Red Flames geven hun WK-kansen een boost na 4-0-zege tegen Polen

  De Red Flames hebben 2021 afgesloten met een belangrijke overwinning. De Belgische voetbalvrouwen klopten in Leuven Polen met duidelijke cijfers: 4-0. Dankzij de overwinning claimen de Flames in hun groep de 2e plaats, die recht geeft op barrages voor het WK van 2023.

  Doelpunten:

   

  15' De Caigny 1-0

  33' Eurlings 2-0

  38' Cayman 3-0

  51' Mesjasz (own) 4-0

  BEKIJK: Het verslag van België - Polen 4-0

  Red Flames gaan na zoekende start op en over Polen

  De Flames beseften dat dit een cruciale match was, maar dat gold ook voor Polen. De bezoekers begonnen stevig in Leuven en de Belgen vonden niet meteen een antwoord. Gelukkig werd Polen zonder topspits Pajor niet echt gevaarlijk en konden de Flames het evenwicht herstellen.

   

  De eerste echte kans ging er daarna ook meteen in. Wullaert legde de bal terug op De Caigny en die opende de score met een goeie bal in de verste hoek. Daarna was de ban gebroken en speelden de Flames met vertrouwen.

   

  De jonge Eurlings zag haar eerste goal nog afgekeurd voor nipt buitenspel, maar enkele minuten later was het dan toch raak voor haar. En voor de rust pikte ook Cayman een doelpunt mee, en wat voor een. Ze nam een cadeau van de Poolse doelvrouw dankbaar aan en jaste vanaf 20 meter binnen.

   

  Na de pauze zochten de Belgen naar nog meer goals. Wullaert, die andermaal een sterke partij speelde, zette strak voor en dwong de Poolse verdediging om een bal in eigen doel te leggen: 4-0. Die bonus gaven de Flames niet meer weg, al kreeg doelvrouw Evrard in het slotkwartier nog wel wat werk. 

   

  Aan de overzijde was vooral Onzia nog gevaarlijk, maar een 5e goal kwam er niet. Dankzij de overtuigende prestatie staan de Belgen opnieuw op de belangrijke 2e plaats in de poule. Zelfs groepswinst is nog mogelijk, al moeten de Belgen dan over bijna een jaar in eigen huis wel het sterke Noorwegen kloppen.

  Cayman, Wullaert en De Caigny waren uitstekend op dreef.

  Flames in koor: "We hebben verdiend gewonnen"

  "We hadden de heenmatch goed geanalyseerd en hebben enkele zaken anders aangepakt", legde Tine De Caigny uit. "Na onze eerste goal hebben we de match gedomineerd en Polen had amper kansen."

   

  "We hebben het goed aangepakt en we hebben verdiend gewonnen. We moeten die tweede plaats vasthouden. Deze match winnen, was belangrijk. Ook voor het vertrouwen."

   

  "Ze begonnen heel goed en wij lagen onder, maar onze eerste kans was raak", analyseerde Janice Cayman. "We wilden niets anders dan de zege en dat hebben we op een mooie manier gedaan."

   

  Bondscoach Ives Serneels zag een "redelijk goeie tot heel goeie collectieve prestatie". "Het verschil met het gelijkspel in Polen? Verschillende speelsters zijn fysiek sterker en toonden vandaag lef. Deze 2e plaats was ons eerste doel en nu moeten we keihard blijven werken."

  Serneels: "Hele goeie basis naar de toekomst toe"

  De Caigny: "Wedstrijd in handen genomen na die eerste goal"

  Cayman: "Die 2e plek nu niet meer weggeven"

  Speelschema groep F
  Polen België 1-1
  België Albanië 7-0
  België Kosovo 7-0
  Noorwegen België 4-0
  België Armenië 19-0
  België Polen 4-0
  Albanië België 0-5
  Kosovo België 1-6
  België Noorwegen 0-1
  Armenië België 0-7
  Stand groep F
      M W V G PTN
  1. Noorwegen 10 9 0 1 28
  2. België 10 7 2 1 22
  3. Polen 10 6 2 2 20
  4. Albanië 10 3 6 1 10
  5. Kosovo 10 2 7 1 7
  6. Armenië 10 0 10 0 0

