Keulen en Bornauw geven 2-0-voorsprong uit handen

  1. 38' - Geel - Ji Dong-Won
  2. 19' - Geel - Jonas Hector
  3. 19' - Geel - Florian Kainz
  4. 6' - Doelpunt strafschop - Mark Uth (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Aaron Martín
  2. 90+1' - Geel - Ellyes Skhiri
  3. 87' - Geel - Elvis Rexhbecaj
  4. 84' - Verv. Karim Onisiwo door Jonathan Burkardt
  5. 83' - Verv. Jean-Paul Boëtius door Leandro Barreiro
  6. 83' - Verv. Pierre Kunde Malong door Danny Latza
  7. 83' - Verv. Jhon Córdoba door Simon Terodde
  8. 83' - Verv. Benno Schmitz door Kingsley Ehizibue
  9. 76' - Verv. Jonas Hector door Elvis Rexhbecaj
  10. 72' - Doelpunt - Pierre Kunde Malong (2 - 2)
  11. 71' - Verv. Florian Kainz door Kingsley Schindler
  12. 69' - Verv. Edimilson Fernandes door Ádám Szalai
  13. 61' - Doelpunt - Taiwo Awoniyi (2 - 1)
  14. 56' - Verv. Ji Dong-Won door Taiwo Awoniyi
  15. 53' - Doelpunt - Florian Kainz (2 - 0)

  In de Bundesliga heeft Keulen zijn opmars niet kunnen voortzetten. Het team van de Belgische verdediger Sebastiaan Bornauw liet Mainz langszij komen na een comfortabele voorsprong. Birger Verstraete haalde de selectie van Keulen niet.

  Na een coronabreak van zo'n 2 maanden kon de match niet beter beginnen voor FC Keulen. Bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg werd Mark Uth omver geduwd (social distancing was handiger geweest) in de zestien: strafschop voor Keulen. Uth faalde niet vanop de stip: 1-0.

   

  In de tweede helft brak de match pas echt open. Na een zoveelste goeie tussenkomst van Bornauw werd het spel razendsnel verlegd. Een knappe voorzet vanop rechts van invaller Drexler zorgde dat Kainz de 2-0 kon binnenkoppen.

   

  Keulen leek zo op weg naar een 6e overwinning in 7 thuismatchen, maar dat was buiten Awoniyi (ex-Moeskroen en ex-Gent) gerekend. Hij stond nog geen 5 minuten op het veld toen hij z'n allereerste Bundesliga-goal maakte. Jammer voor Bornauw, die een goeie match speelde, want hij raakte de bal nog lichtjes met zijn been. 

   

  Kunde zorgde uiteindelijk voor de 2-2-eindstand na een knappe solo door het hart van de defensie. Keulen gaf zo dus een 2-0-voorsprong uit handen, maar op basis van de kansen is een gelijkspel hier wel min of meer op zijn plaats. Voor Mainz een belangrijk punt, het bengelt maar net boven de degradatiezone.

  De gelijkmaker van Kunde:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Mainz-trainer Beierlorzer zal een tevreden man zijn. In november werd hij ontslagen bij Keulen en trok hij naar Mainz. Nu pakt hij een punt tegen zijn ex-club.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 95. Eindstand: 2-2. Het laatste fluitsignaal weerklinkt: 2-2 is de eindstand. Sebastiaan Bornauw en FC Keulen kwamen nochtans 2-0 voor, maar onder andere een doelpunt van ex-Moeskroen-speler Awoniyi zorgde voor de ommekeer. We zagen in de tweede helft veel kansen aan beide kanten, dus een gelijkspel is al bij al een correcte weergave van de match. .
  4. tweede helft, minuut 94. Veel goede wil aan beide kanten, maar een gelijkspel lijkt nu toch onvermijdelijk. .
  5. Gele kaart voor Aaron Martín van 1. FSV Mainz 05 tijdens tweede helft, minuut 93
  6. tweede helft, minuut 92. Keulen en Mainz krijgen nog 4 minuten extra tijd om een winnende treffer te maken. .
  7. Gele kaart voor Ellyes Skhiri van 1. FC Köln tijdens tweede helft, minuut 91
  8. tweede helft, minuut 90. Mainz dreigt! Quaison staat op het punt om uit te halen, maar Leistner voorkomt een thuisnederlaag. .
  9. tweede helft, minuut 88. In z'n laatste 6 thuismatchen kon Keulen 5 keer winnen. Maken ze daar vandaag nog 6 op 7 van? .
  10. Gele kaart voor Elvis Rexhbecaj van 1. FC Köln tijdens tweede helft, minuut 87
  11. tweede helft, minuut 87. Het gevaar blijft! Goeie vrije trap van Uth, Leistner kopt net naast. Keulen laat nog maar eens zien hoe gevaarlijk het uit de hoek kan komen op stilstaande fases. .
  12. tweede helft, minuut 85. 5 wissels. Als we goed geteld hebben, hebben beide teams intussen 5 keer gewisseld. Voorlopig mogen teams van de FIFA 5 wissels doorvoeren. De FIFA wil zo voorkomen dat spelers tijdens de coronacrisis op korte tijd (te) veel wedstrijden moeten spelen en daardoor snel geblesseerd kunnen geraken. Daar wordt in deze match dus handig gebruik van gemaakt. .
  13. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Jonathan Burkardt erin, Karim Onisiwo eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Leandro Barreiro erin, Jean-Paul Boëtius eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij 1. FSV Mainz 05, Danny Latza erin, Pierre Kunde Malong eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij 1. FC Köln, Simon Terodde erin, Jhon Córdoba eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij 1. FC Köln, Kingsley Ehizibue erin, Benno Schmitz eruit
  18. tweede helft, minuut 83. Het gaat over en weer! Keulen dreigt en na een rommelige fase brengt Müller uiteindelijk redding. Nog geen minuut later moet zijn collega aan de overkant hetzelfde doen. 2 doelkansen binnen de minuut: in een vol stadion zou de sfeer ongetwijfeld bijzonder uitgelaten zijn. .
  19. tweede helft, minuut 79. Grote kans voor Mainz. Horn komt goed uit z'n doel om Onisiwo van de 2-3 te beletten. Deze match kan plots nog alle kanten op. .