Ivan Perisic
Ivan Perisic beslist de finale.

BEKIJK: Ivan Perisic bezorgt Inter de Coppa Italia ten koste van Juventus

wo 11 mei 2022 23:45

Juventus blijft dit seizoen achter zonder een prijs. Na de titel greep het ook naast de Italiaanse beker. Ivan Perisic kroonde zich tot matchwinnaar bij Inter.

Finale: Juventus - Inter 2-4 (n.v.)

Coppa Italia 2021-2022

23:45

Ivan Perisic bezorgt Inter de beker

Inter heeft voor de 8e keer de Coppa Italia gewonnen, de eerste keer sinds 2011.

Matchwinnaar in Rome was een oude bekende. Met 2 doelpunten in de verlengingen zorgde Ivan Perisic (ex-Roeselare en -Club Brugge) voor het verschil tegen Juventus. Na 90 minuten stond het 2-2.

23:43
Man van de match: Ivan Perisic.
23:42

Het verhaal van de finale

Na amper 7 minuten spelen kwam Inter al op voorsprong. Een prachtig afstandsschot van Barella verdween in de rechterhoek.

Na de pauze was het Juventus dat de controle over het spel overnam. Alex Sandro hing in de 50e minuut de bordjes opnieuw gelijk, waarna Vlahovic de score voor de Oude Dame verder uitdiepte vanuit de rebound.

In de 80e minuut kreeg Inter, na overleg met de VAR, een penalty voor een fout van Bonucci. Calhanoglu plaatste de bal in de rechterbovenhoek en bracht Internazionale opnieuw langszij.

In de verlengingen ontbond Inter zijn duivels. Perisic bracht de Nerazzurri opnieuw op voorsprong vanop de stip na tussenkomst van de VAR.

Nog geen 5 minuten later trof de Kroaat opnieuw raak, ditmaal vanaf de rand van de zestien.

23:41
20:38
20:38
20/04/22
23:41

Titelverdediger opnieuw naar finale

Met een 0-1-bonus ontving Juventus vanavond Fiorentina in het Allianz Stadium.

Vlahovic, die afgelopen winter de overstap maakte tussen de ploegen, zorgde voor het gevaar in de openingsfase. Scoren tegen zijn ex-ploeg kon de spits niet.

Net na het halfuur was het wel prijs voor Bernardeschi. Met een knappe goal zette hij zijn ploeg op rozen. Fiorentina bood nog weerwerk, Danilo bezegelde het lot van de bezoekers met een doelpunt in de slotseconden.

Juventus kijkt in de finale Inter in de ogen. Kan de titelverdediger ook dit jaar triomferen?

23:40
19/04/22
23:40
23:19

Inter is de eerste finalist

Geen bekerfinale voor Alexis Saelemaekers. Na het 0-0-gelijkspel in de heenwedstrijd ging AC Milan met 3-0 onderuit tegen stadsgenoot en eeuwige rivaal Inter.

Lautaro Martinez scoorde voor rust twee keer, in het slot van de wedstrijd maakte Robin Gosens de afstraffing compleet.

Rode Duivel Alexis Saelemaekers stond in de basis van het verliezende kamp. Op het halfuur probeerde hij te scoren met een volley, maar Inter-doelman Handanovic redde knap.

02/03/22
22:58

Juventus met één been in finale

Juventus heeft Firenze verlaten met een kleine bonus van één doelpunt. Een eigen doelpunt van Lorenzo Venuti in de toegevoegde tijd van de tweede helft volstond voor de nipte, maar onverdiende zege van de Oude Dame.

Fiorentina domineerde bijna de hele wedstrijd, maar kreeg de bal niet in doel. Ook Vlahovic lukte dat niet tegen zijn ex-team.

Op 20 april mag Juve het in eigen huis proberen af te maken.

22:56
01/03/22
23:03

Geen goals in AC-Inter

De twee Milanese clubs hebben nog niet in hun kaarten laten kijken in hun heenmatch van de halve finale. Alexis Saelemaekers kreeg een basisplaats bij AC Milan en hij bedankte met de eerste kans van de match.

Inter-doelman kreeg het meeste werk, vooral op een geplaatst schot van Leao. Bij de beste kans van Inter sprong Milan-verdediger Kalulu als redder in nood in de bres. Het laatste woord was voor Junior Messias, de vervanger van Saelemaekers, maar ook hij kon de ban niet breken.

