Leverkusen buit trainingsvoordeel eenvoudig uit tegen Werder Bremen

  1. 44' - Geel - Sven Bender
  2. 33' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 2)
  3. 30' - Doelpunt - Theodor Gebre Selassie (1 - 1)
  4. 28' - Doelpunt - Kai Havertz (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Charles Aránguiz door Paulinho
  2. 85' - Verv. Kai Havertz door Lucas Alario
  3. 85' - Verv. Kevin Vogt door Yuya Osako
  4. 85' - Verv. Milot Rashica door Fin Bartels
  5. 78' - Doelpunt - Kerem Demirbay (1 - 4)
  6. 76' - Geel - Marco Friedl
  7. 71' - Verv. Nadiem Amiri door Julian Baumgartlinger
  8. 71' - Verv. Leonardo Bittencourt door Josh Sargent
  9. 71' - Verv. Davie Selke door Nick Woltemade
  10. 62' - Verv. Moussa Diaby door Leon Bailey
  11. 62' - Verv. Florian Wirtz door Karim Bellarabi
  12. 61' - Doelpunt - Mitchell Weiser (1 - 3)
  13. 54' - Verv. Philipp Bargfrede door Johannes Eggestein
  14. 54' - Geel - Niklas Moisander

  Werder Bremen blijft ook na de coronapauze in hetzelfde bedje ziek. Met enkele vermijdbare tegendoelpunten tegen Leverkusen blijft het in de degradatiezone kamperen. Of kan het zijn gebrek aan trainingsuren als excuus inroepen?

  Door de strenge coronamaatregelen werden de trainingen in Bremen later hervat dan in andere deelstaten. Werder Bremen klaagde de concurrentievervalsing aan bij de Duitse voetballiga, maar kreeg nul op het rekest. De herstart van de Bundesliga werd niet opgeschoven.

   

  Bremen kon het gebrek aan trainingsuren nog aardig verdoezelen in de openingsfase, maar kwam halfweg de eerste helft toch meer in de problemen tegen Bayer Leverkusen. Een snelle actie van Diaby volstond om sluipschutter Kai Havertz in stelling te brengen: 1-0. 

   

  Dat Bremen op de eerstvolgende corner meteen terugsloeg, kon Leverkusen niet van de wijs brengen. Het bleef volwassen rondtikken en wachten op weggevers van de thuisploeg. Opnieuw Kai Havertz kreeg te veel ruimte om in vijf minuten tijd zijn tweede kopbal binnen te mikken: 1-2 bij de rust.

  Ook na de rust laks verdedigingswerk

  Bremen sprokkelde dit seizoen nog maar vijf punten in eigen huis, dus veel weerwerk hoefde Leverkusen niet meer te verwachten na de pauze. Het liet de thuisploeg nog even achter een ongrijpbare bal aanhollen.

   

  Op het uur slikte Bremen alweer een vermijdbaar doelpunt. De groen-witte defensie keek werkloos toe hoe Mitchell Weiser een boogballetje van Diaby in doel verlengde. Coach Florian Kohfeldt rukte zich de haren uit het hoofd.

   

  Het gebrek aan vertrouwen bij Bremen werd steeds zichtbaarder, vooral in de achterhoede. Leon Bailey strafte het lakse verdedingswerk niet meer af, Kerem Demirbay strooide wel nog wat zout in de wonde met een stifter.

   

  Werder Bremen schrijft zo zijn zevende nederlaag op rij op de tabellen. De laatste ploeg die deze pijnlijke statistiek voorlegde, was Hannover 96 dat vorig seizoen degradeerde. De landskampioen van 2004 heeft nog 9 speeldagen om de historische degradatie te vermijden. 

  Kai Havertz krijgt twee keer te veel ruimte:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Werder Bremen heeft geen vuist meer kunnen maken in de tweede helft en lijdt zijn zevende nederlaag op rij. Leverkusen profiteert van enkele eenvoudige doelpunten. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Leon Bailey kan in de extra tijd nog eens uithalen, maar Moisander vindt 1-4 pijnlijk genoeg. Een goede tussenkomst van de aanvoerder. .
  4. tweede helft, minuut 91. Bijna eigen doelpunt. Pavlenka moeten een stevige redding uit zijn handschoenen schudden om een owngoal te vermijden. De bal dreigde in de winkelhaak te verdwijnen. .
  5. tweede helft, minuut 88. "Teamgeist", staat op de mondmaskers van Werder Bremen. Maar het zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om de tweede degradatie in de clubgeschiedenis te vermijden. De ploeg lijkt vooral vertrouwen te missen. .
  6. tweede helft, minuut 85. Zonder het gaspedaal nog te diep te duwen controleert Leverkusen de wedstrijd. Een geslaagde terugkeer en een elfde wedstrijd op rij ongeslagen zijn het resultaat. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Paulinho erin, Charles Aránguiz eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Lucas Alario erin, Kai Havertz eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Werder Bremen, Yuya Osako erin, Kevin Vogt eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Werder Bremen, Fin Bartels erin, Milot Rashica eruit
  11. tweede helft, minuut 83. Gevaarlijke statistiek voor Werder Bremen: het is op weg naar een zevende nederlaag op rij. Vorig jaar legde Hannover 96 dezelfde statistiek voor en zakte het naar de tweede Bundesliga. .
  12. tweede helft, minuut 80. Bremen kopje-onder. Leverkusen deelt de doodsteek uit. Bellarabi krijgt de ruimte om in te spelen, Demirbay maakt het laconiek af met een stifter. Een volwassen prestatie van de bezoekers. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Kerem Demirbay van Bayer 04 Leverkusen. 1, 4.
  14. Gele kaart voor Marco Friedl van Werder Bremen tijdens tweede helft, minuut 76
  15. tweede helft, minuut 75. Peter Bosz kijkt goedkeurend toe: de Nederlandse coach ziet dat Leverkusen de touwtjes stevig in handen heeft. .
  16. tweede helft, minuut 72. Bittencourt en Selke worden weggeplukt uit de voorhoede van Bremen. Josh Sargent en Nick Woltemade hebben nog twintig minuten om wel te overtuigen. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Bayer 04 Leverkusen, Julian Baumgartlinger erin, Nadiem Amiri eruit
  18. tweede helft, minuut 71. Kai Havertz blijft zoeken naar zijn hattrick. Zijn schot lijkt in de rechterhoek te passen, maar via het achterwerk van Gebre Selassie wordt het een corner. .
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Werder Bremen, Josh Sargent erin, Leonardo Bittencourt eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Werder Bremen, Nick Woltemade erin, Davie Selke eruit