Wintertransfers 1A: KVO handelt zeer snel voor neefje van George Weah

  In januari kunnen de eersteklassers hun huiswerk maken tijdens de transferperiode, al zijn enkele ijverige leerlingen er soms al wat vroeger bij. Lees hier welke spelers de Jupiler Pro League komen ontdekken of verlaten.

  wintertransfers Jupiler Pro League

  1. 16 uur 18.
  2. 01-12-2021.
  3. 09 uur 08. We willen versterkt uit de winterstop komen en we hebben nu nog veel tijd om ijverig te werken en ervoor te zorgen dat we extra kwaliteit brengen op de posities die we nodig hebben. Gauthier Ganaye (CEO KV Oostende).
  4. 09 uur 06. KV Oostende handelt snel voor neefje van George Weah. KV Oostende begint erg vroeg aan zijn mercato. Kyle Duncan is de eerste aanwinst. De 24-jarige Amerikaan, de neef van voormalig Gouden Bal-winnaar George Weah, komt transfervrij over van MLS-club New York Red Bulls. Hij ondertekende aan de kust een contract tot medio 2025. Het wordt voor Duncan zijn tweede buitenlands avontuur, na een passage bij het Franse Valenciennes tussen oktober 2015 en maart 2018. Een doorbraak in Noord-Frankrijk kwam er niet. Nadien kwam hij bij de Red Bulls tot vijf goals en acht assists in 77 officiële duels. Duncan verzamelde ook één cap bij de Amerikaanse nationale ploeg. "Kyle is een speler die al een hele tijd op onze radar stond", legde Gauthier Ganaye, de Oostendse CEO, uit. "Omdat het seizoen in de VS nu afgelopen is en zijn contract er eindigde, kunnen we hem gratis aantrekken, ondanks de zware concurrentie van diverse Europese clubs." "Omdat hij opgroeide met de stijl van spelen van Red Bull past hij perfect in ons systeem: hij is een moderne rechtsachter die snelheid koppelt aan goede voorzetten. Bovendien arriveert hij op 1 december al in België, wat wil zeggen dat hij al zes weken zal meetrainen met de ploeg vooraleer hij na de winterstop z'n eerste wedstrijd mag spelen." .