  België - Polen

  1. 22 uur 19. Einde: 4-0. De Red Flames boeken een overtuigende zege tegen Polen. Een belangrijke zege want daardoor springen ze over Polen naar plek 2 in de kwalificatiepoule. Na een zoekende start namen de Flames het heft in handen. Ze legden er voor de rust drie in het mandje. Na de pauze kwam er nog eentje bij toen een voorzet van Wullaert door een Poolse verdedigster in eigen doel werd getikt: 4-0. Nu is het even wachten voor de Flames weer in actie komen in deze campagne. De volgende matchen staan pas in april op het programma. .
  2. 22 uur 19. De Neve is nog alert en steekt een stokje voor een gevaarlijke Poolse aanval. De clean sheet lijkt er ook te zullen komen. .
  3. 22 uur 18. Vanhavermaet kan haar hoofd nog tegen een voorzet van Wullaert zetten, maar ze doet alleen het zijnet aan de verkeerde kant bollen. .
  4. 22 uur 16. Nog 3 minuten komen erbij. De tweede plaats wenkt voor de Flames na een puike prestatie. .
  5. 22 uur 15. Onzia op de vuisten! Invalster Lenie Onzia toont nog eens dat ze een goede trap in huis heeft. Ze haalt uit, maar Klabis pakt uit met een prima redding. Het blijft 4-0. .
  6. 22 uur 14. En nu de Flames weer! Na een snelle omschakeling met Blom en Wijnants wordt het hoofd van de lange Minnaert gezocht. Dat lukt niet. De bal blijft hangen, maar dat wordt niets. .
  7. 22 uur 12. De dreiging komt nu nog wel vooral van Polen, maar België wil ook de nul op het bord houden. Tysiak houdt Karczewska nu net iets te opzichtig vast.  .
  8. 22 uur 09. Er wordt nu druk gewisseld bij de Flames. Serneels haalt drie speelsters naar de kant: Eurlings, De Caigny en Philtjens. Kunnen de invallers nog voor wat extra peper en zout zorgen? .
  9. 22 uur 09. Vanhavermaet heeft nog iets knap in gedachten. Ze neemt een afvallende bal op de slof, maar het leer waait hoog over. .
  10. 22 uur 08. Wullaert staat zelf nog niet op het scorebord, maar ze speelt een dijk van een partij. Ze verstuurt weer een scherpe voorzet. Eurlings en Minnaert staan klaar, maar de Poolse defensie werkt net op tijd weg. .
  11. 22 uur 06. Nog eens een Poolse uitbraak. Kamczyk kan trappen, maar dit kost Evrard geen moeite. De Flames krijgen het wel iets lastiger in dit slot. .
  12. 22 uur 01. Wullaert afgeblokt. Eurlings en Wullaert duiken samen op in de aanval. De jonge Eurlings wacht net iets te lang om de bal aan haar ploegmaat te geven en doet het ook wat te zacht. Wullaert kan nog wel schieten, maar daar staat al een Poolse verdediger in de weg. .
  13. 22 uur .
  14. 21 uur 58. De Polen proberen nog wat te doen. Een vrijschop biedt een mogelijkheid, maar die is niet goed getrapt door Wiankowska. .
  15. 21 uur 57. Marie Minnaert mag nog invallen. Biesmans gaat naar de kant. .
  16. 21 uur 53. Wijnants laat zich meteen betrekken in een aanval. Ze loopt goed mee op haar flank en speelt De Caigny in het centrum aan. Die geeft meteen terug, maar dat had Wijnants niet zo begrepen. .
  17. 21 uur 53. Het is Wijnants die in haar plaats op het veld komt. Het vuur is even uit de partij verdwenen. Krijgen wij en de fans in Leuven nog wat spektakel? .
  18. 21 uur 50.