Wolfsburg en Casteels houden Gladbach weg van de leidersplaats

  1. 45+1' - Geel - Jérôme Roussillon
  2. 34' - Geel - Breel Embolo
  3. 20' - Geel - John Brooks
  4. 15' - Doelpunt - Breel Embolo (1 - 1)
  5. 13' - Doelpunt - Xaver Schlager (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Maximilian Arnold (2 - 1)
  2. 87' - Verv. João Victor door Felix Klaus
  3. 78' - Verv. Lászlo Bénes door Lars Stindl
  4. 77' - Verv. Xaver Schlager door Yannick Gerhardt
  5. 72' - Geel - Jordan Beyer
  6. 72' - Verv. Marcus Thuram door Patrick Herrmann
  7. 71' - Geel - Xaver Schlager
  8. 59' - Verv. Renato Steffen door Josip Brekalo
  9. 51' - Geel - Tobias Strobl
  13'goalXaver Schlager1 - 0
  15'goalBreel Embolo1 - 1
  90+1'goalMaximilian Arnold2 - 1

  Borussia Mönchengladbach moet de koppositie in de Bundesliga afstaan aan Leipzig. Op bezoek bij het Wolfsburg van Koen Casteels leek het nog een puntje te sprokkelen, maar Arnold besliste daar in de extra tijd anders over.

  Anders dan de voorbije jaren is het razendspannend in de Bundesliga, met verschillende teams die nog in de running zijn voor de titel. Mönchengladbach had voor deze speeldag de beste papieren in handen, maar een verplaatsing naar het wisselvallige Wolfsburg was verraderlijk.

   

  Bovendien stond na de zaterdagse zeges van concurrenten Bayern, Dortmund en vooral Leipzig de druk extra op de ketel. Gladbach leek te bezwijken aan die druk, want João Victor trof al na 4 minuten de paal en Schlager trof niet veel later wel raak.

   

  Het antwoord van Gladbach liet niet lang op zich wachten, een volley van Embolo, maar daarna gaf doelman Casteels geen krimp meer, ook niet in een rechtstreeks duel met aanvaller Thuram.

   

  Gladbach ontsnapte na de rust ook nog eens, toen Wolfsburg een 2e keer tegen het doelkader schoot. In de extra tijd was het geluk van de bezoekers op, waardoor Mönchengladbach naar de 2e plaats terugzakt. Wolfsburg sluit aan bij de brede subtop in Duitsland.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg). tweede helft, minuut 93.
  3. Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg) scoort met zijn linkervoet. Het staat 2 - 1. tweede helft, minuut 91.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Maximilian Arnold van VfL Wolfsburg. 2, 1.
  5. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. Breel Embolo (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op John Brooks (VfL Wolfsburg). tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij VfL Wolfsburg, Felix Klaus erin, João Victor eruit
  8. Jérôme Roussillon (VfL Wolfsburg) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 87.
  9. Borussia Mönchengladbach krijgt een vrije trap. Robin Knoche (VfL Wolfsburg) haalde Alassane Pléa onderuit. tweede helft, minuut 84.
  10. Borussia Mönchengladbach krijgt een vrije trap. João Victor (VfL Wolfsburg) haalde Nico Elvedi onderuit. tweede helft, minuut 78.
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Lars Stindl erin, Lászlo Bénes eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij VfL Wolfsburg, Yannick Gerhardt erin, Xaver Schlager eruit
  13. Borussia Mönchengladbach krijgt een vrije trap. Xaver Schlager (VfL Wolfsburg) haalde Tobias Strobl onderuit. tweede helft, minuut 76.
  14. Borussia Mönchengladbach krijgt een vrije trap. Josuha Guilavogui (VfL Wolfsburg) haalde Alassane Pléa onderuit. tweede helft, minuut 75.
  15. Josip Brekalo (VfL Wolfsburg) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 73.
  16. Gele kaart voor Jordan Beyer van Borussia Mönchengladbach tijdens tweede helft, minuut 72
  17. Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op João Victor (VfL Wolfsburg). tweede helft, minuut 72.
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Patrick Herrmann erin, Marcus Thuram eruit
  19. Gele kaart voor Xaver Schlager van VfL Wolfsburg tijdens tweede helft, minuut 71
  20. Xaver Schlager (VfL Wolfsburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lászlo Bénes (Borussia Mönchengladbach). tweede helft, minuut 71.