• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund strijdt tot het einde, maar moet vrede nemen met tweede plek

  einde
  02
  1. 45' - Doelpunt - Jadon Sancho (0 - 1)
  2. 32' - Geel - Thomas Delaney
  3. 15' - Geel - Christoph Kramer
  1. 87' - Verv. Jadon Sancho door Mahmoud Dahoud
  2. 83' - Verv. Marco Reus door Marcel Schmelzer
  3. 75' - Verv. Thorgan Hazard door Patrick Herrmann
  4. 75' - Verv. Mario Götze door Paco Alcácer
  5. 66' - Verv. Ibrahima Traore door Alassane Pléa
  6. 63' - Verv. Christoph Kramer door Tobias Strobl
  7. 54' - Doelpunt - Marco Reus (0 - 2)
  45'Jadon Sancho0 - 1
  54'Marco Reus0 - 2

  Borussia Dortmund grijpt naast de titel in de Bündesliga. Witsel en co. wonnen wel de kraker op het veld van Borussia Mönchengladbach, maar konden Bayern München niet meer inhalen. De titel van vicekampioen was het hoogst haalbare.

  Borussia Dortmund leek lang op titelkoers te liggen: het kroonde zich tot herfstkampioen en had op een bepaald moment zelfs 9 punten voorsprong op Bayern München. Maar door een mindere reeks in het nieuwe jaar moest het zijn kroon afstaan aan de titelverdediger.

   

  Toch kreeg Dortmund op de slotspeeldag nog een waterkans in de schoot geworpen: als het Borussia Mönchengladbach kon verschalken en Bayern onderuitging tegen Frankfurt, brak het de titelreeks van de Rekordmeister.

   

  Vreemd genoeg kon dat de bezoekers niet inspireren om Gladbach meteen bij de keel te grijpen. Dortmund speelde te traag, combineerde amper en kwam steevast te laat bij de snelle tegenprikken van de thuisploeg. Het mocht van geluk spreken dat een heerlijke knal van Traoré op de kruising strandde.

   

  Coach Lucien Favre had zijn donderpreek al klaar, maar op slag van rust viel het openingsdoelpunt uit de lucht. Jadon Sancho mikte in de bovenhoek, de VAR kon niet zien of de assist volledig over de achterlijn was gegaan.

   

  Dortmund speelde bevrijd na de pauze, Gladbach hapte naar adem. Ook Thorgan Hazard kon het schip niet meer drijvende houden in zijn afscheidsmatch. Marco Reus verdubbelde de score nog, maar meer dan een troostprijs levert het niet op voor Dortmund. Het zal met pijn in het hart terugdenken aan de reeks van drie puntendelingen op rij. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we hebben het kampioenschap hier niet verloren", besefte ook Axel Witsel.

  Sancho slaat op slag van rust toe:

  Marco Reus verdubbelt de score:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Dortmund moet vrede nemen met 2e plek. Borussia Dortmund heeft zijn taak - winnen - uitgevoerd, maar strandt op twee punten van de landstitel. De zege tegen Borussia Mönchengladbach is een magere troost.
  2. tweede helft, minuut 90. Bayern kampioen! Het laatste fluitsignaal weerklinkt in München. Robben en Ribéry nemen afscheid met de 29ste landstitel in de clubgeschiedenis.
  3. tweede helft, minuut 89. Mönchengladbach heeft geen vuist meer kunnen maken na de pauze. Het zakt terug naar de vijfde plek en moet vrede nemen met een ticket voor de Europa League.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mahmoud Dahoud erin, Jadon Sancho eruit
  5. tweede helft, minuut 84. Borussia Dortmund sluit het seizoen in schoonheid af met een zege, maar zonder titel. Guerreiro wil het nog wat mooier maken: zijn afstandsschot gaat nipt voorlangs.
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Borussia Dortmund, Marcel Schmelzer erin, Marco Reus eruit
  7. tweede helft, minuut 82. In Dortmund weten ze hoe laat het is, in Bayern stomen ze door. Robben ziet een tweede doelpunt maar net naast gaan.
  8. tweede helft, minuut 79. Wat een afscheid 2.0. Alsof het niet mooie kan voor Bayern München, scoort ook Arjen Robben in zijn afscheidsmatch. De Nederlander tikt eenvoudig binnen, maar is dolblij met zijn doelpunt.
  9. tweede helft, minuut 77. Applaus en gefluit voor Hazard. Thorgan Hazard strompelt naar de zijlijn, begeleid door applaus en gefluit. De Rode Duivel heeft alles gegeven in zijn laatste match voor Gladbach, maar de transfer naar Dortmund is nog niet verteerd bij het publiek.
  10. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Patrick Herrmann erin, Thorgan Hazard eruit