleksandar Dragovic
  7. 67' - Verv. Kingsley Coman door Ivan Perišic
  8. 66' - Doelpunt - Robert Lewandowski (1 - 4)
  9. 62' - Verv. Julian Baumgartlinger door Paulinho

  Een nieuwe week, een nieuwe overwinning voor Bayern. De autoritaire leider in de Bundesliga stevent in sneltreinvaart af op zijn 30e titel en daar heeft ook Leverkusen zaterdagmiddag niks aan kunnen veranderen. Zonder goudhaantje Havertz was de thuisploeg kansloos tegen de Rekordmeister.

  Een snel openingsdoelpunt is het handelsmerk van Bayern München: al 16 keer kwam het op voorsprong in het openingskwartier.

   

  Ook tegen Bayer Leverkusen, dat het zonder zijn geblesseerde goudhaantje Kai Havertz moest stellen, drukte de competitieleider meteen door. Maar het kreeg een koekje van eigen deeg: Alario scoorde met goedkeuring van de VAR na 9 minuten.

   

  Niet dat de snelle achterstand als zand in de machine van Bayern werkte. Integendeel, na dreigingen van Lewandowski en Müller was het gewoon even wachten op een voltreffer. Kingsley Coman, die onder druk staat door de transfergeruchten rond Leroy Sané, omzeilde de weifelende Hradecky: 1-1.

   

  Leverkusen had niet veel meer in de pap te brokken en werd voor de rust nog twee keer koud gepakt in de omschakeling. Goretzka met een gekruist schot, Gnabry met een lobje, al ging doelman Hradecky ook twee keer niet vrijuit. Het spannende scenario na het openingskwartier lag halfweg al verfrommeld in de prullenmand.

  Ervaren Lewandowski en jonge Wirtz kleuren tweede helft

  Met drie wissels bij de start van de tweede helft hoopte coach Peter Bosz om zijn elftal nog te reanimeren, maar Leverkusen leek niet meer voluit voor de aanval te durven gaan. Ook Bayern voelde niet meteen de druk om aan te vallen, met een patstelling op het middenveld als resultaat.

   

  Gelukkig is er dan nog altijd ervaren rot Robert Lewandowski. De Poolse sluipschutter buffelde op het uur zijn 30ste doelpunt in 30 wedstrijden binnen. Om de statistieken nog mooier te maken: Thomas Müller evenaart met zijn 20ste assist het record van Rode Duivel Kevin De Bruyne in 2015.

   

  De pletwals van Bayern had ook Leverkusen niet gespaard, alleen jonkie Florian Wirtz leek na 90 minuten nog overeind te staan. Met een heerlijke krul dwong hij Manuel Neuer op de knieën en kroont hij zich tot jongste doelpuntenmaker in de Bundesliga (17 jaar en 43 dagen). Een mooie voetnoot, maar de eindafrekening veranderde niet: Bayern stevent af op zijn 8e landstitel op rij, Leverkusen doet een slechte zaak in de strijd om CL-voetbal.

  Bekijk de doelpunten van Goretzka en Lewandowski:

  Wirtz trapt zich in de geschiedenisboeken:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Bayer Leverkusen heeft Bayern amper een kwartier in de problemen kunnen brengen. Der Rekordmeister was opnieuw een klasse apart en lijkt op weg naar een achtste titel op rij. .
  2. tweede helft, minuut 94. Bayern München mag de tijd volmaken met een hoekschop. Nog een laatste dreiging? .
  3. tweede helft, minuut 89. Tegendoelpunt voor de voetnoot. Florian Wirtz laat de luidsprekers nog eens schallen. Hij kapt zich goed vrij en krult de bal heerlijk in de verste hoek. Het verandert de eindafrekening niet, maar Neuer baalt toch als een stekker. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Florian Wirtz van Bayer 04 Leverkusen. 2, 4.
  5. tweede helft, minuut 88. Diaby nog maar eens. Diaby blijft het proberen, maar opnieuw zonder succes. Na een dribbel voor de neus van Neuer wil hij nog een ploegmaat aanspelen, maar Alaba raapt op. .
  6. tweede helft, minuut 85. Ivan Perisic heeft wel nog zin om aan te vallen. Zijn voorzet-schot dreigt in de verste hoek te vallen, maar Hradecky schat het goed in. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij FC Bayern München, Lucas Hernández erin, Alphonso Davies eruit
  8. tweede helft, minuut 82. Bayern München heeft de regie van de wedstrijd helemaal aan Leverkusen overgelaten. Een spannende film kan er voorlopig niet worden gemaakt met het beeldmateriaal. .