• home
 • video
 • pas verschenen

  Schalke 04 en Dortmund sluiten "Revierderby" elfde keer af met 0-0

  einde
  00
  1. 20' - Geel - Benjamin Stambouli
  2. 18' - Geel - Julian Weigl
  1. 90+1' - Verv. Guido Burgstaller door Ozan Kabak
  2. 90' - Geel - Ahmed Kutucu
  3. 86' - Verv. Achraf Hakimi door Julian Brandt
  4. 84' - Verv. Daniel Caligiuri door Alessandro Schöpf
  5. 83' - Geel - Salif Sané
  6. 80' - Verv. Rabbi Matondo door Ahmed Kutucu
  7. 74' - Verv. Thomas Delaney door Manuel Akanji
  8. 70' - Geel - Thorgan Hazard
  9. 58' - Verv. Mario Götze door Thorgan Hazard

  De 95ste Revierderby tussen Schalke 04 en Borussia Dortmund heeft een muis gebaard. De aartsrivalen uit het Rührgebied brachten veel strijd op de grasmat, maar weinig kansen. Ook Axel Witsel en invaller Thorgan Hazard konden de bezoekers niet helpen.

  Dortmund-coach Lucien Favre voelt zijn stoel wat wankelen na een minder overtuigende competitiestart. Als de naam van José Mourinho al circuleert in de wandelgangen, kan je je geen nederlaag veroorloven in de zwaarbeladen derby tegen Schalke 04.

   

  Jadon Sancho wou zijn coach wat ruggensteun geven en pakte na amper drie minuten al uit met de eerste kans van de Revierderby. Doelman Nübel moest meteen alert zijn. Het antwoord van Schalke bleef beperkt tot een lage schuiver naast de kooi van gelegenheidsdoelman Hitz.

   

  Die eerste pogingen kregen geen vervolg en het middenveld werd het decor voor de derby: bitsige duels, twee fysieke ploegen die niet wilden wijken en een gebrek aan kansen.

   

  Omdat het met combinaties niet lukte, zocht Schalke 04 zijn heil in stilstaande fases. Mét succes. Verdediger Salif Sané kopte een corner tegen de dwarsligger. Het lanceerde de thuisploeg net voor rust: Serdar mikte een opgelegde kans nog op de paal, Matondo had te veel tijd nodig om af te werken.

  Ook Thorgan Hazard kan Dortmund niet lanceren

  Ook na de rust bleef het opletten geblazen voor de corners van Schalke. Doelman Hitz mocht zijn bewaker aan de tweede paal bedanken bij een kopbal van Caligiuri. Jadon Sancho reageerde aan de overzijde met een heerlijke krul, die maar net naast de paal ging.

   

  De invalbeurt van Thorgan Hazard bracht niet de verhoopte schwung in het spel van Dortmund. De Rode Duivel mocht zelfs blij zijn dat zijn handspel in het strafschopgebied niet werd bestraft met een penalty. 

   

  In de slotminuten ging Dortmund nog het nadrukkelijkst op zoek naar een doelpunt, maar uiteindelijk namen de aartsrivalen vrede met een scoreloos gelijkspel. Niet verwonderlijk: het is al de elfde keer dat er geen doelpunten vallen in de Revierderby.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Voor de elfde keer houden Schalke 04 en Borussia Dortmund het op een scoreloos gelijkspel in de Revierderby. Schalke kon een goed derde kwartier niet verzilveren met een doelpunt;.
  2. tweede helft, minuut 92. De extra tijd loopt al, als Reus het strafschopgebied binnenloopt. Hij kan een subtiele doorsteekpass net niet controleren.
  3. tweede helft, minuut 91. Op het scorebord is geen derby te zien, op het overzicht met gele kaarten wel. Invaller Ahmed Kutucu heeft niet veel tijd nodig om zijn exemplaar op te eisen bij Felix Brych.
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij FC Schalke 04, Ozan Kabak erin, Guido Burgstaller eruit
  5. Gele kaart voor Ahmed Kutucu van FC Schalke 04 tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 88. Bij grote kansen voor Schalke zwaait de lijnrechter te vaak met de vlag. Nu loopt Burgstaller niet op te letten en wordt zijn actie afgestopt.
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Borussia Dortmund, Julian Brandt erin, Achraf Hakimi eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Stevige charge. Sané tackelt met twee benen vooruit op Reus en mag van geluk spreken dat Brych het bij een gele kaart houdt.
  9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij FC Schalke 04, Alessandro Schöpf erin, Daniel Caligiuri eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Opnieuw wil het thuispubliek een strafschop, opnieuw wijst Brych niet naar de stip. Terecht: Harit struikelt gewoon over een geblokkeerde bal.