• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Pegel van Witsel brengt Dortmund weer stapje dichter bij titel

  1. 40' - Geel - Ibrahima Konaté
  2. 19' - Doelpunt - Axel Witsel (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Roman Bürki
  2. 90' - Geel - Yussuf Poulsen
  3. 88' - Verv. Jadon Sancho door Marius Wolf
  4. 88' - Verv. Konrad Laimer door Jean-Kévin Augustin
  5. 84' - Geel - Jadon Sancho
  6. 81' - Verv. Diego Demme door Matheus Cunha
  7. 79' - Verv. Maximilian Philipp door Paco Alcácer
  8. 76' - Verv. Raphaël Guerreiro door Christian Pulisic
  9. 67' - Geel - Dayot Upamecano
  19'Axel Witsel0 - 1

  Borussia Dortmund heeft de kloof met Bayern München weer op 6 punten gebracht en dat heeft het voor een groot deel te danken aan Axel Witsel.

  Axel Witsel maakte het enige doelpunt van de match

  Witsel en Bürki helpen Dortmund aan de 3 punten

  Dortmund moest het doen zonder zijn aanvoerder-in-vorm Marco Reus, die zich vrijdag op de training had geblesseerd. Axel Witsel nam het scoren dan maar van hem over. Bij een hoekschop controleerde hij de bal met zijn dij en hamerde hem via de onderkant van de lat verschroeiend in doel.

   

  Toch was Witsel niet de grootste uitblinker bij Dortmund. Dat was doelman Bürki, die na de rust met enkele sterke saves uitpakte en zo het steeds sterker wordende Leipzig keer op keer kon frustreren.

   

  Supersub Alcacer kon in de 90e minuut voor de ultieme frustratie zorgen, maar zijn inzet botste via de dwarslat weer in het veld. Omdat ook Bayern en Mönchengladbach wonnen, blijft de top 3 in de Bundesliga ongewijzigd.

  Witsel: "We moeten het stapje voor stapje doen"

  "We waren goed begonnen aan de match", doet Axel Witsel zijn verhaal van de match. "Maar in de 2e helft hebben we hen te veel laten voetballen. Ik ben tevreden dat ik heb kunnen scoren, maar nog meer tevreden met de 3 punten."

   

  "We staan nog altijd aan de leiding, maar we moeten het stapje voor stapje doen. Het is heel belangrijk dat we onze eerste wedstrijd van het 2e deel van het seizoen hebben kunnen winnen."

  Fase per fase