Ga naar de inhoud
Loïs Openda heeft nu al in alle kwalificatiematchen gescoord.
Loïs Openda heeft nu al in alle kwalificatiematchen gescoord.

Onvermijdelijke Openda loodst Belgische beloften naar 12 op 12 in EK-voorronde

 di 12 oktober 2021 21:51
belgie denemarken U21

De Belgische beloften hebben een grote stap richting het EK U21 in 2023 gezet. Concurrent Denemarken werd in Leuven met het kleinste verschil verslagen, waardoor de kloof na 4 wedstrijden nu 6 punten is.

Doelpunt:

  • 38': 1-0, Openda 

Bekijk de schitterende goal van Openda

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het journaal 13u met o.a. de 1-0-zege van de Belgische beloften tegen Denemarken in de EK-voorronde

Theate en Openda beslissen de match met heerlijke actie

Tegen de grootste concurrent in de groep hadden de Belgen het in het eerste halfuur niet onder de markt. De Winter bracht Vandevoordt in de problemen met een veel te korte terugspeelbal, Siquet en Kana slikten al vroeg een gele kaart.

 

Het was dan ook ietwat tegen de gang van het spel in dat de Jonge Duivels op voorsprong kwamen.

 

Met een afgemeten pass tussen 2 verdedigers door bereikte Theate scherpschutter Openda. Hij borstelde de bal met zijn linker in de verste hoek. Zijn 5e goal in 4 kwalificatiematchen.

 

Na de rust kwamen de Denen nog een paar keer snuffelen aan de gelijkmaker. Maar ook Openda kwam nog dicht bij de 2-0. Zijn bal achter het steunbeen ging 20 minuten voor tijd maar net naast het vijandelijke doel.

 

België behoudt zo een perfect rapport na 4 speeldagen. Eerste achtervolger Denemarken staat 6 punten in het krijt. Over 1 maand staat de volgende match gepland, thuis tegen Turkije.

België-Denemarken

21:51

Einde

De Jonge Duivels behouden ook na 4 matchen een perfect rapport in de EK-voorronde. Matchwinnaar was andermaal Loïs Openda met een heerlijke goal voor de rust.

21:50

Vranckx krijgt in de slotseconden nog een fout tegen na een schouder-aan-schouderduel. Vrije trap voor de Denen.

21:49

Nog 1 minuut

Denemarken zoekt koortsachtig naar het doel van Vandevoordt. Hij klemt een voorzet van Carstensen. Het laatste wapenfeit?

21:47

Balikwisha loopt zich de longen uit zijn lijf om sneller op de bal te zijn dan doelman Jørgensen. De Deen wint het sprintduel, maar begon ook met meters voorsprong.

21:46

4 minuten extra tijd

De Belgische beloften moeten nog 4 minuten standhouden, want dat is de extra speeltijd die beide teams aangerekend wordt.

21:43

Langs de zijlijn staat Balikwisha nog te trappelen om in te vallen. Hij komt (matchwinnaar?) Openda aflossen. Aster Vranckx neemt de plek in van Matazo.

21:41

Nog 5 minuten

Jacky Mathijssen schreeuwt zijn manschappen nog wat orders toe. Een tegendoelpunt moeten de Jonge Duivels absoluut vermijden in de slotminuten.

21:40

De tank van Openda is nog niet leeg. Met een bal achter het steunbeen probeert hij zijn rechtstreekse opponent te verschalken. Het liedje gaat helaas niet door.

21:38

Ndenbe ligt geveld op de grasmat, hij incasseerde een tik op zijn tenen. Ondertussen zetten de Denen een slotoffensief op poten.

21:35

De Denen snuffelen aan de gelijkmaker, maar houden de bal niet laag bij een gevaarlijk schot. België ontsnapt opnieuw.

21:32

2 frisse krachten

Ondertussen heeft Lissens een eerste balcontact gemaakt. Samen met Raskin is hij op het veld gekomen in de plaats van Siquet en Verschaeren.

21:31

Openda krijgt een tik in het gezicht en moet even bekomen. Hij is de gevaarlijkste Belg, de Denen pakken hem hard aan.

21:29

Wanneer Openda wil uitbreken bij een counter, haalt Carstensen hem onderuit. Geel voor de Denen.

21:26

Met een fantasietje probeert Openda de 2-0 op het bord te zetten. Zijn bal achter het steunbeen gaat maar net naast. Nog 20 minuten.

21:24

Kapitein Onana pakt uit met een geweldige kopslag, maar er zit weinig richting op zijn kopbal. Het gaat nu fluks heen-en-weer.

21:21

De Deense aanvalsmotor lijkt even te stokken. Aan de Jonge Duivels om nog eens te prikken.

21:20

Belgen ontsnappen

Plots komt Jensen oog in oog te staan met Vandevoordt. Gelukkig voor de Belgen had Jensen de bal te ver van de voet, anders was het waarschijnlijk bingo geweest.

21:19

Na een wel heel bizarre vrije trap krijgt de Deense middenvelder Nartey een kansje op de gelijkmaker. Hij kopt pal op Vandevoordt.