EK-kwalificatie mag jonge Duivels niet meer ontsnappen na zege tegen Turkije

  België - Turkije (kwalificatie EK U21)

  België Turkije einde
  20

  De nationale voetbalbeloften blijven goed op schema om zich te plaatsen voor het EK U21 van 2023. Thuis tegen Turkije trapten Balikwisha en Van der Brempt België naar 15 op 15.

  Goals:

   

  • 51' Balikwisha 1-0
  • 90+5' Van der Brempt 2-0 (strafschop)

  Mooie assist van Verschaeren, penaltygoal in laatste minuut

  Na een eerste helft met 5 gele kaarten (4 voor de Turken) en zonder doelrijpe kansen barstte de wedstrijd helemaal open na de rust.

   

  Verschaeren bracht de bal prachtig voor doel, waar Raskin liet lopen voor Balikwisha. De Antwerp-spits poeierde het leer overhoeks binnen.

   

  De jonge Duivels joegen daarna op een beslissende 2e goal. Openda zag zijn stuiterende bal net op de lijn gekeerd, invaller Zaroury plaatste de bal langs de verkeerde kant van de paal.

   

  Ook de Turken kwamen in de slotfase gevaarlijk opzetten, maar Vandevoordt was bij de les. 

   

  In de allerlaatste minuut viel er toch nog een 2e goal. De Turk Guneren bezondigde zich aan handspel in zijn eigen zestien, waardoor hij moest afdruipen met een 2e gele kaart. Van der Brempt (Club) zette de strafschop om, hoewel de doelman de juiste hoek koos.

   

  De Belgische beloften zijn met 15 op 15 autoritair leider in hun kwalificatiegroep. Volgende week dinsdag wacht een duel met Schotland.

  Bekijk de openingsgoal van Balikwisha

  De Winter en Vandevoordt voorkomen een tegentreffer

  België - Turkije

  1. 22 uur 23. 2-0: Van der Brempt zet strafschop om. Van der Brempt mist niet vanaf elf meter. De doelman kiest de juiste hoek, maar verkijkt zich op de botsende bal. 2-0 voor de Belgische beloften. .
  2. 22 uur 22. Strafschop voor de Belgen! Na handspel in de zestien loopt bezoeker Guneren tegen een 2e gele kaart aan. Strafschop voor de jonge Duivels. .
  3. 22 uur 21. Een gevaarlijke Turkse kopbal gaat voorlangs. Daar komen de jonge Duivels goed weg. .
  4. 22 uur 21. De Turken versieren nog een hoekschop. Het laatste wapenfeit in deze wedstrijd? .
  5. 22 uur 19. Guingamp-Belg Ndenbe sprint zich de ziel uit zijn lijf op de linkerflank. Hij botst uiteindelijk op OHL-verdediger Özkacar. .
  6. 22 uur 19. Nog 4 minuten. De wedstrijd lag vaak stil in de 2e helft. Daardoor krijgen we nog 4 minuten extra speeltijd. .
  7. 22 uur 16. Onana tegen de paal. Bijna staat het 2-0! Na een uitstekende vrije trap van Zaroury trapt Onana de bal tegen de paal. .
  8. 22 uur 15. Dubbele wissel bij Belgen. Openda en Verschaeren maken bij de Belgische beloften plaats voor Deman en El Hadj. Dat betekent dat Openda voor het eerst in deze EK-voorronde niet scoort in een match. .
  9. 22 uur 14. Nog 5 minuten. Na een voorzet van Openda plaatst Zaroury de bal langs de verkeerde kant van de paal. Wat een intense slotfase van deze wedstrijd. .
  10. 22 uur 14. De Turkse fans voelen dat er misschien wel een doelpunt in de lucht hangt. Zij zingen hun team nog eens naar voren. .
  11. 22 uur 11. Grote kans voor de Turken. Gevaarlijke aanval van de Turken! Gelukkig voor de Belgen duwt Vandevoordt de trap van losgelaten Bayrakdar in hoekschop. .
  12. 22 uur 11. Aan de overkant jaagt Openda de bal over doel. De Turken brengen een nieuwe aanvalsgolf op gang. .
  13. 22 uur 09. Vandevoordt brengt 2 keer redding. Met de vuisten bokst Vandevoordt een vrije trap weg voor doel. De Genk-doelman staat even later weer op dezelfde plek bij een Turkse doelpoging. .
  14. 22 uur 06. Van der Brempt houdt de bal knap binnen achter het steunbeen, maar glijdt dan uit op de rand van de zestien. Een minuut later loopt de Club-speler tegen een geel karton aan na een tackle. .
  15. 22 uur 05. Doelpuntenmaker (en matchwinnaar?) Balikwisha wordt naar de kant gehaald voor Zaroury. Ondertussen slikken de Turken een 5e gele kaart. .
  16. 22 uur 04. Bijna 2-0. Een stuiterende bal van Openda lijkt in doel te hobbelen. Op de lijn wordt zijn doelpoging op de valreep nog gekeerd. Bijna lag de wedstrijd in een definitieve plooi. .
  17. Balikwisha viert zijn doelpunt. 22 uur 02.
  18. 21 uur 59. De bezoekers hebben plots weer een betere periode. De jonge Duivels lossen het verdedigend goed op. Nog een twintigtal minuten speeltijd. .
  19. 21 uur 58. Keita lost Raskin af. Mathijssen brengt OHL-talent Mandela Keita tussen de lijnen. Ook hij speelt een thuismatch, want Keita (genoemd naar Nelson Mandela) werd geboren in Leuven en groeide op in Wijgmaal. .
  20. 21 uur 57. Raskin is opnieuw te been na medische verzorging. De dokter zal moeten beslissen of Raskin de strijd mag vervolgen of niet. .