VIDEO: Havertz evenaart legendarische Klaus Fischer met opnieuw 2 goals

  1. 12' - Verv. Breel Embolo door Lars Stindl
  2. 7' - Doelpunt - Kai Havertz (0 - 1)
  1. 81' - Doelpunt - Sven Bender (1 - 3)
  2. 81' - Verv. Aleksandar Dragovic door Julian Baumgartlinger
  3. 78' - Verv. Marcus Thuram door Oscar Wendt
  4. 76' - Verv. Tobias Strobl door Lászlo Bénes
  5. 71' - Geel - Rami Bensebaini
  6. 66' - Verv. Karim Bellarabi door Leon Bailey
  7. 62' - Geel - Moussa Diaby
  8. 58' - Doelpunt strafschop - Kai Havertz (1 - 2)
  9. 52' - Doelpunt - Marcus Thuram (1 - 1)
  58'Kai Havertz1 - 2
  81'Sven Bender1 - 3

  Bayer Leverkusen heeft het duel om de derde plaats in de Bundesliga gewonnen van Borussia Mönchengladbach. De 20-jarige Kai Havertz was opnieuw de man in de spotlights met twee goals en evenaarde meteen een record van Bundesliga-legende Klaus Fischer.

  Het enorme talent van Kai Havertz is al lang geen geheim meer en de competitieonderbreking heeft hij uitstekend verteerd. De 20-jarige Duitser van Leverkusen scoorde op de eerste speeldag na de herstart al twee keer en deed dat trucje gewoon over tegen Mönchengladbach.

   

  Al vroeg duwde hij de 0-1 van dichtbij door de benen van doelman Sommer. Na de gelijkmaker van Marcus Thuram voor de thuisploeg bracht Havertz zijn ploeg opnieuw op voorsprong na een discutabele penalty. Sven Bender maakte het werk af voor de ploeg van trainer Peter Bosz, die nu derde is.

   

  Havertz is dankzij zijn twee doelpunten de eerste na Klaus Fischer om voor zijn 21e verjaardag al 34 keer te hebben gescoord in de Bundesliga. Hij evenaart daarmee het record van de legende van Schalke 04, die in zijn hele carrière uiteindelijk 268 keer scoorde in de Bundesliga. Alleen Gerd Müller deed met 365 goals in de Bundesliga nog beter.

  Fase per fase