12'
81'
0 - 5
81'

Italië heeft zijn favorietenrol waargemaakt en na een demonstratie tegen Jamaica (5-0) een ticket voor de 1/8e finales van het WK voetbal voor vrouwen beet. Girelli en invalster Galli waren de uitblinksters en verdeelden de 5 goals onder elkaar.

Bekijk het verslag Jamaica-Italië (0-5)

Italië kwam snel op voorsprong met een strafschop, al had die wel wat voeten in de aarde. De VAR kende een strafschop toe, maar die werd gestopt door de Jamaicaanse doelvrouw Schneider. Vervolgens kwam de VAR nog een keer tussen om Schneider op de vingers te tikken. Ze was volgens de VAR te vroeg van haar lijn vertrokken. De 2e poging van Girelli ging wel binnen. Even later mocht diezelfde Girelli een hoekschop zomaar in doel lopen: 0-2 bij de rust.

Na 1 minuut in de 2e helft was het opnieuw prijs voor Girelli. Ze kreeg haar hattrick cadeau van doelvrouw Schneider, die naast de bal bokste op een voorzet. De bal viel op de kruin van Girelli en in doel.

Na de 0-3 ging de voet van het Italiaanse gaspedaal. Jamaica kreeg een paar halve kansjes, maar was nooit echt gevaarlijk. De invalster Aurora Galli vond dat de kelk tot op de bodem leeg moest en maakte er nog 0-4 en 0-5 van met 2 mooie goals. Italië staat nu vol vertrouwen aan de leiding in groep C en zit terecht bij de laatste 16.