• 90' Wullaert 17-0
  • 90+2' Wullaert 18-0
  • 90+4' Teulings 19-0

11 goals voor rust

Armenië is niets voor niets de rode lantaarn in de groep van de Red Flames. In de 4 voorbije matchen scoorden de Armeense vrouwen 0 keer en slikten ze 17 goals.

Eurlings trapte vanavond na 3 minuten het doelpuntenfestival op gang. Na 10 minuten spelen flikkerde al een 4-0-voorsprong op het scorebord.

Bijna elke Belgische kans was een goal voor de rust. Dankzij een hattrick van De Caigny en doelpunten van Wullaert (2), Tysiak (2), Eurlings (2), Wijnants (1) en Vanhaevermaet (1) konden de Flames aan de rust al zwaaien met een 11-0-bonus.

Zonder De Caigny (uit voorzorg gewisseld) gingen de Belgische ballen er aanvankelijk niet al te vlot in na de koffiepauze.

In de laatste 20 minuten sloeg de motor weer helemaal aan, met 6 goals. Teulings zette de 19-0-eindstand op het bord.

De Red Flames blijven 3e in hun kwalificatiegroep. Dinsdag wacht een belangrijke confrontatie met de nummer 2 Polen. Enkel de groepswinnaar krijgt een rechtstreeks ticket voor het WK, de 2e speelt barrages.

Armenië holde al snel achter de feiten aan.

Grootste zege ooit in een WK-kwalificatiematch

Met de 19-0-zege trapten de Red Flames zichzelf in de geschiedenisboeken. Hun vorige recordzege bedroeg 12-0, vier jaar geleden tegen Moldavië.

De Flames schreven niet alleen Belgische, maar ook internationale voetbalgeschiedenis. 19-0 is de grootste zege ooit in de WK-voorronde voor vrouwen.

De Caigny maakte een hattrick voor de rust

"Alsof je tegen San Marino speelt, maar je moet wel nog 19 keer scoren"

• Janice Cayman: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. In de 2e helft was het moeilijker combineren. Maar dat is normaal na zo'n 1e helft. Het is belangrijk dat we onze concentratie konden vasthouden tot het laatste fluitsignaal."

"Bij de mannen heb je ook teams zoals San Marino waartegen je gemakkelijk scoort. Maar 19 goals maak je niet zomaar."

• Tessa Wullaert: "We wisten dat Armenië het zwakste team was uit onze poule. We wilden vroeg een doelpunt maken en zetten meteen druk."

"Met 19-0 mogen we natuurlijk blij zijn, maar we kijken vooral naar dinsdag. Hopelijk halen we dan tegen Polen de 3 punten binnen."

• Bondscoach Ives Serneels: "Dit had ik niet verwacht. Ik ben vooral blij dat we scherp begonnen zijn aan de match. We maakten ook veel goals na mooi combinatiespel, dat doet me plezier."

"Na de rust hebben we een kwartiertje vergeten te voetballen. Maar in de slotfase heeft de ploeg opnieuw getoond hoeveel kwaliteit er in de groep zit. We moeten dinsdag met vertrouwen aan de aftrap komen tegen Polen."

België - Armenië

21:53

EINDE

De scheidsrechter verlost de Armeense vrouwen uit hun lijden. De Red Flames boeken een recordzege. Hun vorige recordwinst bedroeg 12-0.

21:52

GOAL: Teulings diept de kloof nog uit

Teulings pikt haar 2e goal mee: ze draait de bal in de linkerhoek. 19-0.

21:50

GOAL: 18-0

Wullaert komt oog in oog met de Armeense doelvrouw en mist niet. Haar 5e goal al deze avond, haar 59e goal voor de Red Flames.

21:49

4 minuten extra

De scheidsrechter spaart Armenië niet en laat beide teams 4 minuten extra spelen.

21:48

GOAL: Wullaert met haar 4e goal

17-0! Wullaert gaat op wandel door de Armeense verdediging en nagelt de 17-0 in doel.

21:46

GOAL: 16-0

Cayman devieert een hoekschop netjes in doel. 16-0. Een zege voor de geschiedenisboeken.

21:42

Een Armeense verdediger beroert de bal met haar hand, maar gelukkig voor haar is er gefloten voor handspel bij de Flames.

21:39

GOAL: Ook Cayman zet zichzelf op het bord

Cayman knalt een voorzet van De Loose staalhard in de rechterbovenhoek. 15-0 voor de Red Flames. Ze hebben nog 10 minuten om de score aan te dikken.

21:36

GOAL: Teulings loopt de bal binnen

De Red Flames hebben de smaak weer te pakken. De bezoekende doelwachter werkt het leer weg tegen invaller Teulings, die de bal zo in doel loopt. Teulings lijkt wat verrast met de goal.

21:34

Teulings gaat na een duel knielen in de grote rechthoek, maar de bal gaat niet op de stip. Nog een kwartiertje spelen.

21:31

GOAL: Tysiak zorgt voor de 13-0

Het is gebeurd: Tysiak knikt de 13-0 in de rechterhoek, waardoor de Red Flames virtueel hun grootste overwinning ooit boeken. Voor vandaag bedroeg hun grootste zege 12-0.

21:29

Knal van Wullaert

Een snoeiharde trap van Wullaert sterft op de vuisten van de Armeense doelvrouw. De Red Flames moeten nog 1 keer scoren om hun recordzege te verbeteren.

21:28

Bondscoach Serneels wil er de fut weer in krijgen en houdt 2 frisse krachten klaar om in te vallen.

21:25

Een vangbal van Vangheluwe baart de Armeense doelvrouw zorgen. Ze bokst het leer weg in plaats van het te klemmen.

21:24

Het is voorlopig windstil qua kansen. Armenië staat beter gepositioneerd in de 2e helft, de Red Flames boren nog moeilijk gaatjes.

21:20

Dubbele wissel bij de Belgen: Mertens en De Loose lossen Philtjens en De Neve af.

21:18

De Armeense vrouwen hebben tijdens de rust duidelijk hun huiswerk gemaakt. Ze onderscheppen veel meer Belgische ballen dan in de 1e helft. Daardoor vonden de Red Flames na de rust nog maar 1 keer de weg naar het net.