Ga naar de inhoud
De Red Flames winnen met 7-0.

De Red Flames verpletteren Slovakije in laatste afspraak van 2022

 za 12 november 2022 20:21
red flames slovakije

De Belgische voetbalvrouwen hebben hun eerste wedstrijd na de ontgoochelende WK-barrages erg ruim gewonnen. Een bijzonder zwak Slovakije legde de Red Flames in een oefenpot niets in de weg: 7-0.

De waardeverhoudingen op de FIFA-ranking – nummer 20 versus nummer 46 – werden bij de eerste kennismaking met het Dudenpark netjes in de verf gezet. 

 

Na 45 minuten eenrichtingsverkeer hadden de Flames al 4 keer gescoord tijdens hun avondwandeling in het park. 

 

Kees gaf na 14 minuten het beslissende zetje en na een Slovaakse owngoal prikte Wullaert haar 70e interlandgoal binnen. 

 

De Caigny droeg ook al haar steentje bij rond het halfuur. 

 

Na de pauze ging het kat-en-muisspelletje rustig door. 

 

Eurlings, Wullaert (nummer 71) en Van Kerkhoven diepten de score uit. 

 

7-0, toch een positieve noot na de uitschakeling in de WK-barrages.

Doelpunten:

14' Kees 1-0,

23' Bartovicova 2-0 (own),

25' Wullaert 3-0,

32' De Caigny 4-0,

55' Eurlings 5-0,

76' Wullaert 6-0,

84' Van Kerkhoven 7-0

Enkele hoogtepunten:
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Ives Serneels: "Profspeelsters? Nog niet de ideale oplossing gevonden"
  • Bondscoach Ives Serneels: "De jonge talenten hebben laten zien dat ze kwaliteiten hebben. De mix met ervaren speelsters zullen we nodig hebben om hen te ontwikkelen. De toekomst? 99 procent van de groep zal voortdoen, maar ik begrijp dat sommigen hun toekomst willen uitstippelen. Met deze groep hebben we zo goed als het maximum bereikt, maar we willen elk individu nog een stapje hoger laten presteren. Interne veranderingen? We hebben nog niet de ideale oplossing richting profspeelsters. Ik hoop dat iedereen meedenkt. Over 2 à 3 jaar wil ik niet weer hetzelfde verhaal vertellen."

  • Tessa Wullaert: "Het was een mooie match om met vertrouwen te werken richting 2023. Hoe ik 2022 evalueer? Na het EK was er een grote ontnuchtering tegen Portugal, maar op het EK hebben we weer geschiedenis geschreven. We werken nu toe naar de kwalificaties in september voor het volgende EK."