Nantes mag de Coupe de France in zijn prijzenkast zetten.

Nantes klopt Nice in Franse bekerfinale en wint zijn 4e Coupe de France

za 7 mei 2022 23:28

In Frankrijk heeft Nantes voor de 4e keer in zijn clubgeschiedenis de Coupe de France gewonnen. In de finale versloeg het Nice met 1-0.

finale
Nantes Nice 1-0

Coupe de France

23:37
02/03/22
23:26

Moses Simon (ex-AA Gent) velt het verdict voor Philippe Clement (ex-Club Brugge):

23:25

Clement haalt finale niet met Monaco

Philippe Clement is er niet in geslaagd de Franse Bekerfinale te bereiken met Monaco. In Nantes werd het na 90 minuten spelen 2-2, waarna de thuisploeg het laken naar zich toe trok in de strafschoppenreeks.

01/03/22
22:57

Verrassing Versailles verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

Door een bizarre speling van het lot moest vierdeklasser Versailles pas in de halve finale voor het eerst tegen een eersteklasser uitkomen. Tegen Nice vielen de maskers pas in de tweede helft definitief af. Gouiri scoorde eerst zelf en bood vervolgens Dolberg de 2-0 aan.

Nice speelt voor het eerst sinds 1997 de finale van de Franse beker.

22:57
09/02/22
23:10

Nice kegelt Marseille zonder pardon uit beker

Nice heeft zich als derde ploeg voor de halve finale van de Coupe de France geplaatst. Tegen Marseille kwam het na drie minuten al achter, na een owngoal van Bard, maar het zette voor rust die scheve situatie nog recht na treffers van smaakmaker Gouiri en Kluivert.

Marseille, in de competitie de dichtste belager van leider PSG, kon maar geen grip op de wedstrijd vinden. Kluivert zorgde vlak na de rust voor de 3-1 met zijn tweede van de avond. Op het uur maakte Delort op assist van Kluivert de nederlaag nog wat zwaarder voor Marseille.

20:55

Het duel der kneusjes is gewonnen door Versailles. De vierdeklasser klopte reeksgenoot Bergerac na strafschoppen. Versailles moest na de 1-1 in de 89e minuut naar de bibberronde, maar de bezoekers waren foutloos: 4-5.

08/02/22
23:31

AS Monaco vlot voorbij Amiens

Philippe Clement mag zich opmaken voor de halve finales van de beker. De Monegasken beleefden een rustige avond tegen Amiens.

Tchouameni opende de score al na 5 minuten. De thuisploeg had de touwtjes in handen. Volland diepte de score uit in de tweede helft, goed voor het eindresultaat: 2-0.

23:31
31/01/22
23:36

PSG ziet hoe verhuurde doelman bekerheld wordt bij Nice

PSG is verrassend gesneuveld in de 1/8e finales van de beker. Nice haalde het maandagavond in het Parc des Princes na strafschoppen.

De thuisploeg, met Messi in de basis en Mbappé als invaller, kon in 90 minuten met wisselende kansen niet scoren.

In de Coupe de France worden er bij een gelijke stand dan meteen strafschoppen genomen. Paredes miste als eerste voor PSG, maar Nice-speler Delort volgde zijn voorbeeld.

Na de 6-5 van Bonfim Dante (ex-Standard) moest PSG scoren, maar de jonge Nederlander Xavi Simons kreeg zijn pingel niet voorbij Nice-doelman Bulka. Pikant detail: Bulka wordt door Nice gehuurd van... PSG.

23:34
30/01/22
22:54

Monaco legt er 4 in het mandje bij Lens

Monaco heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Coupe De France. Het team van coach Philippe Clement won zondagavond met 2-4 op het veld van Lens.

De thuisploeg had in eigen stadion al ruim een decennium niet meer kunnen winnen van Monaco en na het eerste halfuur leek daar niet meteen verandering in te zullen komen. Ben Yedder, Lucas en Diop zetten de bezoekers op een comfortabele 0-3-voorsprong.

Maar op slag van rust prikte Lens tegen en Kalimuendo zorgde vroeg in de 2e helft voor spanning door de aansluitingstreffer te maken. Ben Yedder kon pas in de slotfase voor zekerheid zorgen. Met een gekruist schot zette hij de 2-4-eindstand op het bord.

22:53
04/01/22
23:30

Onana scoort twee keer, maar toch ligt Lille uit Beker

RC Lens heeft landskampioen Rijsel uit de Franse beker gewipt na een zinderende derby. In de 1/16e finales had de Belg Amadou Onana er nochtans alles aan gedaan om Rijsel een ticket voor de volgende ronde te bezorgen.

De boomlange middenvelder klopt na een halfuur doelman Farinez met een overhoekse kopbal. Minder dan 5 minuten sloeg de Jonge Duivel nog eens toe en strafte hij zwak verdedigen af.

Rijsel zat halfweg op rozen, maar in het slot gaf het zijn voorsprong nog uit handen. Seko Fofana, ook al goed voor de aansluitingstreffer, krulde in de 95e minuut de gelijkmaker via de paal binnen.

In de strafschoppen zette Fofana de kers op de taart met de beslissende penalty. Eerder had José Fonte het doel volledig gemist. In de volgende ronde neemt Lens het op tegen AS Monaco, de nieuwe club van coach Philippe Clement.

23:29
03/01/22
23:05

Snelle hattrick Mbappé

Ook zonder Messi (corona) of Neymar (blessure) heeft PSG zich simpel ontdaan van vierdeklasser Vannes. In de eerste helft kon de Bretoense club de schade nog enigszins beperken, met enkel een goal van Kimpembe. Na de rust ontbond Mbappé zijn duivels, met een hattrick in amper 17 minuten (waarvan 1 goal op assist van de jonge Nederlander Xavi Simons).