23:03
10/02/22
23:21

Juventus mag Vlahovic opnieuw bedanken

Juventus heeft zich als laatste bij de halvefinalisten in de Coppa Italia geschaard. De Oude Dame ontdeed zich donderdagavond op eigen veld van een stug Sassuolo.

Dybala zette Juve al vroeg op rozen, maar halfweg de 1e helft kwamen de bezoekers langszij dankzij een heerlijk doelpunt van Traore.

In de 2e helft duwde de thuisploeg had gaspedaal nog wat dieper in, maar Sassuolo-doelman Pegolo wilde lange tijd van geen wijken weten.

Pas in de slotfase was het eindelijk raak. Wintertransfer Dusan Vlahovic - afgelopen weekend ook al trefzeker bij zijn debuut - trapte Juve naar de halve finales, waarin een ongetwijfeld heetgebakerd duel wacht met Vlahovic' ex-team Fiorentina.

23:19
20:03

Fiorentina knikkert Atalanta uit de beker

Atalanta, verliezend bekerfinalist in 2019 en 2021, is dit jaar gesneuveld in de kwartfinales. De club uit Bergamo ging donderdagavond voor eigen volk met 2-3 onderuit tegen Fiorentina.

Piatek zette de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Zappacosta en Boga keerden de rollen om. Met zijn tweede van de avond bracht Piatek Fiorentina 20 minuten voor tijd toch weer langszij.

Ondanks de uitsluiting van Martinez trok Fiorentina met een mannetje minder toch nog aan het langste eind. Diep in de extra tijd jaste Milenkovic van net buiten de zestien een afvallende bal in doel.

20:02
09/02/22
22:56

AC Milan veel te sterk voor Lazio

Milan heeft zich met een statement geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. Tegen Lazio scoorden de Rossoneri 4 keer in eigen huis: 4-0. Milan, waar Saelemaekers op de bank begon, stond bij de rust al drie goals in het voordeel, na treffers van Leão en tweemaal de onvermijdelijke Giroud.

Lazio kon na de rust de schade beperken tot slechts één tegentreffer van Kessié, Saelemaeker mocht uiteindelijk nog een halfuur meespelen. De 4-0 is een klap voor de Romeinen, de nummer 6 in de Serie A. Voor Milan is het een bewijs van de uitstekende vorm. In de halve finale treft Milan nu stadsgenoot en competitierivaal Inter.

22:55
08/02/22
22:58

Inter vloert Roma in topper

Inter heeft in de eerste kwartfinale Roma geklopt in het eigen San Siro.

De ploeg van Inzaghi kwam al voor het verstrijken van de eerste wedstrijdminuut op voorsprong. Edin Dzeko toonde zijn neus voor goals zette en Mourinho en co voor een loodzware opgave.

Die beperkte voorsprong stond lang op het bord, tot Alexis Sanchez uitpakte met een schicht. De Chileen viseerde de bovenhoek en vond die ook met een kogel die de match besliste: 2-0.

Inter is zo de eerste halvefinalist van de Italiaanse beker. Morgen is stadsgenoot AC Milan aan zet.

22:55
20/01/22
23:02

Lecce kwam 0-1 voor. Maar Kumbulla, Abraham en Sjomoerodov zetten de scheve situatie volledig recht voor Roma.

19/01/22
23:43

Inter met moeite naar volgende ronde

Na AC Milan, Lazio en Juventus heeft ook Inter zich geplaatst voor de achtste finales. Het kreeg de kwalificatie niet cadeau van Empoli, integendeel. De Italiaanse topclub had verlengingen nodig in eigen huis, maar haalde het toch nog met 3-2. Pas in de 91e minuut maakte Ranocchia gelijk.

23:40
18/01/22
23:02

Juventus sprint na de rust weg

In Italië kennen ze al 5 kwartfinalisten: Atalanta, Fiorentina, Milan en Lazio krijgen het gezelschap van Juventus. De bekerhouder rekende af met Sampdoria. Cuadrado was de schutter voor de pauze, Rugani, Dybala en Morata overklasten mee de bezoekers na de rust. De 2-1 van de bezoekers na een uur zorgde amper voor onrust.

23:02
21:07

Lazio mag zich opmaken voor een affiche tegen Milan, maar het had bijzonder veel moeite om Udinese te wippen. Invaller Immobile was pas na 106 minuten de Romeinse verlosser.

