Matige Red Flames lijden krappe nederlaag tegen stug Oostenrijk

Oostenrijk
red flames oostenrijk

De Red Flames hebben een 2e nederlaag geleden in hun voorbereidend vierluik
voor het EK. Tegen een stug Oostenrijk verloren de Belgische voetbaldames met
0-1 na een doelpunt van Plattner. Dinsdag staat nog de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg op het programma.

Doelpunten:

65' Plattner 0-1

Oostenrijk domineert, maar ontsnapt aan strafschop kort voor de rust

Na de 4-1-zege tegen Noord-Ierland kregen de Red Flames met Oostenrijk toch een moeilijkere tegenstander geserveerd. Billa kreeg meteen te veel ruimte aan de rand van de zestien en lanceerde het eerste waarschuwingsschotje van de wedstrijd.

België probeerde zich dan wel in de partij te knokken, toch was het vooral de Oostenrijkse pressing die de klok sloeg. Hickelsberger verscheen oog in oog met Evrard, maar de aanvalster duwde de 0-1 nog verrassend ver naast doel.

Hoewel Oostenrijk de controle hield, keken de bezoekers op slag van rust wel bijna tegen een strafschop aan. De stevige por in de rug van Dhont werd uiteindelijk onverklaarbaar genegeerd door de scheidsrechter.

Flames krijgen deksel op de neus na sterk kwartier

Ook na de pauze kwamen de bezoekers het gretigst uit de kleedkamer. Dunst glipte meteen door de buitenspelval, maar mikte vervolgens nog onbegrijpelijk naast het doel.

België schoot wakker. Na een soepele kapbeweging zag Wullaert haar schot eerst nog afgeblokt worden, waarna de kersverse Fortuna Sittard-speelster niet veel later in twee tijden op doelvrouw Zinsberger stuitte.

Het bleek een kantelmoment in de wedstrijd, want kort na het uur was het aan de overkant wel prijs. Invaller Plattner ontving de bal in de zestien en krulde de 0-1 heerlijk in de verste hoek.

Het was een opdoffer waarvan de thuisploeg niet meer herstelde. Volgende week dinsdag proberen de Flames tegen Luxemburg voor een laatste keer vertrouwen te tanken. Daarna volgt een reis richting het EK in Engeland.

De reacties:

België - Oostenrijk

18:53

EINDE: Flames verliezen met kleinste verschil

Na een moeilijke wedstrijd gaan de Flames met 0-1 de boot in tegen Oostenrijk. De bezoekers hadden in grote delen van de wedstrijd het betere spel en kwamen kort na het uur op voorsprong via een mooie treffer van invaller Plattner.

18:45

92' Geklungel bij Oostenrijk

Ei zo na stond het toch nog 1-1. Na geklungel in de Oostenrijkse defensie moet Zinsberger toch nog eens plat op een schotje van Cayman.

18:45

87': Flames voeren de druk op

Plots lijken de Flames toch nog hun laatste vat energie opengetrokken te hebben. De druk wordt opgevoerd en Oostenrijk moet opnieuw wat achteruit.

18:44

86' Van Kerkhoven kopt over

Deloose pompt nog eens een bal in de zestien, maar Van Kerkhoven kan haar kopbal net niet voldoende kadreren. Is het slotoffensief ingezet?

18:39

83' Komt er nog een slotoffensief?

Voorlopig lijkt de 0-2 logischer dan de 1-1. Oostenrijk forceert nog maar eens een hoekschop, maar Vanhaevermaet kan de bal makkelijk wegkoppen.

18:38

81' Geen doorkomen aan

Het lijkt niet meer te lukken voor de Flames. Cayman probeert zich voorbij haar rechtstreekse tegenstander te wurmen, maar wordt simpel van de bal gezet. Nog 10 minuten te spelen.

18:32
18:31

78' Slordige Flames

Het spel van de thuisploeg wordt nu toch opnieuw wat slordiger. Ondertussen staan er 3 nieuwe namen klaar om in te vallen: Eurlings, Minnaert en Van Kerkhoven.

18:27

73' Oostenrijk heeft touwtjes in handen

Nog ongeveer 20 minuten hebben de Flames om de scheve situatie nog om te draaien. Voorlopig is een Belgische poging toch al weer even geleden.

18:25

68' Mentale klap voor de Flames?

De wedstrijd is helemaal gekanteld. Oostenrijk heeft het commando opnieuw overgenomen en drukt de Flames tegen de eigen zestien.

18:17

65' 0-1 Plattner zet Oostenrijk dan toch op voorsprong!

Tegen de gang van het spel in wordt het dan toch 0-1 voor Oostenrijk. De bal wordt vanop de achterlijn teruggelegd tot bij de ingevallen Plattner, die de openingstreffer heerlijk in de verste hoek krult.

18:17

59' Afzwaaier Dunst

Dunst krijgt nog eens wat ruimte en snijdt vervolgens naar binnen. De aanvalster verliest net op het einde haar balans, waardoor ze haar schot niet kan kadreren.

18:11

54' Vanhaevermaet kopt voorlangs

Een nieuwe Belgische hoekschop belandt tot op het hoofd van Vanhaevermaet. De middenveldster kan de bal nog net schampen, maar ziet haar poging uiteindelijk net voorlangs gaan. Oostenrijk heeft nu problemen met de aanvalsgolven van de Flames.

18:08

51' Opnieuw Wullaert

Daar is Wullaert al opnieuw. De Belgische spits probeert het tot twee keer toe vanuit een schuine hoek, maar vindt telkens Zinsberger op haar weg.

18:06

50' Snelle omschakeling van de Flames

Plots gaat het razendsnel bij de Flames. Delacauw maakt de oversteek en geeft dan op het gepaste moment mee aan Wullaert. De spits kapt zichzelf knap vrij, maar ziet haar schot dan afgeblokt worden.

18:04

48' Kopkansje Kees

Een hoekschop van Wullaert is wel heel lang onderweg, maar Kees kan er toch nog haar hoofd tegen zetten. Uiteindelijk wordt de bal makkelijk opgerapen door Zinsberger.

18:04

47' Dunst laat de 0-1 liggen

Onze woorden zijn nog niet koud of daar was de 0-1 al bijna. Dunst glipt door de buitenspelval, maar mikt de bal dan nog onbegrijpelijk naast het doelkader. Hier ontsnappen de Flames.

18:03

46' Tweede helft

We maken ons op voor de tweede helft in deze oefenwedstrijd. Kunnen de Flames zich herpakken?