Favoriet Duitsland naar tweede ronde na nieuwe zuinige zege

  Op de tweede speeldag in groep B van het WK vrouwenvoetbal heeft
  Duitsland met 1-0 gewonnen van Spanje. In een matige partij kwamen de Duitsers net voor rust op voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Duitsland is zo al zeker van de volgende ronde. Spanje moet op de laatste speeldag nog vol aan de bak tegen China.

  Bekijk hier de samenvatting van Duitsland-Spanje (1-0)

  Doelpunt net voor de rust volstaat voor Duitsland

  Bij het begin van de wedstrijd gingen de hemelsluizen boven het Stade du Hainaut in Valenciennes open. Spanje leek het minst moeite te hebben met de omstandigheden en kon enkele kansen creëren via Garcia. De Baskische mocht tot twee keer toe alleen op de Duitse doelvrouw af, maar miste keer op keer.

   

  Duitsland kon daar weinig tot niks tegenover zetten. Tot net voor de rust een voorzet vanaf rechts het hoofd van Popp bereikte. De Spaanse doelvrouw kon de kopbal nog keren, maar geklungel van Torrejon zorgde ervoor dat Däbritz de bal in doel kon glijden. 1-0 voor Duitsland, op een diefje.

   

  Na de pauze was het opnieuw Spanje dat de weg naar doel zocht, maar weer Garcia en Caldentey kwamen niet tot scoren. De tweede helft kabbelde aan een gezapig tempo verder en Duitsland kon de steriele druk van Spanje gemakkelijk opvangen. Duitsland was zelf nog dicht bij de 2-0, maar het schot van Bühl scheerde de buitenkant van de paal. Na de 1-0 tegen China volstond de 1-0 tegen Spanje voor de 2e ronde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 81. Leuke Spaanse panna van Hermoso.

   Leuke Spaanse panna van Hermoso

  2. tweede helft, minuut 80. Spanje kan voorlopig geen vuist maken. Duitsland lijkt alles goed onder controle te hebben en vangt de steriele druk van Spanje gemakkelijk op.
  3. eerste helft, minuut 42. Duitsland slaat toe vlak voor de rust. 1-0.

   Duitsland slaat toe vlak voor de rust. 1-0

  4. eerste helft, minuut 15. Spanje is de betere ploeg maar Garcia morst met de kansen.

   Spanje is de betere ploeg maar Garcia morst met de kansen

  5. eerste helft, minuut 4. De zondvloed boven Valenciennes.

   De zondvloed boven Valenciennes

  6. eerste helft, minuut 3. Hemelsluizen gaan open. De regen valt met bakken uit de lucht boven het Stade du Hainaut.
  7. vooraf, 17 uur 48. Live op Canvas en in stream. Duitsland-Spanje is onze tv-match van de dag. U kunt op Canvas Geert Heremans horen. De tv-uitzending wordt hierboven ook gestreamd.
  8. Vooraf, 17 uur 48