Zo blijft de beker het geliefkoosde terrein van PSG. In de voorbije 8 jaar verloor het slechts 1 keer, in de finale van 2019 tegen Rennes.

23:04
02/01/22
20:50

Clement ziet Monaco met 1-3 winnen

Monaco ging met 1-3 winnen op het veld van tweedeklasser Quevilly-Rouen. Philippe Clement, die de nieuwe Monaco-coach lijkt te zijn, zat in de tribune, samen met 3 assistenten die hij uit Brugge lijkt mee te nemen.

Hij zag Monaco-spits Ben Yedder vanaf de stip de score openen, snel gevolgd door de 0-2 van Volland. Sidibé milderde vlak voor de rust, Volland zette de eindstand vast op het uur.

Bij de bezoekers speelde de 19-jarige Belg Eliot Matazo de 90 minuten.

20:49
20:45

Reims wint op valreep bij vijfdeklasser

Reims heeft toch een beetje met de bibber gezeten bij vijfdeklasser Thaon-les-Vosges. Het team van Wout Faes stond na 90 minuten nog altijd op 0-0, maar in de extra tijd viel het verdict toch.

Fraser Hornby vermeed in de 93e minuut de strafschoppenloterij voor de nummer 14 uit de Ligue 1.

Opvallend: Fraser Hornby stond nog maar 1 minuut op het veld.

20:26

Doku scoort, maar Rennes gaat eruit na penalty's

Rennes, de vierde in de Ligue 1, heeft een blauwtje gelopen bij Nancy, de laatste in de Ligue II. Doku bracht op het uur de dominerende bezoekers op voorsprong, maar Biron sleepte nog penalty's uit de brand.

Daarin pakte Nancy-keeper Valette drie strafschoppen. Zo werd het na 12 penalty's 4-3 voor de tweedeklasser.

20:25
20:25

Thuisdoelman Baptiste Valette is de held met 3 gestopte penalty's.

08:21

Nice naar 1/8e finale zonder te spelen

Er worden in de 1/16e finales maar 15 duels afgewerkt. Nice hoeft niet te spelen. Door de incidenten in de tribune tijdens de 1/32e finale tussen Paris FC en Lyon werden die 2 ploegen als verliezer aangeduid voor de groene tafel. Nice moest een van de 2 ontmoeten, maar dat gebeurt dus niet.

Op 17 december stond het bij de rust 1-1 toen de poppen aan het dansen gingen tussen een deel van de supporters van Parijs en die van Lyon. Onder meer vuurpijlen werden gegooid. De match werd daarop gestaakt.

19/12/21
23:56

Metz en Angers sneuvelen als enige eersteklassers

Metz en Angers zullen de beker dit seizoen niet winnen. Ze leden allebei een beschamende nederlaag, Angers op het veld van vijfdeklasser Linas-Montlhéry (2-0), Metz na penalty's bij Bergerac, ook uit de 5e divisie in Frankrijk.

Brest ontsnapte dan weer tegen een club uit de vijfde klasse. In de penaltyreeks tegen Dinan Lehon werd het 11-12.

23:55
15:57

Eliot Matazo volgt voorbeeld van Onana

Monaco heeft zich zondag zonder al te veel problemen geplaatst voor de zestiende finales van de Coupe de France. Op bezoek bij derdeklasser Red Star werd het 0-2.

Wissam Ben Yedder (33. en 65.) was de gevierde man met twee goals. De jonge Belg Eliot Matazo gaf de assist voor het tweede doelpunt.

18/12/21
21:31
Amadou Onana
21:30

Onana geeft assist in bekerzege Rijsel

Rijsel heeft zich zaterdagavond gekwalificeerd voor de 1/16e finales van de Coupe de France. De Franse landskampioen versloeg tweedeklasser Auxerre met 3-1.

Halverwege had Rijsel zijn schaapjes al op het droge met treffers van Angel Gomes (23'), Jonathan David (33') en Zeki Celik (39'). Belgische beloftenkapitein Amadou Onana speelde de hele wedstrijd en leverde de assist voor de 3-0. De tegengoal na rust was er eentje voor de statistieken.

Zaterdagmiddag al plaatste ook tweedeklasser Toulouse zich voor de volgende ronde. Reeksgenoot Nimes droop af met 4-1, Brecht Dejaegere werd 10 minuten voor tijd naar de kant gehaald bij de thuisploeg.

21:29
12:56

Lyon bant zijn fans op verplaatsingen

Olympique Lyon heeft zijn supportersgroepen voorlopig verboden om mee te reizen naar uitwedstrijden van het team. Lyon neemt de maatregel na de incidenten van vrijdagavond tijdens de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Paris FC.

"Meer dan ooit willen we hooliganisme bannen uit het voetbal", klinkt het bij het team van Jason Denayer. "Daarom verbieden we fangroepen tot nader order en tot de daders geïdentificeerd zijn mee te reizen naar uitwedstrijden."

10:14

Chaos tijdens Paris FC-Lyon door supportersrellen

In de 1/32e finales zakte Lyon gisterenavond af naar de Franse hoofdstad, waar tweedeklasser Paris FC de tegenstander was.

Toen het 1-1 stond aan de rust, ging het mis. Er werd vuurwerk afgestoken vanaf de tribune en supporters betraden de grasmat. De wedstrijdleiding besliste om de wedstrijd te staken.

De Franse voetbalsupporters kwamen de voorbije maanden al vaker in een slecht daglicht te staan. Eerder werden al matchen van onder meer Lyon, Marseille, Nice en Bordeaux stopgezet door supportersgeweld.