• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Dortmund maakt verschil zonder Håland, maar invaller scoort weer 2 keer

  1. 38' - Geel - Axel Witsel
  2. 29' - Doelpunt - Marco Reus (2 - 0)
  3. 13' - Geel - Sebastiaan Bornauw
  4. 1' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Jadon Sancho door Giovanni Reyna
  2. 87' - Doelpunt - Erling Haaland (5 - 1)
  3. 80' - Verv. Marco Reus door Mahmoud Dahoud
  4. 80' - Verv. Mark Uth door Elvis Rexhbecaj
  5. 77' - Doelpunt - Erling Haaland (4 - 1)
  6. 74' - Verv. Kingsley Ehizibue door Anthony Modeste
  7. 65' - Verv. Thorgan Hazard door Erling Haaland
  8. 65' - Doelpunt - Mark Uth (3 - 1)
  9. 48' - Doelpunt - Jadon Sancho (3 - 0)

  De ster van Erling Braut Håland schittert nog wat meer bij Dortmund.  De ploeg van Witsel en Thorgan Hazard had de jonge Noor - vorige week bij zijn debuut goed voor een hattrick - niet nodig om het verschil te maken tegen Keulen. Maar als invaller maakte hij in 25 minuten toch nog 2 goals. 

  Bekijk de 2 goals van Håland:

  Guerreiro scoort al in de 1e minuut

  Ondanks zijn glansprestatie vorige week bij Augsburg, waar hij in 34 minuten 3 keer scoorde, zette thuiscoach Favre Håland op de bank. Met Witsel, Hazard (bij Dortmund) en Bornauw (bij Keulen) stonden er 3 Belgen aan de aftrap.

   

  Al in de eerste minuut kwam Dortmund op voorsprong: Raphaël Guerreiro scoorde met een assist van Jadon Sancho. Marco Reus vond het doel een half uur later. Dankzij Jadon Sancho werd het kort na de rust 3-0. Mark Uth kon de eer redden.

   

  En toen gunde Favre de 81.000 toeschouwers hun held: Håland kwam in de 65e minuut voor Thorgan Hazard. En de Noor deed het weer: vlot scoren. Bij zijn eerste doelpunt stond hij op de goeie plaats om simpel binnen te duwen, bij het tweede werkte hij een rush voorbij de doelman uiterst koel af. Zo zit de youngster, in de winter overgekomen van Salzburg, aan 5 Bundesliga-goals in nog geen uur.

   

  Dortmund wipt voorlopig over Mönchengladbach naar de derde plaats in de stand, op 4 punten van Leipzig en op gelijke hoogte van Bayern München.

  Fase per fase