• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels swingen voorbij Costa Rica in laatste oefenpot voor WK

  einde
  41
  1. 44' - Geel - Giancarlo González
  2. 42' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 1)
  3. 31' - Doelpunt - Dries Mertens (1 - 1)
  4. 24' - Doelpunt - Bryan Ruiz (0 - 1)
  1. 76' - Verv. Celso Borges door Randall Azofeifa
  2. 71' - Verv. Kevin De Bruyne door Youri Tielemans
  3. 70' - Verv. Eden Hazard door Mousa Dembélé
  4. 66' - Verv. Bryan Ruiz door Joel Campbell
  5. 66' - Verv. Cristian Gamboa door Ian Smith
  6. 66' - Verv. Dedryck Boyata door Leander Dendoncker
  7. 65' - Verv. Romelu Lukaku door Thorgan Hazard
  8. 64' - Doelpunt - Michy Batshuayi (4 - 1)
  9. 62' - Verv. Christian Bolaños door David Guzmán
  10. 52' - Verv. Dries Mertens door Michy Batshuayi
  11. 50' - Doelpunt - Romelu Lukaku (3 - 1)
  24'Bryan Ruiz0 - 1
  31'Dries Mertens1 - 1
  42'Romelu Lukaku2 - 1
  50'Romelu Lukaku3 - 1
  64'Michy Batshuayi4 - 1

  De Rode Duivels kunnen met vertrouwen afzakken naar het WK. Ze wonnen hun uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica met overtuigende cijfers: 4-1. Romelu Lukaku scoorde 2 keer, Eden Hazard was weer de uitblinker.

  Bekijk de goals uit België - Costa Rica (4-1)

  Video player inladen ...

  België-Costa Rica in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 70e minuut was het toch even schrikken: Eden Hazard vroeg na een zoveelste schop om een wissel en trok meteen naar binnen. Is er echt schade bij de Belgische regisseur?
  • Man van de match: vrijwel alle Belgen waren op de afspraak, maar Eden Hazard stak er toch weer bovenuit.

  Belgen slaan terug na verrassende openingsgoal

  De Belgische start was misschien nog aarzelend – Duarte had na enkele minuten de 0-1 al op het bord kunnen trappen - maar daarna namen de Belgen het dirigeerstokje helemaal over. De Belgen oogden gretig en scherp en dwongen ook kansjes af.

   

  Hazard en Vertonghen deelden enkele waarschuwingen uit, de 1-0 hing in de lucht. Maar gek genoeg viel het doelpunt halfweg het eerste bedrijf aan de overkant. Vertonghen kopte een lobballetje tot op de linker van Ruiz, die Courtois met een uitstekend vluchtschot te grazen nam.

   

  Die verrassende 0-1 bracht de Belgen niet van de wijs, integendeel. Regisseur Hazard drukte het gaspedaal nog wat meer in en dat loonde al snel. Mertens stond kort na het halfuur op de juiste plaats om een listig voorzetje van Hazard binnen te duwen.

   

  Costa Rica hapte naar adem, maar liep nog meer averij op. Navas en de lijnrechter met een onterecht vlagsignaal verhinderden de 2-1, maar Lukaku rondde een Belgische tegenstoot kort voor de pauze perfect af: 2-1, meer dan verdiend.

  De acties van uitblinker Hazard op een rijtje

  Video player inladen ...

  Blessure (?) van Hazard is kleine smet op de zege

  Ook na de pauze bleef Costa Rica de speelbal van de Belgen. Na amper 5 minuten lag de derde Belgische goal al in het mandje. Hazard brak de boel weer open met een versnelling, Lukaku buffelde de 3-1 binnen.

   

  Costa Rica stond erbij en keek ernaar. De 4-1 kort na het uur was opnieuw een aanval uit het boekje: Hazard toverde, Lukaku bediende gelegenheidsspitsbroeder Batshuayi.

   

  De enthousiaste Belgen hadden ondanks de vele wissels de score nog wat kunnen uitdiepen, maar toonden medelijden met Costa Rica.

   

  Met een totaalprestatie kunnen ze met een goed gevoel op het vliegtuig stappen, al is het toch een beetje afwachten of er schade is bij de grimassende Hazard, die na 70 minuten vervangen werd.

  Gaat Hazard hier met een blessure van het veld?

  Video player inladen ...

  Mertens: "Bewezen dat we goed kunnen voetballen"

  • Dries Mertens: "Of dit een match was op wereldbekerniveau? Ja, maar ik denk dat we die goal niet hadden mogen tegen krijgen. Als je op het WK 0-1 achter komt, kan het lastig worden. Ik denk wel dat we vandaag bewezen hebben dat we goed voetbal kunnen spelen. Ik vond mezelf minder in de eerste twee wedstrijden, dan is het wel een ontlading om te scoren en een assist te geven."
  • Romelu Lukaku: "Ook voor vanavond had ik al veel vertrouwen. We hebben de fans een mooi afscheid gegeven. Ik ben positief gestemd. Ik hoop dat we nog wat kunnen verbeteren richting eerste wedstrijd. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, komt het wel goed."

  Ruime samenvatting van België - Costa Rica

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde!

   Afgefloten. De Belgen kunnen na een totaalprestatie met vertrouwen naar Rusland afreizen. De Duivels speelden de laatste twijfels van zich af, al was Costa Rica een gewillig slachtoffer. Het enthousiasme bij de Duivels op het veld krijgt ook uitstraling op de tribunes.
  2. Nog twee minuten extra tijd.
  3. "Het fluitconcert van tegen Portugal is al lang vergeten. Het is feest vanavond"

   Peter Vandenbempt, Radio 1
  4. Gretige Tielemans

   Tielemans toont zich tijdens zijn invalbeurt. De hoek is net te scherp om Navas nog eens te verschalken.
  5. Dembélé verslikt zich even, maar zet dan zelf - met de hulp van een duwtje van Dendoncker - zijn foutje recht in de eigen zestien.
  6. "Dit moet toch ook aankomen bij Costa Rica"

   Peter Vandenbempt, Radio 1
  7. Dit had ook een pareltje kunnen zijn. Het samenspel tussen Carrasco, Tielemans, Hazard en Batshuayi is oogstrelend. De afwerking van T.Hazard is niet goed genoeg.
  8. Witsel en Thorgan Hazard knallen over

  9. Laatste wissel

   Met Azofeifa stuurt ook Costa Rica een zesde wisselspeler de wei in. De middenvelder is nog zo'n oude bekende (ex-AA Gent).