Witsel en co houden Duitse titelstrijd levend tot de laatste speeldag

  1. 41' - Doelpunt - Christian Pulisic (1 - 0)
  1. 90+5' - Verv. Mario Götze door Maximilian Philipp
  2. 90+5' - Doelpunt - Dawid Kownacki (3 - 2)
  3. 90+2' - Doelpunt - Mario Götze (3 - 1)
  4. 90+1' - Verv. Christian Pulisic door Marcel Schmelzer
  5. 89' - Geel - Christian Pulisic
  6. 85' - Verv. Dodi Lukebakio door Alfredo Morales
  7. 82' - Rood - Adam Bodzek
  8. 76' - Verv. Oliver Fink door Kenan Karaman
  9. 67' - Verv. Markus Suttner door Benito Raman
  10. 61' - Verv. Jacob Bruun Larsen door Jadon Sancho
  11. 53' - Doelpunt - Thomas Delaney (2 - 1)
  12. 47' - Doelpunt - Oliver Fink (1 - 1)
  41'goalChristian Pulisic1 - 0
  47'goalOliver Fink1 - 1
  53'goalThomas Delaney2 - 1
  90+2'goalMario Götze3 - 1
  90+5'goalDawid Kownacki3 - 2

  Borussia Dortmund heeft nog steeds een kans om kampioen te worden in Duitsland. Het profiteerde van het gelijkspel van Bayern München om net voor de laatste speeldag tot op twee punten van de leider te sluipen.

  De opdracht was duidelijk voor Dortmund tegen het Fortuna Düsseldorf van Lukebakio en Raman: winnen. En dan nog hopen op puntenverlies van Bayern. Die tweede voorwaarde werd - mede dankzij de VAR - al ingevuld want de leider bleef op een 0-0 steken tegen Leipzig. 

   

  Ook in Dortmund speelde de VAR een hoofdrol want de scheidsrechter in het busje keurde de 0-1 van Lukebakio na twintig minuten af. Net voor de pauze kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong na een kopbalgoal van Pulisic. Fink maakte meteen na de koffie gelijk, maar Dortmund bleef vechten. Delaney tikte na een afgeblokt schot van Götze de 2-1 binnen. 

   

  Daarna kreeg Lukebakio voor de tweede keer de kans om Dortmund van de titel te houden. De scheidsrechter legde de bal op de stip, maar de jonge Belg verkwanselde de kans en schoof de elfmeter naast. In de toegevoegde tijd vielen er nog twee doelpunten: eentje van Götze en eentje van Kownacki, maar de drie punten bleven in Dortmund.

   

  Witsel en co hebben nu een achterstand van twee punten op Bayern München. Om kampioen te worden moet het op de laatste speeldag dus winnen op bezoek bij Mönchengladbach en hopen dat Bayern thuis struikelt over Frankfurt.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase