VAR behoedt Leipzig voor thuisnederlaag tegen Freiburg

  1. 34' - Doelpunt - Manuel Gulde (0 - 1)
  2. 24' - Geel - Roland Sallai
  1. 90' - Verv. Jonathan Schmid door Nico Schlotterbeck
  2. 81' - Verv. Christopher Nkunku door Patrik Schick
  3. 77' - Doelpunt - Yussuf Poulsen (1 - 1)
  4. 69' - Verv. Tyler Adams door Marcel Sabitzer
  5. 68' - Verv. Vincenzo Grifo door Luca Waldschmidt
  6. 68' - Verv. Nils Petersen door Janik Haberer
  7. 61' - Verv. Roland Sallai door Lucas Höler
  34'goalManuel Gulde0 - 1
  77'goalYussuf Poulsen1 - 1

  Leipzig heeft de coronacrisis nog niet helemaal verteerd. De titelpretendent ontsnapte tegen Freiburg aan een thuisnederlaag en doet zo een slechte zaak in de titelstrijd.

  Leipzig had zichzelf in de 1e helft van het seizoen met goed voetbal tot titelkandidaat gebombardeerd, maar ook voor de coronacrisis was er al sprake van verval met een 10 op 21.

   

  En die mindere periode bleek bij de herneming van de competitie nog niet verdwenen, want tegen middenmoter Freiburg was Leipzig na ruim een halfuur op achtervolgen aangewezen. Manuel Gulde scoorde bij een corner met een hakje, al leek dat meer op een toevalstreffer dan op een klasseflits.

   

  Het antwoord van de thuisploeg liet lang op zich wachten. Pas een kwartier voor tijd knikte Poulsen de gelijkmaker op het bord. In de slotfase mocht Leipzig ook nog de VAR bedanken. Die zag in de extra tijd buitenspel, nadat  Koch voor 1-2 gezorgd had. Toch nog een punt voor Leipzig dus, dat wel een slechte zaak doet in de titelstrijd.

  Bekijk de doelpunten:

  Hertha van Lukebakio rolt Hoffenheim vlotjes op

  In de tweede helft van de tabel heeft Hertha een goeie zaak gedaan op het veld van Hoffenheim. De hoofdstedelingen, met Dody Lukebakio in de basis, wonnen met 0-3 dankzij een owngoal van Akpoguma en doelpunten van Ibisevic en Cunha.

   

  Dankzij die overwinning kan Hertha weer wat vrijer ademen en schuift het zelfs wat op richting top 10. Lukebakio en co tellen ook één punt meer dan stadsrivaal Union Berlin, dat zondag competitieleider Bayern München ontvangt.

  Fase per fase