Davinia Vanmechelen dirigeert Flames naar ruime zege tegen Luxemburg met hattrick aan goals én assists

  einde
  61

  De Red Flames hebben in hun uitwuifwedstrijd de vloer aangeveegd met Luxemburg. Een tegentreffer van Jorge zorgde enkele minuten voor twijfels bij de Belgen, maar onder impuls van Davinia Vanmechelen trekken de Flames met een goed gevoel richting het EK in Engeland.

  Doelpunten:

  15' Vanmechelen: 1-0

  34' Jorge: 1-1

  44' Vanmechelen: 2-1

  45'+4 Tysiak: 3-1

  48' Vanmechelen: 4-1

  73' Tysiak: 5-1

  81' Blom: 6-1

  Jorge zorgt voor twijfels, Vanmechelen is zekerheid

  Met een goed gevoel richting het EK trekken. Dat was de opdracht van de Red Flames voor aanvang van de wedstrijd tegen buurland en voetbalkneusje Luxemburg.


  De Belgen begonnen dan ook furieus aan hun partij. Davinia Vanmechelen miste na nauwelijks een halve minuut van erg dicht de openingstreffer. De voorbode van een dominante vertoning van de Flames in de openingsfase.

  Vanmechelen kon op het kwartier profiteren van een rebound om haar ploeg alsnog op voorsprong te hijsen. De Red Flames hadden alles onder controle... Tot een aalvlugge 16-jarige zich uit de greep van de Belgische verdediging kapte en de gelijkmaker voorbij Lemey knalde.


  Weg goed gevoel, hallo twijfels richting het EK? "Niet als het aan mij ligt", moest Davinia Vanmechelen gedacht hebben. Met een goal en assist bezorgde ze haar team welgekomen ademruimte bij de rust. 

   

  Na de pauze volgde de kers op de taart en vervolledigde ze een hattrick aan goals én assists. Een vertrouwensboost voor het hele team en een zekerheid volgden: Davinia Vanmechelen is klaar voor het grotere werk.

  Bekijk enkele goals uit de wedstrijd:

  Serneels: "Op deze manier kan je naar EK gaan"

  Ives Serneels is een tevreden bondscoach na de ruime zege in de oefenpartij. "Zoals je vandaag ziet, tonen een heel aantal spelers dat ze klaar zijn, mochten we ze nodig hebben", vertelt hij na de match. 

   

  "We hebben vandaag getoond dat we meer dan 11 goede spelers hebben. Ik heb geen enkele speelster gezien die niet de juiste ingesteldheid toonde. Op die manier kan je naar het EK gaan."

  Fase per fase

  1. 21 uur 56. Einde: 6-1 en flinke portie vertrouwen. De uitwuifwedstrijd van de Flames is een succes. Tegen het buurland ontbond Davinia Vanmechelen haar duivels met 3 goals en 3 assists. Eindstand: 6-1. De Belgen kunnen met vernieuwd vertrouwen naar Engeland afreizen. .
  2. 21 uur 53. 5 minuten extra. De Red Flames krijgen 5 minuten extra om nog een doelpunt te maken. .
  3. 21 uur 51. Luxemburg moet met 10 verder. Correia blesseert zich en alle wissels zijn opgebruikt. Een sein voor een extra Belgisch doelpunt? .
  4. 21 uur 46. Davinia Vanmechelen zorgt opnieuw voor opwinding. Eerst met een lob, dan met een schot. Maar een vierde doelpunt wil maar niet vallen. .
  5. 21 uur 43. Blom met de 6-1! Een hattrick van doelpunten en assist voor Davinia Vanmechelen. Daar mag ze invalster Blom voor bedanken, die een hoge voorzet knap verwerkt tot een doelpunt. .
  6. 21 uur 42. Bij Luxemburg is Thompson even geveld. Ze krijgt verzorging en lijkt weer verder te kunnen. .
  7. 21 uur 35. Amber Tysiak scoort 2e kopbalgoal. Daar is Amber Tysiak opnieuw. Op hoekschop kopt ze makkelijk haar tweede treffer van de avond in doel. .
  8. 21 uur 29. Dubbele wissel bij Belgen. De wedstrijd van Missipo zit erop. Blom is haar vervangster en gaat in de spits postvatten. Ook Vande Velde krijgt nog 25 minuten van Ives Serneels, ten nadele van Vangheluwe. .
  9. 21 uur 24. Davinia Vanmechelen kan maar niet genoeg krijgen van het Luxemburgse strafschopgebied. Opnieuw duikt ze er goed op en trapt ze naar doel. Opnieuw zonder succes. .
  10. 21 uur 19. Missipo + Vanmechelen = bijna 5-1. Missipo zet zich goed door tussen 3 speelsters en presenteert Vanmechelen haar 4e goal van de avond. De aanvalster viseert de verste paal, maar mag niet opnieuw vieren. .
  11. 21 uur 16. Onzia toont zich met volley. Invalster Onzia toont zich voor het eerst in de partij. Ze neemt een lage voorzet in de draai meteen op de slof. Een heerlijke uithaal, die maar net de paal langs de verkeerde kant scheert. .
  12. 21 uur 10. Daar is hattrick van Vanmechelen! 4-1. Davinia Vanmechelen. De Flame van de wedstrijd is bekend. De aanvalster draait makkelijk weg bij haar verdedigster en haalt hard uit van ver. Een knap doelpunt om haar hattrick te vervolmaken. .
  13. 21 uur 09. Een snelle omschakeling van de bezoekers zet Thompson op weg naar een onderonsje met Lemey. Vangheluwe zet alle zeilen bij en maakt de situatie met een sliding onschadelijk. .
  14. 21 uur 08. Tweede helft. De tweede helft is op gang gefloten op het Lisp. Kan België de kloof met het buurland nog wat uitdiepen? .
  15. 21 uur 07. Van Kerkhoven blijft in de kleedkamer. Na haar stevige botsing blijft Van Kerkhoven in de kleedkamer. Haar vervangster luistert naar de naam Onzia. .
  16. 20 uur 51. Tysiak zorgt voor comfortabele voorsprong. Op aangeven van Vanmechelen - wie anders deze eerste helft? - kopt Tysiak de 3-1 tegen de touwen. De Red Flames hebben weer wat ademruimte. Meteen na de aftrap klinkt het rustsignaal. .
  17. 20 uur 47. Daar is Vanmechelen opnieuw. Ze ruikt de hattrick en twijfelt niet, maar de Luxemburgse doelvrouw ranselt haar poging uit het doel. .