1 - 4
78'

Werder Bremen blijft ook na de coronapauze in hetzelfde bedje ziek. Met enkele vermijdbare tegendoelpunten tegen Leverkusen blijft het in de degradatiezone kamperen. Of kan het zijn gebrek aan trainingsuren als excuus inroepen?

Door de strenge coronamaatregelen werden de trainingen in Bremen later hervat dan in andere deelstaten. Werder Bremen klaagde de concurrentievervalsing aan bij de Duitse voetballiga, maar kreeg nul op het rekest. De herstart van de Bundesliga werd niet opgeschoven.

Bremen kon het gebrek aan trainingsuren nog aardig verdoezelen in de openingsfase, maar kwam halfweg de eerste helft toch meer in de problemen tegen Bayer Leverkusen. Een snelle actie van Diaby volstond om sluipschutter Kai Havertz in stelling te brengen: 1-0.

Dat Bremen op de eerstvolgende corner meteen terugsloeg, kon Leverkusen niet van de wijs brengen. Het bleef volwassen rondtikken en wachten op weggevers van de thuisploeg. Opnieuw Kai Havertz kreeg te veel ruimte om in vijf minuten tijd zijn tweede kopbal binnen te mikken: 1-2 bij de rust.

Ook na de rust laks verdedigingswerk

Bremen sprokkelde dit seizoen nog maar vijf punten in eigen huis, dus veel weerwerk hoefde Leverkusen niet meer te verwachten na de pauze. Het liet de thuisploeg nog even achter een ongrijpbare bal aanhollen.

Op het uur slikte Bremen alweer een vermijdbaar doelpunt. De groen-witte defensie keek werkloos toe hoe Mitchell Weiser een boogballetje van Diaby in doel verlengde. Coach Florian Kohfeldt rukte zich de haren uit het hoofd.

Het gebrek aan vertrouwen bij Bremen werd steeds zichtbaarder, vooral in de achterhoede. Leon Bailey strafte het lakse verdedingswerk niet meer af, Kerem Demirbay strooide wel nog wat zout in de wonde met een stifter.

Werder Bremen schrijft zo zijn zevende nederlaag op rij op de tabellen. De laatste ploeg die deze pijnlijke statistiek voorlegde, was Hannover 96 dat vorig seizoen degradeerde. De landskampioen van 2004 heeft nog 9 speeldagen om de historische degradatie te vermijden.

Kai Havertz krijgt twee keer te veel ruimte:

90+3'

Werder Bremen heeft geen vuist meer kunnen maken in de tweede helft en lijdt zijn zevende nederlaag op rij. Leverkusen profiteert van enkele eenvoudige doelpunten.

90+3' tweede helft
90+3'
Karim Bellarabi (Bayer 04 Leverkusen) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+2'

Leon Bailey kan in de extra tijd nog eens uithalen, maar Moisander vindt 1-4 pijnlijk genoeg. Een goede tussenkomst van de aanvoerder.

90+1'
Bij Bayer 04 Leverkusen wordt de hoekschop genomen door Leon Bailey. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+1'

Bijna eigen doelpunt

Pavlenka moeten een stevige redding uit zijn handschoenen schudden om een owngoal te vermijden. De bal dreigde in de winkelhaak te verdwijnen.

90+1'
Leon Bailey (Bayer 04 Leverkusen) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'
Hoekschop voor Bayer 04 Leverkusen. Kerem Demirbay trapt die naar de tweede paal.
89'
Redding van Jirí Pavlenka (Werder Bremen), die de bal al duikend kan pareren.
88'
Vrije trap voor Bayer 04 Leverkusen. Yuya Osako (Werder Bremen) hield Daley Sinkgraven vast en dat had de scheidsrechter gezien.
88'

"Teamgeist", staat op de mondmaskers van Werder Bremen. Maar het zal toch uit een ander vaatje moeten tappen om de tweede degradatie in de clubgeschiedenis te vermijden. De ploeg lijkt vooral vertrouwen te missen.

88'
Fin Bartels (Werder Bremen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daley Sinkgraven (Bayer 04 Leverkusen).
85'

Zonder het gaspedaal nog te diep te duwen controleert Leverkusen de wedstrijd. Een geslaagde terugkeer en een elfde wedstrijd op rij ongeslagen zijn het resultaat.