VIDEO: Bayern München vernedert Dortmund in titelkraker en wordt leider

  1. 43' - Doelpunt - Serge Gnabry (4 - 0)
  2. 40' - Doelpunt - Javi Martínez (3 - 0)
  3. 40' - Geel - Dan-Axel Zagadou
  4. 17' - Doelpunt - Robert Lewandowski (2 - 0)
  5. 10' - Doelpunt - Mats Hummels (1 - 0)
  1. 89' - Doelpunt - Robert Lewandowski (5 - 0)
  2. 80' - Verv. Thomas Müller door Renato Sanches
  3. 77' - Verv. Javi Martínez door Leon Goretzka
  4. 70' - Geel - Thomas Delaney
  5. 70' - Geel - Robert Lewandowski
  6. 69' - Verv. Lukasz Piszczek door Marius Wolf
  7. 68' - Verv. Kingsley Coman door Franck Ribéry
  8. 62' - Verv. Mahmoud Dahoud door Mario Götze
  10'goalMats Hummels1 - 0
  17'goalRobert Lewandowski2 - 0
  40'goalJavi Martínez3 - 0
  43'goalSerge Gnabry4 - 0
  89'goalRobert Lewandowski5 - 0

  Bayern München heeft in de Bundesliga de koppositie overgenomen van Borussia Dortmund. Het duel dat volgens velen over de titel zou beslissen, mondde uit in een afstraffing voor Witsel en co.

  Bayern haalt de voorhamer boven voor rust

  Met een voorsprong van twee punten trok Borussia Dortmund naar de Allianz Arena. Dortmund kon een gouden zaak doen met de drie punten, maar wist al aan de rust hoe laat het was.

   

  Bayern kwam furieus uit de startblokken, maar miste zijn eerste kansen. Dahoud mikte voor Dortmund nog op de paal, maar nadien zakten Witsel en co helemaal weg.

   

  Ex-Dortmund-spelers Hummels en Lewandowski (die zijn 200e Bundesliga doelpunt scoorde) zorgden al snel voor een comfortabele voorsprong. Witsel en co wisten van geen hout pijlen maken, met een blunderende Zagadou als dieptepunt.

   

  Javi Martinez en Gnabry vervolledigden het horrorscenario voor de bezoekers nog voor de rust. Met vier treffers in het mandje voor Bayern trokken de spelers de kleedkamers in.

  Dortmund dringt niet meer aan en snakt naar einde

  Van hernieuwde hoop was er bij Dortmund geen sprake na de rust. Vanaf minuut 46 was het al meteen duidelijk dat het snakken werd tot het laatste fluitsignaal, met tijdrekken van Diallo bij de bezoekers als orgelpunt.

   

  Dan was het hopen op nog wat doelpunten aan de overkant, maar ook daar waren de kansen dungezaaid. Lewandowski kreeg er nog wel enkele, maar hij spaarde zijn ex-club. 

   

  Althans dat dachten we, want een minuut voor affluiten zorgde de Poolse spits dan toch voor de forfaitscore. Extra tijd kregen we niet, de Dortmund-spelers trokken voor een tweede keer vanavond met het schaamrood op de wangen naar de kleedkamers.

   

  Bayern sprint dankzij de driepunter weer over Dortmund naar de eerste plek. Het telt nu 64 punten na 28 matchen. Dortmund volgt op een puntje en is nog niet uitgeteld voor de titel, al zal er ongetwijfeld iets moeten veranderen bij Witsel en co.

  De vijf doelpunten die Dortmund nekten

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Marius Wolf (Borussia Dortmund) stond buitenspel. tweede helft, minuut 90.
  3. tweede helft, minuut 90. EINDE. Geen extra tijd meer in München, de scheidsrechter verlost Dortmund uit zijn lijden. 5-0 is de droge eindscore, een avond om snel te vergeten voor Witsel en co.
  4. Robert Lewandowski kan scoren voor FC Bayern München. De assist komt op naam van Serge Gnabry. tweede helft, minuut 89.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Robert Lewandowski van FC Bayern München. 5, 0.
  6. tweede helft, minuut 89. Lewandowski maakt dan toch de 5-0. Een laatste inspanning van Bayern levert de forfaitscore op. Gnabry gaat er weer mooi vandoor op de rechterflank, Lewandowski laat deze voorzet niet schieten en maakt er 5-0 van.
  7. Franck Ribéry (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mario Götze (Borussia Dortmund). tweede helft, minuut 86.
  8. Niklas Süle (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  9. tweede helft, minuut 83. De 5-0 hangt in de lucht. Gnabry loopt de rechterflank af en bedient Lewandowski. Opnieuw geen tweede doelpunt voor de spits, die zijn schot kraakt.
  10. FC Bayern München krijgt een vrije trap. Julian Weigl (Borussia Dortmund) haalde Franck Ribéry onderuit. tweede helft, minuut 81.
  11. Axel Witsel (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Lewandowski (FC Bayern München). tweede helft, minuut 81.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij FC Bayern München, Renato Sanches erin, Thomas Müller eruit
  13. David Alaba (FC Bayern München) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
  14. Marco Reus (Borussia Dortmund) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Robert Lewandowski (FC Bayern München). tweede helft, minuut 79.
  15. Robert Lewandowski (FC Bayern München) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.
  16. tweede helft, minuut 78. Het zit Lewandowski niet helemaal mee. De Pool kon zijn teller deze wedstrijd flink laten draaien, maar strandt voorlopig op één treffer. Ook nu zit Bürki er nog tussen. .
  17. Bij FC Bayern München wordt de hoekschop genomen door Joshua Kimmich. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij FC Bayern München, Leon Goretzka erin, Javi Martínez eruit
  19. Serge Gnabry (FC Bayern München) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 76.