Lars Bender
82'
Lars Bender
4 - 3

Is de magie van Haaland uitgewerkt? Het kanon van de Noor bleef voor het eerst stil in het shirt van Borussia Dortmund. Zo verloor de ploeg op het veld van Bayer Leverkusen: 4-3. Witsel en Hazard lopen zo de kans mis om voor de topper tussen Bayern en Leipzig de druk op de concurrentie op te voeren.

De supporters van Bayer Leverkusen hebben hun match van het seizoen gezien tegen Dortmund. Kevin Volland scoorde twee keer voor de pauze voor de thuisploeg, maar het was niet genoeg om met een voorsprong de kleedkamer in te trekken. Hummels wiste zijn openingstreffer uit en dan was er de goal van Emre Can.

Bij zijn debuut voor de club pakte de middenvelder uit met een fantastisch schot. Hij krulde de bal van buiten de zestien de verste hoek in. Daar had de doelman geen verhaal tegen.

Guerreiro leek Dortmund de zege te bezorgen na een vloeiende aanval, maar daar besliste Leverkusen in een zinderend slot nog anders over. Leon Bailey (ex-Genk) bracht zijn ploeg op gelijke hoogte en Bender zorgde amper een minuut later voor de winning goal.

Haaland stond 90 minuten op het veld, maar kon voor het eerst niet scoren voor zijn nieuwe club. Borussia Dortmund mist de kans om met 42 punten naast Bayern München aan de leiding te komen en dat daags voor de match tussen de leider en de nummer 2 RB Leipzig.

Bekijk enkele doelpunten uit de match

90+3'
Erling Haaland (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Daley Sinkgraven (Bayer 04 Leverkusen).
90+2'
Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen).
90+1'

90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Axel Witsel (Borussia Dortmund) stond buitenspel.
90'
Thorgan Hazard neemt de hoekschop voor Borussia Dortmund. Hij dropt de bal centraal voor doel.
89'
88'
De poging wordt gered door Roman Bürki (Borussia Dortmund), die geen rebound weggeeft.
88'
Leon Bailey (Bayer 04 Leverkusen) haalt uit met zijn linker...
87'
87'
85'
Erling Haaland (Borussia Dortmund) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
84'
Hoekschop voor Borussia Dortmund. Jadon Sancho trapt die naar de tweede paal.
82'

Doelpunt voor

Daley Sinkgraven (Bayer 04 Leverkusen) schildert een voorzet op het hoofd van Lars Bender en die kopt de 4 - 3 tegen het net.
4-3
Lars Bender
81'

Leon Bailey (Bayer 04 Leverkusen) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 3 - 3.
3-3
Leon Bailey
81'
Kevin Volland (Bayer 04 Leverkusen) komt in een kansrijke positie, maar de verdediging kan nog net de bal onderscheppen.
79'
Vrije trap voor Bayer 04 Leverkusen. Emre Can (Borussia Dortmund) hield Leon Bailey vast en dat had de scheidsrechter gezien.
73'
Sven Bender (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovanni Reyna (Borussia Dortmund).