• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern verovert 29e titel, Ribéry en Robben zetten kers op de feesttaart

  einde
  51
  1. 37' - Verv. Leon Goretzka door Renato Sanches
  2. 36' - Geel - Martin Hinteregger
  3. 4' - Doelpunt - Kingsley Coman (1 - 0)
  1. 78' - Doelpunt - Arjen Robben (5 - 1)
  2. 73' - Geel - Franck Ribéry
  3. 72' - Doelpunt - Franck Ribéry (4 - 1)
  4. 69' - Geel - Thiago
  5. 67' - Verv. Serge Gnabry door Arjen Robben
  6. 64' - Verv. Ante Rebic door Lucas Torro
  7. 61' - Verv. Kingsley Coman door Franck Ribéry
  8. 58' - Doelpunt - Renato Sanches (3 - 1)
  9. 53' - Doelpunt - David Alaba (2 - 1)
  10. 51' - Geel - Makoto Hasebe
  11. 50' - Doelpunt - Sébastien Haller (1 - 1)
  4'Kingsley Coman1 - 0
  50'Sébastien Haller1 - 1
  53'David Alaba2 - 1
  58'Renato Sanches3 - 1
  72'Franck Ribéry4 - 1
  78'Arjen Robben5 - 1

  Bayern München heeft voor de 7e keer op een rij de landstitel gepakt in Duitsland. Dankzij een overtuigende 5-1-zege tegen Frankfurt kon het concurrent Borussia Dortmund achter zich houden. Ribéry en Robben pikten in hun laatste competitiematch voor de club een doelpunt mee. 

  Bayern München had de titel op de voorlaatste speeldag nog laten liggen, maar had genoeg aan een puntje tegen Frankfurt om toch de 29ste landstitel op het palmares te schrijven. Een boodschap die Kingsley Coman goed had begrepen: na amper vier minuten knalde hij Bayern al op voorsprong. Feest in München, treurnis in Dortmund.

   

  Maar de voetbalgoden leken wel te willen meewerken aan een dramatische ommekeer: de 2-0 werd afgekeurd door de VAR en net toen Haller Frankfurt langszij bracht, kwam Dortmund op voorsprong. Sloeg de titelstress dan toch toe in München?

   

  Bayern wou zijn titelfeestje niet meer laten vergallen: Alaba zette de scheve situatie weer recht en Renato Sanches drukte de hoop van Dortmund helemaal de kop in. Met een veilige 3-1-voorsprong gunde coach Nico Kovac de afscheidnemende monumenten nog wat speelminuten: Ribéry en Robben mochten er een galamatch van maken.

   

  En de twee meubelstukken van München stelden niet teleur. Ribéry slalomde zich tussen twee pionnen voor een prinsheerlijk doelpunt. Robben zette de kers op de feesttaart met de 5-1. Mooier kon het scenario voor de zevende titel op rij niet worden voor de Rekordmeister.

  De goals op een rijtje

  Fase per fase