Ga naar de inhoud

België krikt vertrouwen op tegen matig Egypte

 do 7 juni 2018 00:44
  1. 27' - Doelpunt - Romelu Lukaku (1 - 0)
  1. 79' - Verv. Amr Warda door Omar Gaber
Vriendschappelijk (Mannen) - speeldag 1 - 06/06/18 - 20:49
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
27'
Romelu Lukaku
27'
Romelu Lukaku
1 - 0

De Rode Duivels hebben hun niveau opgekrikt in de oefenmatch tegen een matig Egypte. Eden Hazard was de primus voor de pauze. Een goeie 1e helft kreeg door de vele wissels geen vervolg in de 2e, al maakte Fellaini er in het slot toch nog 3-0 van.

Het journaal laat met de zege van België tegen Egypte (3-0)

België - Egypte in een notendop

Sleutelmoment: De Belgen waren dominant, maar na 22 minuten kreeg Egypte een heel grote kans. Ciman verloor Mohsen uit het oog. De Egyptische spits kopte onbegrijpelijk naast. De onmacht voor doel van een Egypte zonder Salah werd duidelijk en de Duivels gingen er daarna makkelijk over.

Man van de match: Eden Hazard. Hij stond maar een helft op het terrein maar was toch duidelijk de sleutel tegen een verdedigend ingestelde ploeg.

Opvallend: Het stadion zat na de bleke prestatie tegen Portugal maar halfvol. Amper 26.000 mensen vonden hun weg naar Brussel. 

Hazard dirigeert Belgen voor de pauze naar voorsprong

Tegen Portugal liepen de aanvallende combinaties niet altijd even vlot en dus kregen dezelfde spelers hun kans tegen Egypte. Een keuze die leek te werken want Hazard, De Bruyne, Mertens en Lukaku vonden elkaar steeds beter. De eerste grote kans was voor Mertens, maar het schot van de Napoli-ster was te centraal. Even later duwde Lukaku van dichtbij verrassend naast.

 

Egypte, zonder Mo Salah, concentreerde zich op verdedigen. Toch viel er na 20 minuten een dot van een kans uit de lucht. Ciman, de medische joker bij België, verloor Mohsen volledig uit het oog. Voor de neus van Courtois kopte de nummer 9 naast. Het was meteen de enige goeie kans voor de bezoekers in de wedstrijd.

 

De Belgische flanken kregen de dubbele muur moeilijk gesloopt, Eden Hazard kon dat met zijn magische voeten wel. Na een dribbel dwong hij de 45-jarige El-Hadary tot een redding. De keeper bokste de bal in de voeten van Lukaku en die twijfelde niet: 1-0. Even later deed de kapitein de netten ook zelf trillen op aangeven van Carrasco. 

Slappe tweede helft krijgt mooi slotakkoord

De Rode Duivels waren zo voor de pauze al klaar met een middelmatig Egypte en dus gaf Martinez zijn bankzitters ook kansen. Met vier nieuwe namen in de ploeg hadden de Belgen opnieuw wat tijd nodig om te roderen. Januzaj was gretig, Batshuayi miste duidelijk matchritme.

 

Pas na driekwart wedstrijd zagen we weer wat vuurwerk. Kevin De Bruyne, die niet zijn allerhoogste niveau haalde, schilderde zijn vrijschop net wat te centraal tussen de palen. Een plaatsbal van Januzaj kon de doelman ook niet verrassen. 

 

De supporters amuseerden zich met de mexican wave tot ze in de toegevoegde tijd dan toch nog een reden kregen voor een feestje. Batshuayi kwam op toerental en verraste de verdedigers met een knappe dribbel. Hij vond Fellaini voor doel en die legde de eindstand vast.

Interviews na België-Egypte

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde: 3-0

De Belgen kloppen Egypte met 3-0. De Rode Duivels wonnen een gezapige partij tegen een matig Egypte dankzij de individuele magie van Eden Hazard. Voor de pauze was de aanvoerder de draaischijf. Fellaini zorgde na goed werk van Batshuayi na de rust voor de kers op de taart.
90+3'

Fellaini met het toetje!

Batshuayi pakt op de valreep nog uit met een goeie actie. Met een dribbel bereikt hij Fellaini. Die scoort de 3-0.
90+2'
Hegazy bezorgt Chadli nog schaamrood op de wangen met een sublieme beweging. Zijn voorzet wordt weggekopt door Boyata.
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90+1'
De negentig minuten zijn voorbij. De tweede periode was heel wat minder spektakelrijk door de vele wissels. Of komt er nog een toetje in de toegevoegde tijd?
86'
Morsy lijkt vastberaden om Chadli uit de match te houden. Hij trapt en schopt, maar de Duivel staat gelukkig nog op zijn voeten.
85'

Januzaj waagt zijn kans op doel

84'

Schotje Januzaj

Net als tegen Portugal probeert Januzaj zich te onderscheiden. Zijn actie is mooi, zijn plaatsbal niet onaardig. maar de Egyptische doelman pakt.
83'
Boyata knapt zijn eerste klusje op. Hij ruimt de bal op voor de neus van Trezeguet.
82'

Kans Batshuayi

Batshuayi grijpt met zijn handen naar zijn sierlijke haar. Na een flipperkastsituatie rolt de bal voor zijn voeten. Hij schiet, maar een metertje naast.
81'
Jan Vertonghen geeft in zijn 101e interland de kapiteinsband door aan Kevin De Bruyne. De recordinternational maakt plaats voor Boyata.
80'

Te centraal

De Bruyne krijgt een nieuwe kans om zich te onderscheiden. De vrijschop is zeker niet slecht getrapt. Hij omzeilt de muur, maar vliegt dan te centraal in de handen van de doelman.
79'
78'
De Belgen breken snel uit. Kevin De Bruyne verstuurt niet echt een zuivere pass op Batshuayi. Dat heeft hij dit seizoen al veel beter gedaan.
76'
Met de vaste waardes op de bank worden er door de Belgen af en toe wat verkeerde keuzes gemaakt in de aanval. Januzaj probeert het nu zelf te forceren. Rechts lag de ruimte.
74'
Trezeguet probeert zich te laten zien aan zijn bondscoach. Hij zit boordevol goeie wil, maar zijn ploegmaats laten hem in de steek. Hij krijgt geen enkele bruikbare bal.
73'

"Batshuayi hebben we nog niet gezien. Het zijn dan ook zijn eerste speelminuten sinds zijn blessure."

Peter Vandenbempt