Amateurs uit Nieuw-Caledonië dwingen Xavi's team tot verlengingen op WK voor clubs

  Al-Sadd, de Qatarese club van coach Xavi, heeft de kwartfinales bereikt op het WK voor clubs. De amateurs van Hienghène, uit Nieuw-Caledonië, bezorgden de Qatarezen wel meer problemen dan verwacht.

  Met Gabi (ex-Atletico) en Akram Afif (ex-Eupen) telt Al-Sadd alvast 2 bekende namen voor de Belgische voetbalvolgers, maar toch zit de grote ster bij de Qatarese club op de bank, met name Xavi.

   

  Bij Hienghène, de verrassende winnaar van de Oceanische Champions League, is Bertrand Kaï de grote ster, de Oceanische Voetballer van het Jaar in 2011. Toch werd een eenvoudige zege van Al-Sadd voorspeld. Maar dat werd het niet.

   

  Door een goal van de Algerijn Bounedjah ging Al-Sadd met een voorsprong rusten, die het in de 2e helft meteen mocht inleveren, met de 1-1 van Roine (op assist van Kaï).

   

  Hienghène hield stand tot de 90e minuut, maar ging in de verlengingen toch door de knieën en slikte alsnog 2 goals. Eindstand: 3-1.

   

  Door deze zege mag Al-Sadd komende zaterdag Monterrey, de kampioen van de CONCACAF, partij geven. In de andere kwartfinale staan Al-Hilal en Espérance Tunis tegenover elkaar. Liverpool en Flamengo vloeien pas vanaf de halve finales in.