Bundesliga - speeldag 27 - 23/05/20 - 15:31
Achraf Hakimi
0 - 2
78'

Borussia Dortmund heeft ook op de tweede speeldag na de pauze geen steek laten vallen. Op bezoek bij Wolfsburg boekte het een eenvoudige zege. Erling Haaland bleef stil, maar Guerreiro en Hakimi konden Casteels wel kloppen. Thorgan Hazard tekende opnieuw voor een assist.

Koen Casteels is nu de Belgische doelman met de meeste competitiematchen achter zijn naam, maar hij kon dat niet vieren met een clean sheet. Na een halfuurtje steriele dominantie was de eerste snelle aanval van de bezoekers uit Dortmund meteen raak.

Thorgan Hazard schoof een bal voor doel op zoek naar de gouden voeten van Haaland, maar de Noor trapte een gat in de lucht. Gelukkig was ook Guerreiro goed bij de les. Hij legde eenvoudig binnen. Voor onze landgenoot was het al zijn 12e assist van het seizoen.

Dortmund drong niet echt aan en Wolfsburg had na de pauze wel nog twee kansen op de gelijkmaker, allebei dankzij Steffen. Zijn eerste poging likte de lat, zijn tweede botste op Bürki. Pas een kwartier voor het einde maakte de bezoekers de partij dood. De ingevallen Sancho pikte ook een assist mee. Hij zette Hakimi op weg naar de 0-2-eindstand.

Al bij al een zuinige zege voor Dortmund, maar dat is misschien niet zo erg. Hazard en co krijgen immers maar enkele dag rust voor ze op dinsdag de topper tegen Bayern München spelen.

90+5'

Einde: 0-2

Dortmund kan met een goed gevoel richting de topper tegen Bayern. Geen goal van Haaland, wel van Guerreiro en Hakimi: 0-2.

90+4'
Maximilian Arnold neemt de hoekschop voor VfL Wolfsburg. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'

Een corner voor de thuisploeg. Bürki bokst ver weg.

90+4'
90+2'
90+2'
João Victor (VfL Wolfsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund).
90+2'

Haaland niet

Bijna nog een flits van Haaland, maar de Noor wordt nog net genoeg gehinderd door Steffen. Op doel besluiten lukt dus niet.

90+1'

90'

4 minuten

Er komen nog een handvol minuten bij. Dat heb je met al die wissels natuurlijk. Krijgen we nog iets dat straks de samenvatting haalt?

88'
Xaver Schlager (VfL Wolfsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund).
86'
86'
86'

Vijf wissels per ploeg, dat loopt op. We zitten aan nummer 8. Het tempo verdwijnt uit de wedstrijd zo.

85'
Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Achraf Hakimi (Borussia Dortmund).