WK voor Clubs is opnieuw een prooi voor Real en voor Courtois

  1. 45' - Geel - Sergio Ramos
  2. 14' - Doelpunt - Luka Modric (1 - 0)
  1. 90+1' - Own goal - Yahia Nader (4 - 1)
  2. 86' - Doelpunt - Tsukasa Shiotani (3 - 1)
  3. 84' - Verv. Lucas Vázquez door Vinícius Júnior
  4. 82' - Verv. Marcos Llorente door Casemiro
  5. 78' - Doelpunt - Sergio Ramos (3 - 0)
  6. 75' - Verv. Marcus Berg door Yahia Nader
  7. 71' - Verv. Toni Kroos door Dani Ceballos
  8. 67' - Verv. Mohamed Abdulrahman door Amer Abdulrahman
  9. 64' - Verv. Mohamed Ahmad door Bandar Al Ahbabi
  10. 60' - Doelpunt - Marcos Llorente (2 - 0)
  14'goalLuka Modric1 - 0
  60'goalMarcos Llorente2 - 0
  78'goalSergio Ramos3 - 0
  86'goalTsukasa Shiotani3 - 1
  90+1'own goalYahia Nader4 - 1

  Real Madrid heeft voor de 3e keer op rij het WK voor Clubs gewonnen. In de finale was gastheer Al Ain geen partij voor de winnaar van de Champions League. Voor Rode Duivel Thibaut Courtois is het zijn eerste prijs bij de Koninklijke.

  Bekijk de goals uit Real Madrid-Al Ain (4-1)

  Een gouden bal van Modric

  De finale kondigde zich aan als een kat- en muisspel tussen een Europese grootmacht en een ploeg die drie matchen moest spelen om in de finale te raken. Een kwartier was daar weinig van te merken. De eerste kans was voor Real, maar daarna onderstreepte Al Ain de onzekerheid die al een heel seizoen achterin heerst bij Real.

   

  Na een enorme blunder van Marcelo had  Al Shahat het moeilijkste gedaan, Ramos en Courtois omspelen, maar de aanvoerder van Real keerde nog terug en haalde het schot van de lijn. En sommige voetbalclichés zijn onverbiddelijk. De goal valt dan aan de overkant.

   

  Modric schilderde meteen daarna de bal met een gouden penseelstreep in de verste hoek. De Spanjaarden domineerden daarna de hele match, maar de eerste helft miste Benzema onbegrijpelijk en deed doelman Essa wat keepers wel vaker doen op het WK voor clubs: zich laten opmerken. Courtois kon rustig toekijken.

  Het bobijntje van Al Ain is op in tweede helft

  De tweede helft was er een beetje te veel aan voor Al Ain. Fysiek had de gastheer het moeilijk. Tot groot plezier van Real, dat zo beter kon combineren en goede kansen bleef creëren. Bale deed acrobatisch na wat hij in de finale van de Champions League deed, maar deze keer ging zijn omhaal net over. 

   

  De schoonheid van de goal van Llorente, die in de basis de voorkeur kreeg op Casemiro, even later moest nauwelijks onderdoen. Een prachtige volley na een corner. De Spaanse controle was compleet en Ramos haalde nog een slagje thuis. Hij werd heel de match uitgefloten (wij denken omdat het publiek zijn rol in de blessure van Mo Salah niet was vergeten), maar kreeg iedereen stil met een rake kopbal.

   

  Thibaut Courtois had de hele tweede helft maar een redding moeten doen, maar was helemaal op het einde kansloos toen Shiotani een vrije trap perfect binnen kopte. Niet meer dan een gemiste clean sheet voor de doelman, want Nader duwde een schot van Vinicius nog in eigen doel: 4-1.

  Won Real de prijs voor de 4e of de 7e keer?

  Het WK voor Clubs wordt pas sinds 2004 georganiseerd. Sindsdien won Real Madrid het toernooi 4 keer (2014, 2016, 2017, 2018). Het toernooi wordt gezien als de opvolger voor de Wereldbeker voor Clubs, waarin de winnaar van de Champions League/ Europacup I tegen de winnaar van de Copa Libertadores speelde. Real Madrid won de Wereldbeker drie keer. Alles samen won Real de prijs dus zeven keer.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Nader werkt de 4-1 in eigen doel.

   Nader werkt de 4-1 in eigen doel

  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vinicius scoort ook nog in deze finale. Vinicius diept de score toch opnieuw uit. Hij wordt perfect gelanceerd door zijn landgenoot Marcelo, en de jonge Vinicius scoort via het been van een Al Ain-speler.
  4. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 91 door Yahia Nader van Al Ain. 4, 1.
  5. tweede helft, minuut 89. Courtois moet zich toch nog omdraaien.

   Courtois moet zich toch nog omdraaien

  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Tsukasa Shiotani van Al Ain. 3, 1.
  7. tweede helft, minuut 86. Courtois moet zich toch nog gewonnen geven. Al Ain redt de eer met een bijzonder knappe goal. Shiotani kopt een vrije trap aan de eerste paal overhoeks binnen. Dit is balen voor Courtois.
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Real Madrid, Vinícius Júnior erin, Lucas Vázquez eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Real Madrid, Casemiro erin, Marcos Llorente eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Ramos buffelt de 3-0 binnen.

   Ramos buffelt de 3-0 binnen

  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Sergio Ramos van Real Madrid. 3, 0.
  12. tweede helft, minuut 78. Ramos geeft zijn criticasters lik op stuk. Ramos maakt er met een rake kopbal op een corner 3-0 van. Hij viert een beetje zoals Ronaldo dat altijd doet en loopt daarna richting Isco. Een signaal aan Solari? Ramos is de hele match uitgefloten, dus deze goal smaakt zoet.
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Al Ain, Yahia Nader erin, Marcus Berg eruit
  14. tweede helft, minuut 74. Courtois moet zich dan toch tonen. Een kans voor Al Ain komt uit de lucht vallen omdat Ramos wat in slaap is gesukkeld. Caio kan alleen richting Courtois, maar de doelman redt prima met een beenveeg. Klasse.
  15. tweede helft, minuut 74. We kunnen niet echt meer van een match spelen. De spelers van Al Ain lijken fysiek aan het einde van hun Latijn te zijn. Real speelt de bal rustig uit.
  16. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Real Madrid, Dani Ceballos erin, Toni Kroos eruit
  17. tweede helft, minuut 68. Ceballos staat klaar (niet Isco). Solari roept een eerste vervanger bij zich. Ceballos staat klaar.
  18. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Al Ain, Amer Abdulrahman erin, Mohamed Abdulrahman eruit
  19. tweede helft, minuut 65. Bale komt dicht bij zijn 4e goal van het toernooi. Kroos neemt uitgebreid zijn tijd om te overzien hoe zijn medespelers staan en pikt er dan Bale haarfijn uit. Bale kan alleen op de doelman af, maar die wint het.