Ga naar de inhoud

Red Flames beginnen aan EK-voorbereiding met 3-0-nederlaag tegen topland Engeland

In de aanloop naar het EK hebben de Red Flames hun 1e van 4 oefeninterlands verloren. Tegen gastland Engeland hadden ze weinig in de pap te brokken. De 3 tegengoals vielen in het laatste halfuur, doelvrouw Evrard verhinderde een groter verlies.

Goals:

 

62' Tysiak 1-0 (owngoal)

66' Daly 2-0

83' Evrard 3-0 (owngoal)

De Red Flames konden vanavond al wat van de EK-sfeer opsnuiven tegen Engeland, waar het EK over 3 weken van start gaat.

 

Maar het was toch vooral puffen en hijgen voor de Belgen. Engeland kwam de defensie van de Flames om de haverklap het leven zuur maken.

 

Dankzij een sterke Evrard en de inefficiëntie van de Engelsen hielden de Flames de 0 aan de rust.

 

In de 2e helft was het wel bingo voor Engeland. Eerst zag invaller Tysiak een schot van Kelly op haar knie afwijken in doel. Even later knalde Daly de 2e Engelse goal staalhard binnen.

 

Na die 2 tegengoals in 5 minuten kreeg Wullaert nog een kans op de 2-1. Maar de aanvoerster van de Flames trapte de botsende bal hoog over.

 

Engeland maakte de klus in de slotminuten helemaal af. Eerst keerde Tysiak de bal nog van de lijn. In de herneming tikte Evrard de kanonkogel van Williamson tegen de lat binnen.

 

Een 3-0-nederlaag tegen een van de EK-favorieten. Volgende week oefenen de Flames tegen Noord-Ierland en Oostenrijk.

Davina Philtjens probeert Lucy Bronze af te stoppen.

Engeland-België

 1. 22 uur 51. Einde. De Red Flames hebben niet kunnen stunten tegen Engeland. Een uur lang hielden de Belgen stand totdat EK-gastland Engeland zijn efficiëntie teruggevonden had. .
 2. 22 uur 48. 90': 3 minuten extra speeltijd. Kansje voor de Flames: Davinia Vanmechelen kopt een moeilijke bal recht op de Engelse doelvrouw.  .
 3. 22 uur 47. 89': Sweet Caroline. Op de tonen van Sweet Caroline schreeuwen de Engelsen hun speelsters nog eens naar voren. De reguliere speeltijd zit er bijna op. .
 4. 22 uur 41. 83': 3-0 voor Engeland. Tysiak keert de bal eerst nog van de lijn. In de herneming vuurt Williamson een kanonkogel af. Die gaat via de lat binnen. De wedstrijd is gespeeld. .
 5. 22 uur 37. 79': Engelsen controleren. Nog 10 minuten krijgen de Flames de tijd om een goaltje mee te pikken. Veel ruimte op het middenveld krijgen ze niet van de Engelsen, die alles onder controle hebben. .
 6. 22 uur 33. 75': Wullaert trapt hoog over. Na een heerlijke actie van Elena Dhondt krijgt Wullaert de kans op de 2-1. Maar ze lijkt wat verrast en trapt de botsende bal hoog over. .
 7. 22 uur 32. 73': Laatste Belgische wissels. Vangheluwe en Vanmechelen komen Wijnants en Biesmans aflossen bij de Flames. Nog een dik kwartier spelen. .
 8. 22 uur 28. 70': Klasseverschil . Het heeft meer dan een uur geduurd vooraleer het klasseverschil in doelpunten werd vertaald. Engeland staat 8e op de FIFA-ranking, België staat 20e. Een nederlaag vanavond zou dus geen grote verrassing zijn, maar een afstraffing vermijden we liever. .
 9. 22 uur 24. 66': Flames slikken 2e tegengoal. Het gaat nu plots snel. De Flames krijgen het leer niet weg na een Engelse hoekschop. Daly knalt de bal staalhard binnen in de linkerbovenhoek: 2-0. .
 10. 22 uur 21. 64': Missipo krijgt halfuur speeltijd. Net voor de openingsgoal gooide bondscoach Serneels 2 verse krachten het veld op: Kassandra Missipo en Elena Dhondt. Voor Philtjens en Delacauw zit de wedstrijd erop. .
 11. 22 uur 19. 62': Owngoal Flames. Brute pech voor de Red Flames! Tysiak werk een voorzet van Kelly met haar knie in eigen doel binnen. .
 12. 22 uur 16. 58': Engelse aanvalsgolven. Deloose heeft het niet onder de markt telkens wanneer Hemp probeert uit te breken. De Engelsen voeren de druk weer op, voorlopig zonder succes. .
 13. 22 uur 14. 56': Evrard brengt redding. 10 minuten hebben we moeten wachten op een Engels dreigement na de rust. Walsh ziet haar pegel op Evrard uit elkaar spatten. .
 14. 22 uur 11. 54': Belgische reeks. Als België vanavond niet verliest, is het al 8 matchen op een rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert al van 26 oktober: 4-0 tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie. .
 15. 22 uur 09. 50': Flames houden zich staande. De Flames laten het initiatief over aan de Engelsen. Achterin geeft het Belgische blok voorlopig niets weg na de rust. .
 16. 22 uur 06. 47': 1e gele kaart. Minnaert krijgt een tikje tegen haar kaak van Bronze. De scheidsrechter tovert een 1e geel karton tevoorschijn in deze wedstrijd. .
 17. 22 uur 04. 46': 2 wissels bij de Flames. Serneels heeft verdedigers Sari Kees en Laure De Neve in de kleedkamers gelaten. Hun vervangers zijn Charlotte Tison en Amber Tysiak. .
 18. 22 uur 03. 2e helft. De bal rolt opnieuw in Wolverhampton. Hoelang kunnen de Flames de 0 nog vasthouden tegen de offensieve Engelsen? .
 19. 21 uur 45. Rust. Tegen een topland als Engeland hebben de Red Flames 45 minuten sterretjes gezien. Met dank aan Evrard en Engelse inefficiëntie vielen er nog geen goals te zien in deze oefeninterland. .
 20. 21 uur 44. 45': Schot van Wijnants. Een vlotte combinatie van de Flames. Delacauw legt terug naar Wijnants, die in 1 tijd over knalt. Kans nummer 2 voor België. .