De Red Flames kennen geen genade met Kosovo.

Red Flames hebben ook geen kind aan Kosovo in WK-kwalificatie, Wullaert is goed voor 4 goals en 2 assists

di 12 april 2022 22:51
WK-kwalificatie Red Flames: Kosovo-Belgie

De Belgische doelpuntenmachine blijft op volle toeren draaien in de WK-kwalificatie. Kosovo werd met 1-6 verslagen, waardoor de 2e plaats in de groep zo goed als binnen is.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten:

• 22' De Caigny 0-1
  • 41' Wullaert 0-2
  • 44' Wullaert 0-3
  • 54' Wullaert 0-4
  • 65' Wullaert 0-5 (pen)
  • 68' Memeti 1-5
  • 78' Minnaert 1-6

Kosovo is geen partij voor de Flames

In tegenstelling tot vorige week tegen Albanië begonnen de Flames met veel gretigheid aan deze wedstrijd. Ze creëerden makkelijk de ruimte en pakten de Kosovaarse verdedigsters keer op keer in de rug. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd liep er wel 7 keer een Red Flame buitenspel.

In de 22e minuut opende De Caigny de score op aangeven van Wullaert. Even later stormden vijf Flames richting doel. Dit keer was het De Caigny die de assist voor Wullaert gaf.

De aanvoerster legde voor de rust nog haar tweede van de avond binnen. Ze omspeelde makkelijk de Kosovaarse doelvrouw en kon zo de 0-3 simpel binnentikken.

Wullaert, 4 goals en 2 assists

Na de rust zochten de Belgen naar nog meer goals. Op aangeven van Teulings maakte Wullaert al vrij snel in de tweede helft haar hattrick compleet. Met een uitgelokte penalty zette ze nadien de 0-5 op het scorebord.

Memeti wist tussendoor wel te scoren doordat de Flames niet goed opletten bij een vrije trap voor Kosovo. Minnaert scoorde nog de 1-6 na de eerredder van Memeti.

Tessa Wullaert speelde andermaal een fantastische wedstrijd. Ze scoorde 4 keer en is zo topschutter van deze campagne. De aanvalster van Anderlecht was vandaag ook goed voor 2 assists.

Leider Noorwegen won vanavond met 2-1 van Polen. Ondanks de zege van de Flames blijven ze dus tweede in groep F. Onze Belgische vrouwen sluipen wel verder weg van Polen.

Als België zich nog rechtstreeks wil plaatsen voor het WK, zullen ze op 2 september met minstens 4 doelpunten verschil moeten winnen van Noorwegen.

Tessa Wullaert: "We moeten dit vertrouwen meenemen"

Tessa Wullaert had een voet in alle 6 doelpunten. Toch blijft ze kritisch. "De coach heeft gezegd dat we positief moeten zijn. Maar ik zoek toch altijd naar iets wat we kunnen verbeteren. Dat tegendoelpunt mochten we niet slikken en op het einde was het ook een beetje zoeken."

"Maar met 1-6 doen we het beter dan Noorwegen tegen Kosovo, dus we mogen zeker niet ontevreden zijn."

"Kosovo speelde iets hoger dan we aanvankelijk gedacht hadden, dus we moesten opletten voor offside. Hierdoor hebben we een paar goede kansen laten liggen. Maar we hebben er toch 6 gemaakt, dus daar mogen we blij om zijn. We moeten dit vertrouwen meenemen naar het EK."

Ives Serneels: "Blij dat we nagenoeg zeker zijn van play-offs"

"Ik ben toch wel tevreden. Ik denk dat we tegen een team gespeeld hebben dat ons hoog probeerde op te vangen. Maar we hebben daar enkele keren goed doorgespeeld in het begin van de wedstrijd."

"Kosovo speelde toch wel iets hoger dan dat we verwacht hadden, dus het was even aanpassen voor onze spitsen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, zochten ze naar oplossingen."

"Ik heb gehoord dat Polen verloren heeft. Dus ik ben blij dat we al zeker zijn van de play-offs."

"Vanaf morgen gaan we over van een WK-kwalificatie naar een EK-campagne. Ik denk dat het alleen maar heel leuk is om naar uit te kijken."

22:53
21:51

EINDE: 1-6

De scheidsrechter maakt een einde aan de wedstrijd. Opdracht volbracht voor de Red Flames.

Onze Belgische vrouwen namen vanaf minuut 1 het heft in handen. Ze trapten er voor de rust 3 in de netten en na de rust kwamen er nog eens 3 bij. Doelpunten van De Caigny, Wullaert (4 keer) en Minnaert.

Memeti wist tussendoor wel te scoren doordat de Flames niet goed stonden op te letten bij een vrije trap voor Kosovo.

21:48

We krijgen nog 3 minuten voetbal te zien in deze tweede helft. Kan België nog iets in de toegevoegde tijd?

21:45

Wissel Kosovo

Ramaj wordt naar de kant gehaald voor Ejupi.

21:42

86' Onzia van ver

Ook bij de Flames proberen ze het van ver. Maar Onzia's poging mist richting en is dus niet gevaarlijk.

21:42

Berisha komt in de plaats van Tahiri.

21:41

82' Waterkansje Kosovo

Kreyziu probeert het van ver na een afgeweken vrije trap, maar haar poging gaat ver over het doel.

21:39

Geel voor Lenie Onzia.

21:38
21:35

77' GOAL Minnaert

Minnaert kopt een voorzet van Wullaert knap binnen.

21:33

Door de vele wissels is het wedstrijdtempo gezakt. Kunnen onze Flames het tempo opnieuw opvoeren en zo hun zesde doelpunt van de avond maken?

21:31

2 wissels Kosovo

Halilaj en Limani worden naar de kant gehaald voor Shala en Biqkaj.

21:31

2 wissels België

Onzia en Janssens komen in de plaats van De Neve en Philtjens.

21:30
21:25

68' GOAL Memeti

De Flames krijgen hun eerste doelpunt van de avond tegen. Bij een verre vrije trap komt de bal bij aanvoerster Memeti terecht en ze mist niet. Zo staat het 1-5 op het scorebord.

21:24
21:23

64' GOAL Wullaert

Wullaert trapt haar vierde van de avond binnen.

21:20

Penalty!

Deloose wordt schijnbaar foutief gestopt in de zestien, maar de scheids twijfelt niet: penalty! In de herhaling zien we dat er voornamelijk sprake is van schwalbe.