Mönchengladbach - met scorende Hazard - doet gooi naar CL-voetbal

  1. 42' - Geel - Florian Neuhaus
  1. 80' - Doelpunt - Denis Zakaria (0 - 4)
  2. 79' - Verv. Eduard Löwen door Törles Knöll
  3. 78' - Verv. Christoph Kramer door Tobias Strobl
  4. 73' - Verv. Virgil Misidjan door Ondrej Petrak
  5. 72' - Verv. Ibrahima Traore door Alassane Pléa
  6. 65' - Doelpunt - Thorgan Hazard (0 - 3)
  7. 63' - Own goal - Lukas Mühl (0 - 2)
  8. 62' - Verv. Sebastian Kerk door Timothy Tillman
  9. 56' - Doelpunt - Josip Drmic (0 - 1)
  10. 48' - Geel - Jordan Beyer
  56'goalJosip Drmic0 - 1
  63'own goalLukas Mühl0 - 2
  65'goalThorgan Hazard0 - 3
  80'goalDenis Zakaria0 - 4

  Borussia Mönchengladbach heeft op de voorlaatste speeldag een uitstekende zaak gedaan met het oog op een ticket voor de Champions League. Het won met 0-4 op het veld van hekkensluiter Nürnberg en schuift zo op naar plaats 4.

  Naast de titelstrijd is ook de strijd om plaats 4 in Duitsland bijzonder spannend. Die plek geeft recht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. De ploeg van Thorgan Hazard deed een prima zaak door Nürnberg met ruime cijfers te kloppen.

   

  Na een windstille eerste helft vielen de vier goals na de pauze. Drmic brak de ban voor de bezoekers en na een owngoal van Mühl was het boeken toe voor Nürnberg. Thorgan Hazard maakte er met zijn 10e competitiegoal van het seizoen 0-3 van en Zakaria legde de eindstand vast. Door de nederlaag is Nürnberg ook helemaal zeker van degradatie naar de Duitse tweede klasse.

   

  Mönchengladbach rukt op naar de vierde plaats. Met 55 punten staat de ploeg van Hazard er op dit moment het best voor. Leverkusen, dat de punten deelde met Schalke, heeft evenveel punten, maar een slechter doelpuntensaldo. Frankfurt, dat zondag nog een thuismatch tegen middenmoter Mainz tegoed heeft, is met 54 punten ook nog niet uitgeteld.

   

  Wolfsburg deed een slechte zaak door met 3-0 te gaan verliezen op bezoek bij staartploeg Stuttgart en is met 52 punten zevende. Hoffenheim mag na een 0-1-nederlaag tegen Werder Bremen een kruis maken over de Champions League. 

  Een goed seizoen voor de broers Hazard

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. Timothy Tillman (1. FC Nürnberg) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  3. Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ondrej Petrak (1. FC Nürnberg). tweede helft, minuut 89.
  4. Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 88.
  5. Christian Mathenia (1. FC Nürnberg) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 85.
  6. Alassane Pléa (Borussia Mönchengladbach) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 85.
  7. Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  8. Mikael Ishak (1. FC Nürnberg) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 82.
  9. Tobias Strobl (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hanno Behrens (1. FC Nürnberg). tweede helft, minuut 82.
  10. Denis Zakaria kan scoren voor Borussia Mönchengladbach. De assist komt op naam van Thorgan Hazard. tweede helft, minuut 80.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Denis Zakaria van Borussia Mönchengladbach. 0, 4.
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij 1. FC Nürnberg, Törles Knöll erin, Eduard Löwen eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Tobias Strobl erin, Christoph Kramer eruit
  14. Georg Margreitter (1. FC Nürnberg) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 78.
  15. Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Bauer (1. FC Nürnberg). tweede helft, minuut 77.
  16. Mikael Ishak (1. FC Nürnberg) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 74.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij 1. FC Nürnberg, Ondrej Petrak erin, Virgil Misidjan eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Borussia Mönchengladbach, Alassane Pléa erin, Ibrahima Traore eruit
  19. De poging wordt gered door Christian Mathenia (1. FC Nürnberg), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 67.
  20. Ibrahima Traore (Borussia Mönchengladbach) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 67.