VIDEO: Duitsland begint met moeizame zege aan jacht op derde wereldtitel

  Duitsland, de nummer 2 van de wereld, is met een moeizame overwinning aan het WK voor vrouwen begonnen. De Chinese vrouwen lieten een dubbele voorsprong liggen voor de pauze en kregen na de rust het deksel op de neus.

  Duitsland is, net zoals bij de mannen, altijd een tegenstander om rekening mee te houden op een WK. Het jonge team wil na zijn wereldtitels in 2003 en 2007 nog een derde succes aan het palmares toevoegen in Frankrijk.

   

  Maar ook de Chinese vrouwen, de nummer 16 van de wereld, zoeken aansluiting met de wereldtop. Ze begonnen dan ook zonder schroom aan hun moeilijke WK-opener. Yang Li kon na een kwartier al de openingstreffer scoren, maar voor het open doel sloeg de stress toe. Nog voor de rust kreeg ze nog een tweede kans, maar de bal eindigde op de paal.

   

  Duitsland, nochtans met toppers als Alexandra Popp en Dzsenifer Marozsan, maakte weinig indruk, behalve op stilstaande fases. Na een uur leverde een corner het enige doelpunt van de wedstrijd op. De 19-jarige Giulia Gwinn knalde een afvallende bal heerlijk tegen de touwen. Zo bezorgde de aanvalster van Freiburg Duitsland een moeizame eerste zege op het WK.

  Gwinn scoort het enige doelpunt van de wedstrijd:

  Bekijk de samenvatting van Duitsland - China (1-0)

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 67. Gwinn knalt Duitsland op voorsprong: 1-0!

   Gwinn knalt Duitsland op voorsprong: 1-0!

  2. eerste helft, minuut 30.
  3. eerste helft, minuut 20. Duitsland komt steeds feller opzetten .

   Duitsland komt steeds feller opzetten

  4. eerste helft, minuut 12. Yang Li vergeet China op voorsprong te trappen.

   Yang Li vergeet China op voorsprong te trappen