Drie nieuwe coronagevallen bij KV Mechelen, onder wie coach Wouter Vrancken

  In de eerste helft van januari draaien de Belgische eersteklassers zich traditioneel warm in het buitenland. Al kiezen 6 teams er - al dan niet noodgedwongen - voor om in België te blijven. Volg hier alle nieuwtjes vanuit de winterstages.

  Oefenstages winter 2022

  spinner
  1. 16 uur 45. KVM-coach Wouter Vrancken test positief. Bij KV Mechelen zit de quarantaine van de 3 spelers die tijdens de winterstage positief getest hadden erop. Bij een nieuwe testronde zijn wel 3 nieuwe positieve gevallen aan het licht gekomen. "Coach Wouter Vrancken, assistent Fred Vanderbiest en één speler legden een positieve test af bij de PCR-test", laat KV Mechelen weten. "Ze hebben geen symptomen, maar zullen wel in quarantaine gaan zoals het protocol van de Pro League voorschrijft. Alle andere spelers en trainers, fysio’s en materiaalmannen testten negatief." .
  2. 10-01-2022.
  3. 15 uur 29. Anderlecht-Zulte Waregem: 3-0. Ook de tweede oefenwedstrijd heeft een zege opgeleverd voor paars-wit: Anderlecht was halfweg al klaar met Zulte Waregem. Gomez en Ait El Hadj scoorden met een vrijschop, tussendoor had Stroeykens zijn graantje meegepikt.  .
  4. 14 uur 29. Raman en Verschaeren scoren in de slotfase. Anderlecht heeft Westerlo geklopt in zijn eerste oefenpot van vandaag. Paars-wit was baas tegen de autoritaire leider in 1B Pro League, maar liet zijn kansen liggen. In het slotkwartier was het dan toch twee keer raak. Een kopbal van Wesley Hoedt werd nog uit het doel van de bezoekers gehouden, maar Benito Raman schilderde de herneming heerlijk binnen richting de verste paal. Kort voor affluiten zette Yari Verschaeren een één-tweetje op, de youngster was de secure afwerker. Om 13.30 u speelt RSCA nog tegen Zulte Waregem. .
  5. 09-01-2022.
  6. 17 uur 17. Club wint met kleinste verschil. Club Brugge heeft zijn tweede wedstrijd onder Alfred Schreuder wel kunnen winnen. Na de 0-0 tegen Karlsruhe won het nu met het kleinste verschil van Puskas Akademia.  Een doelpunt voor de rust van Mats Rits, na knap voorbereidend werk van Noa Lang, volstond voor de Belgische landskampioen in Marbella. Het was voor blauw-zwart het laatste wapenfeit in Zuid-Spanje, morgen keert de club terug naar België. .
  7. Alfred Schreuder stuurt bij langs de zijlijn. 17 uur 11.
  8. 15 uur 57. Eupen in extremis onderuit tegen Kaiserslautern. Eupen is er niet in geslaagd zijn oefenwedstrijd tegen de Duitse derdeklasser Kaiserslautern winnend af te sluiten. Hoewel de thuisploeg met een sterk elftal tussen de lijnen verscheen, klommen de bezoekers op het halfuur op voorsprong via Kiprit. De 0-1 was meteen ook de ruststand. Na de pauze gingen de Oostkantonners op zoek naar de gelijkmaker en 5 minuten voor tijd gebeurde dat ook. Prevljak faalde niet vanop de stip en zette de 1-1 op het bord. Een gelijkspel leek ook de eindstand te worden, tot Huth in de 90e minuut de bezoekers toch nog de overwinning schonk. .
  9. 14 uur 55.
  10. 14 uur 53. Union toont geen teken van verval tegen Cercle. Wie dacht dat de winterstop Union van zijn roze wolk zou halen, denkt beter nog een tweede keer na. In een oefenpartij tegen Cercle Brugge won de leider in onze competitie met ruime 4-1-cijfers. Naast Undav (2x) stonden ook nieuwe aanwinst Machida en Berradi aan het kanon. Voor Cercle wist Hotic te milderen vanop de stip. Union herbegint in de competitie volgende week zaterdag op het veld van Seraing. Cercle Brugge trekt op zondag naar Eupen .