13/01/22
23:40

Saelemaekers pikt goaltje mee in de verlengingen

Milan heeft zich net als Atalanta en Firenze bij de laatste 8 geschaard in de Coppa Italia. De Rossoneri rekenden in de 1/8e finales af met het Genoa van Milan-legende Andrej Sjevtsjenko, die voor de wedstrijd een open doekje kreeg van de tifosi en daar zichtbaar door ontroerd was.

Op het veld had het team van Sjevtsjenko, die een basisplaats in petto had voor Zinho Vanheusden, lange tijd uitzicht op de kwartfinales na een doelpunt van Ostigard. Ondanks een overwicht aan balbezit kon Milan pas in het slotkwartier verlengingen uit het vuur slepen na een rake kopbal van Giroud.

In de extra periode ging Milan vervolgens op en over de tegenstander. Leao tekende met een knappe goal voor de 2-1 en invaller Saelemaekers nam de twijfels helemaal weg.

23:39

Eerbetoon van de Milan-fans aan hun ex-spits Andrej Sjevtsjenko:

23:38
20:44

Rollercoaster van jewelste in Napoli-Fiorentina

Voor Napoli is het bekerverhaal al voorbij bij zijn entree, al waren Dries Mertens en zijn ploegmaats met Fiorentina aan een taaie klant gekoppeld.

In de staart van de eerste helft ontplofte de match. De onvermijdelijke Vlahovic bracht de bezoekers op voorsprong, maar Mertens scoorde de fraaie 1-1 net voor het einde van de eerste helft na geklungel van Fiorentina-doelman Dragowski.

Die kreeg in de toegevoegde tijd ook nog eens rood, waardoor Napoli met een mannetje meer in een zetel leek te zitten voor de tweede helft.

Toch niet, want Biraghi scoorde op het uur de 1-2 met een vrijschop. Napoli beet zijn tanden stuk en viel in de slotfase met z’n negenen na rood van Lozano en Ruiz.

Het onwaarschijnlijke gebeurde toch: in de 95e minuut forceerde Petagna verlengingen. Daarin kraakte Napoli helemaal: Venuti, Piatek en Maleh waren de beulen met dienst.

20:44
12/01/22
19:51

Atalanta is eerste kwartfinalist

In de Coppa Italia zijn de topteams aan zet in de achtste finales. Atalanta heeft zich niet laten kisten door Venezia dankzij een vroeg doelpunt van Muriel en een late verlosser van Maehle. Tussendoor liet ex-OHL-spits Henry een prima kans voor de bezoekers liggen. In de kwartfinales wacht Napoli of Fiorentina, zij spelen donderdag. Bekerhouder Juventus speelt vanavond de finale van de Italiaanse Supercup en bekert pas volgende week.

19:51
16/12/21
23:22

Praet valt in bij bekerexit van Torino

Torino heeft de 2e ronde van de Coppa Italia niet overleefd. De club van Dennis Praet verloor donderdagavond met 2-1 op het veld van Sampdoria.

Quagliarella zette de thuisploeg na een kwartier op voorsprong met een penalty, na de rust zorgde Mandragora vanaf dezelfde stip voor de gelijkmaker. Verre hielp Sampdoria alsnog aan de zege, daar kon ook een late invalbeurt van Praet niks meer aan veranderen.

23:22
14/12/21
17:38

2 "Beverse" goals voor Venezia

Venezia heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Coppa Italia. Tweedeklasser Ternana ging niet zonder slaag of stoot voor de bijl met 3-1.

Na amper 3 minuten kwamen basisspeler Daan Heymans en co met de schrik vrij toen Stefano Pettinari zijn doelpunt afgekeurd zag worden door de VAR vanwege buitenspel.

Meteen na rust eiste Heymans (49') een hoofdrol op door Venezia op voorsprong te brengen. De bezoekers kwamen snel langszij toen Pettinari (53') zijn goal deze keer wel gevalideerd zag worden. Heymans mocht op het uur gaan rusten en zag zijn team de match in een definitieve plooi leggen met doelpunten van Domen Crnigoj (66') en Francesco Forte (81'). Zowel Forte als Heymans hebben een verleden bij Waasland-Beveren.

De promovendus mag zich in de volgende ronde opmaken voor een onderonsje met topclub Atalanta.