Kopbalgoals tegen Italië brengen Nederland in extase én in halve finale

  De WK-droom van de Nederlandse vrouwen duurt voort. In de kwartfinales waren de Oranje leeuwinnen te sterk voor Italië: 0-2. Nederland heeft ook een ticket beet voor het olympisch voetbaltoernooi in Tokio volgend jaar.

  Bekijk de samenvatting van Italië-Nederland (0-2)

  Het stadion in Valenciennes was een echte bakoven, maar dat hielp Italië niet. Nederland domineerde vanaf het eerste fluitsignaal, maar het was lang zoeken naar een gaatje in het pantser van de Italiaanse verdediging.

   

  De lat lag in de weg op een heerlijke krul van Van de Donk en Spitse trof de paal. Italië kreunde onder de druk, maar pas diep in de tweede helft kon Nederland zijn dominantie omzetten in goals.

   

  Vivianne Miedema brak de ban met een rake kopbal op een vrije trap. Tien minuten later was het weer raak, volgens hetzelfde scenario, maar nu was de kopbal van Van der Gragt.

   

  De Nederlandse vrouwen staan voor de eerste keer in de halve finales, vier jaar geleden waren de 1/8e finales het eindstation geworden. Dankzij de plaats in de halve finales mag Nederland ook naar de Olympische Spelen. Nog nooit slaagden de Oranje Leeuwinnen daarin.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 83.
  2. tweede helft, minuut 83. Van der Gragt buffelt de 0-2 in doel.

   Van der Gragt buffelt de 0-2 in doel

  3. tweede helft, minuut 74.
  4. tweede helft, minuut 74.
  5. tweede helft, minuut 73. Miedema kopt Nederland op voorsprong.

   Miedema kopt Nederland op voorsprong

  6. vooraf, 14 uur 33. Kijk naar Italië-Nederland op Eén en op onze livestream. Vanaf 14.50u geeft Geert Heremans commentaar bij de derde kwartfinale op dit WK voor vrouwen. Italië is toe aan zijn 3e WK. In 1991 was het kwartfinalist, in 1999 was de eerste ronde het eindstation. Nederland speelt nog maar zijn 2e WK, zijn 2e WK op een rij: in 2015 was de achtste finale hun deel. Nederland is de Europese kampioen van 2017. Enkel de VS is een niet-Europees land bij de laatste 8.
  7. Vooraf, 14 uur 24